17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сори, ама повече прилича на голям руски самовар. Вярно, че е работен вариант, но така сниман в полето до някакви насипи, хич не вдъхва доверие. Не ми е ясно кой би си купил билет до Марс с такова превозно средство ...

stankow

Мъск добре работи и има безспорни успехи. Но много се хвали, много приказва. А едно дело върви бързо в началото. После трудностите (оставени за после) се изправят лице в лице, парите намаляват, ентусиазмът намалява, егото, подхранвано от медиите намалява. И човек просто поостарява. А още нямат един даже експериментален полет на пилотируем апарат. Кога ще го почват, кога ще го довършват, кога ще го настройват, кога ще натрупат надеждност. Околоземен полет, окололунен, лунен, околомарсиански, че марсиански .... ... .. Десетилетия трябват. Така че никакъв Марс не се очертава на хоризонта за Мъск. Нека си изстрелва спътниците, нека си подобрява финансовите показатели, но за Марс - малко се съмнявам ...

Този казан за ракия ще спасисвета от трезвеници! Само дето емного голям и много дърва ще харчи!

Браво! А за провалите - такива нямат само хората, които не правят нищо за да не се провалят. Те обаче и не успяват в нищо. 50 години след изпращането на човек на Луната, Мъск е най-близо до това да го повтори за значително по-малко пари. И тъй като света вече се управлява от икономисти, чиято идея за повишаване на печалбите е само да отрежат някой разход, неговата политика за многократно използване на компонентите ще е единственият възможен начин да се продължи напред с космическите изследвания. Държавни структури като НАСА се вижда че като нямат 200 милиарда и съответната обществена подкрепа на разположение, не могат да постигнат нищо значимо.

НАСА винаги ползва частни фирми за проектирането и изработката на ракети, а Мъск също ползва огромни държавни субсидии.

Не винаги. По рано са разработвали сами ракетите, само изработката им е била от частни фирми и то не всичко.

част от оборудването за изстрелване на СПЕЙС ШМЕНТИ КАПЕЛИ се запали! Интересно ми беше защо нашите медии мълчаха по този проблем!?

и га изгасиха и хората продължават по план. И? Къде е проблема?

как къде, това да не ти е барбекю бе душа? Всяко едно такова произшествие показва че има проблеми! А той тръгнал хора да изпраща до Марс!! Докато ги изстреля те ще изпупокута!

българския език? Има зададен въпрос и той е че нашите медии мълчат по случая! Въпроса е защо мълчат. А пожари стават на всякъде.

Я ги разбирачите! Такова произшествие показвало че има проблеми. Аха-ха-ха. Всеки запалил парче вестник направо е спирачка в програмата за Марс.

Що бе? В Руслямска държава имаше десетки пожари тези дни и пак не пишеше. Какво точно да пишат за случай за подпалване на контейнер с отпадъчни материали? Не се е запалило никакво оборудване.

Нима смяташ за отговор неща от рода: Ама те и руснаците... Тогава защо не и ние...?

Това нагънато и смешно изглеждащо тенеке, щяло да кара хора до Марс. Прилича на сглобено от клошари. Най-много за съхранение на вода. На картинките нататък не са го изрисували добре с нагъванията. На Мъск трябва да се забрани да качва хора на неговите опитни ракети. Като нищо ще утрепа хора.

за съхранение на боза

И на мен ми заприлича на пепелаца от Кин дза дза ... :)

Ей, подлизурко, ти можеш ли да четеш? Това е прототип на ракетата - Starhopper. След първия успешен полет на Starhopper ще бъде представена и реалната версия на Starship.

нещо много си гледал стар трека май

егати ГЮМА : )

Не искам да ви притеснявам, но ракетата би била еволюционна, няма абсолютно нищо революционно в нея.

Тоя Мъск да няма нещо общо с moonshiners?

Пушат една и съща трева.

Мисля, че не е важна формата и външния вид на кораба, още повече, че това е прототип. Важно е дали ще върши работата за която е проектиран т.е. да лети успешно в космоса. Дотук Мъск е доказал, че проектираните от неговата космическа компания ракетни двигатели, ракети и кораби работят т.е. летят успешно в космоса. Не виждам проблем и този да литне някой ден към Марс. А, критици и тролове винаги е имало и ще има. Но те не могат да спрат прогреса. А

бойлер с крила наистина революционно, никой досега не се е сещал

Между другото за българия също има ПР фирма която плаща на медиите да рекламират Илончо! А вашето изказване е смешно! Формата и вида показват качеството на изпълнение! Преди 1989г. имаше кръжоци по ракетомоделизъм, та там също изстрелвахме ракети!

Това че си прост е съвсем отделен въпрос от това какво се прави. Отдавна сложиха върхове на ракетата и дори в снимките ги има дадени. Това беше временен образец за изпитване на резервоарите с гориво, който не изисква аеродинамичност.

до Ехааа Ти откри работодателя на Дада чудех се кой му плаща а то кой бил. Само забележете че в тази тема има над 20 поста и поне в два от тях намери време да плюе Русия. Браво дада за пореден път доказа че си платен ТРОЛ

А не е ли по-правилно коментарите да са след като върне астронавтите живи и здрави? Щото сега на разказ по картинка ми понамязва цялата работа. Отиват на Марс - ръкопляскаме, кацат на земята - Мъск става кандидт-бог. Но до тогава той е в графата на мераклиите.

ама виж че той се рекламира, направо ни досажда и въпреки това до никъде не е стигнал! Та поради това ще го коментираме! Та ти какво искаш да си мълчим ли, егати какъв си гаден кумунист!!

а бе, ама вярно тия ак-47 и шило са пълни идиоти. няма ли лекари за тях? еегати боклуците...

Отново показаха светия варел!

"На 12 август 1932 г. по време на стрелби с тежки оръдия измервателните уреди, които Кръстев използва, отчитат непознат феномен. След като изследва по-подробно явлението, разбира, че при взрива се отделят електромагнитни вълни, които се движат със скоростта на светлината. Той нарича това явление електромагнитна пулсация. На следващата година получава златен медал от Военното министерство за изобретение, позволяващо точна артилерийска стрелба. Да не говорим за ИВАН НОЧЕВ - българският авиоинженер, участвал в изобретяването на двигателите на модула „Орел“ (мисия Аполо 11), с който американските астронавти Нийл Армстронг и Едуин Олдрин кацат на Луната.

Браво, колко много Българи са участвали в изобретенията на НАСА и колко малко знаем за тях.

в историята няма "акота" има само случило се 1, после 2, после 3 ... и тн. решил си че даден българин е ключов за осъществяването на нещо. ако не бил той край нищо нямало да се случи. и аз съм горд с това че има българи тук там, но недей да оставяш националната ти гордост да те заслепява. на всяко от твоите "акота" всеки може да ти отговори "ми ако не беше твойто "ако", може би щеше да бъде някое друго "ако" което щеше да се справи дори по-добре и вече щяхме да летим до други звезди ...", от там се отива на мерене на "акота". но както вече казах - няма "акота" в историята! само в нечии глави. пп. пък ако не беше Нютон ... обаче Нютон беше, не бяха само "акота".

ако а не акота!! Ама ти и толкова си смешен! Що не си съгласен да се хвалим с нашите изобретатели? Това прече ли ти? А ти си от новите българи, дето си мислят че българия съществува от влизането и в ЕС! Съшност мразиш ли се че си българи?

Сетих се за един филм в който точно описваха прогреса в човешката еволюция с две думи: АМИ АКО... може би точно това словосъчетание е причина за целият човешки прогрес.

Космические запуски с использованием РД-180 включают миссию к Плутону «Новые горизонты» (2006), миссию к Луне LRO (2009), аппарат для исследования Солнца «Обсерватория солнечной динамики» (2010), миссию к Юпитеру «Юнона» (2011), миссии к Марсу MRO (2005), «Марсианская научная лаборатория» (2011), MAVEN (2013) и InSight (2018), миссию за грунтом астероида OSIRIS-REx (2016).

Ку , Кц :)

Как се гори и ше пръска искри тоя казан... като през 1986г. Дано няма толкова касманафти на едно място...

Не спря да се напъваш ей. Друго да не е неизменният резултат да те беше отказал, изглежда тоя модел нямате обоняние.

се космонаВти, а не космонаФти, глупако....

Забавянето беше заради вибрации в Рапторите, които вече били отстранени, затова Мъск се надява до края на месеца макета да полети. Отдавна сложиха върхове и на двата прототипа.

Ше продължи да се надява. Да. Първо да пусне тунела, дето само го снима. Пък после да мисли за хвърчащи казани за боб.

Напредвал с плановете да прати хора на Марс....да ама не...тая статия май е написана за да държи стабилни акции на мъскито

Отде ви изравят бе.

Интересно защо всички нормални космически агенции си купуват РД-180 а Мъск се пъне с неговия си Raptor?

Ще изброиш ли кои са тези всички космически агенции?

НАСА, Японкската, Китайската и Индойската...

Купуват ти тиквата с копейки. Нито НАСА, нито "Японкската, Китайската и Индойската", купуват двигатели РД-180. НАСА купи през 1997 г 101 броя за да не фалира Роскомикс. Досега с тех са използвани около 80 броя.

Наса, японската, китайската, индойската... а защо не и афганистанската, сирийската и египетската агенция? Като ще лъжеш, лъжи на едро де...

ей тези си вярват наистина, няма толкова облъчени хора както в педерацията.

Руските първо не са на метан който ше зареждат на Марс и второ Мъск иска сам да произвежда всички по ценни компуненти на ракетите си така сваля цената и има по-добро разбиране за процеса.

Само НАСА използва РД-180, дори Роскосмос няма право да ги използва. А сега Русия съжалява, че не са дали ниска цена на запитването на Мъск за руски двигатели, защото сега Роскосмос не може да се конкурира с ниските цени на SpaceX.

обла тенекия с прозорчета, тук-там огъната от ударите с метеорити. такива ги рисувах ракетите на 5 години като бях. тоя ми е откраднал детските рисунки...

Циганчето седящо на пейката пред коптора се кикотило и сочило с пръст белия човек, който минавал наблизо и като стъпил в локвата си понапръскал чистите дрехи. После белият човек изчезнал зад ъгъла. Циганчето все така си седяло на пейката докато остаряло и умряло.

Какъв ракиен казан ще стане от тая ракета. Ще изстреля сумати народ в космоса

не бе,ша учим марсианците да варят рикия

Ама в нета.

Чакаме! Чакаме...Отдавна не съм гледал хубави фоерверки! Само да кажат кога ще правят зарята кравите на Мъски, та да си сложа пуканки! Че Драгъна като се пръсна на парчета след несъществените АНОМАЛИИ кравите побързаха да изтрият от туба якото краварско осиране на Мъски..Но не успяха да излъжат света! ВЪПРЕКИ ПЕДОКРАТСКАТА НЕДЕМОКРАТИЧНА ЦЕНЗОРА НА ТУБА!

Мозъка ти е изтрит на тебе путлераски троле!

Мри в кофите ве факана Кончито! Всичко което казах е факт педи! От туба побързаха да махнат веднага как кенефа на кравата Мъски се пръсва на парчета! И казаха че било МААААЛКА АНОМАЛИЯ!!!! А пламъците се виждаха в цяла Флорида!

От никъде не е махано нищо. Просто си тъп да го намериш.

Е уж всеки ден гърмяха, сега пък отдавна не си гледал... ти да не си шизофреник бе? Пий ги тия хапчета, че вече ставаш за смях...

Както вече казах тъп си да го намериш та ето ти един от многото линкове да се порадваш, че инак ще се пръснеш от яд watch?v=scz-fFZT-dI

мен не ме притеснява формата на контейнерите за марс, но ме притеснява това, че някой пак ще прати други на марс за да си остане известен в историята. а като се замисли човек, мъск можеше да е първият конкистадор стъпил на марс... и пренесъл заразата си от земята...

Остап Бендер ще прати на Марс Шура Бологанов и Паниковски, :)))))))))))))))

Schilo

Тоя варел ми прилича на "космическия" кораб от "Кин дза дза"

като в този много стар съветски филм, :)

Демек на съветската простотия ,,Кин дза дза”

Гледай пак "Кин дза дза" и ще видиш че повече кораба от филма прилича на "Съюзите"

Аман от дебили и кретени , хората са написали че това е базов модел за разработка на нещо по голямо. Ти ако правиш някакъв макет на нещо опитно от злато и платина ли ще го направиш ? И за момента на марс само америка успя да изпрати апарат които се приземи и предава звук и картина , жалката ти скапана руска кочина кога ще успее да направи нещо подобно.

Провери на какво прилича ракетата Grasshopper прототипа на Falcon 9 и може да си представиш завършения вариант на Starship.