SpaceX изстреля 60 спътника в космоса

Проектът цели да осигури глобален сателитен интернет

Обратно в новината

Коментари - SpaceX изстреля 60 спътника в космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МАСК ПРАВИ ИНТЕРНЕТ ЗА ЦЕЛИЯТ СВЯТ, А ВАТЕНКИТЕ ЗАБРАНЯВАТ ИНТЕРНЕТА ЗА ВСИЧКИ СВОИ КРЕПОСТНИ РОБИ. Руското Министерството на цифровото развитие, съобщенията и масовите комуникации предлага законови промени, които предвиждат финансови санкции за всеки опит за свързване към интернет през точки извън контрола на федералната служба "Роскомнадзор", съобщава ТАСС, цитиран от факти.бг. Според законопроекта ще бъдат налагани глоби в размер до 20 000 рубли (€277) на длъжностни лица, до 200 000 рубли (€2 771) на частни предприемачи и до 1 000 000 рубли (€13 450) за използване на спътникови комуникационни мрежи на чужди държави. На санкции ще подлежат както обикновени потребители, така и телекомуникационни оператори. Според предлаганите правила целият спътников трафик на територията на страната ще трябва да преминава през специални наземни станции, които ще бъдат посредник между спътника и устройството на потребителя и задължително ще трябва да бъдат разположени на територията на Руската федерация. С цел да ограничи разпространението на спътников интернет от проекта OneWeb, който предвижда покриването на цялата Земя с високоскоростен сигнал, през 2018 г. в руската Дума бе внесен законопроект за задължително лицензиране на всички внасяни в страната терминали за спътникова връзка. Още преди гласуването му обаче Държавната комисия по радиочестотите въведе забрана за внос на такова оборудване с аргумента, че то носи заплаха за националната сигурност на Русия.

Точно така, всичкия Интерньет изначално принадлежи на батюшката в Кремль. И единствения VPN разрешен в Россия е Vladimir Putin Network. За Родину, за Путину! Ура!! Венсеремос!!!

В САЩ е почти същото. Целият входно-изходен поток на интернета на изток и на запад към океаните се следи. Правят такива неща и по други държави. В Афганистан открили терорист, защото компютърна програма го разпознала по говор по телефон. Явно са следяли целият телефонен трафик там.

Същественото при този полет е че за първи път използван бустер лети за 4-ти път. Както и капаците покриващи товара при излитането са "втора" употреба, като тези в случая май предишния път са се приземили в солената океанска вода.

глобалния интернет на мъск като теслите ще бъде,хем скъп хем бъгав

ще бъде като Ладите. Хем не вървят, хем по цял ден стоиш под тях.

ама ладите вървят вече по 40 години,а теслите още на изхода от завода бъгясват,тогава предпочитам по бавничък нет ама сигурен

де си видял лада в движение бе? че и 40 години? сигурнло Лада караш, а? Що са првиш на малоумен? Верно че ти отива, ама...

хем ще е най-добрата совалка за многократно ползване, хем ще се ползва само веднъж.

нема да гърми като американските совалки

По мое скромно мнение, споровете в тази област е най-честно да се решават с езика на аритметиката и цифрите, а те казват следното за програмата "Совалки"-САЩ: - От общо 5 бр. совалки, 2 бр. се взривиха (40%), още една от останалите совалки по-късно по чудо оцеля. -Общ брой загинали космонавти - 14 души, рекорд, който никога не бива да се случва вече. И програмата, подобно на фалшивата лунната епопея "Аполо", беше прекратена за винаги - не съм чувал за работа върху нови совалки на базата на стореното до сега. Успешните програми за полети в космоса или небето използват базови летателни апарати, които дават възможност за усъвършенстване във времето и развитие по-нататък - в нови програми.. Захвърлянето на една програма е косвен белег за нейния крах, неефективност или недомислие.

За 60 години руснаците имат 2 ракети с екипаж които загива и американците 2 совалки. Американците са пратили 1.5х повече хора в космоса от руснаците въпреки че от 10 години не карат на там. А за киюометри няма да говорим щото едно са София-Русе колкото е до МКС, Друго си е 6 екипажа на 400 000 км отиване и връщане. Докато ТАСС и кремъл гледат със зяпнали усти и не пускащи статии 6 пъти за провал. Аритметика другарю.

Коя е новата руска ракета която ползват в момента рашките и не е модификация на съвецките (Украйнските) ракети?

Другарю Амстронг- совалките са 5, но съветските Бурани са не по-малко. А те до една загинаха или не летях, което е 100%. програмата Спейс Шатъл е прекратена, но не за винаги. Най-малкото и сега летят совалките Х-37. Туа един е написал, че американците са извели 1,5 пъти повече хора в космоса, ама и той бърка разликата е 4,5 пъти. А общо броя на пилотираните полети е доста в полза на американците - 168 към под 150. При това американците от 8 години не пращат екипажи с техни ракети, но същото е станало и през 70-те, когато след приключването на програмата Аполо САЩ в продължение на 8-9 години не летят с изключение на полета по програмата Съюз-Аполо. Базовитят летателен апарат Съюз не става за космоса, а за кратки близки излизания и това вече 50 и повече години. Точно опитите на САЩ са тези които проправят пътя в космоса търсейки нови начини за пробив в тази област. Захвърлянето на една програма не значи крах, а значи съвсем друго нещо - търсене на нови технологии, които в бъдеще да се преплетат с уж зарязаните. Само дето Шатъл програмата не е зарязана, както споменах по-горе, а се развива в друга насока.

А гърмелите по време на старт рашки ракети броят ли се ??? Щот само една от тях затри към 150 души, барабар с екипажа и генералчето, командващо "зарята" ....

60 спътника по 260 килограма са си 15 тона. Доста голяма товароподемност има тази ракета, ако ги е извела наведнъж. Това не става много ясно от статията. А наличието на десетки хиляди спътници горе е плашещо.

Аре поредния трол. Ха сега сметни колко са 50 000 lbs

Какви пък 50 000lbs те подгониха пък тебе!?!?

50 300 lbs да сме по-точни. проблем ли ти е да четеш?

Влез и чети колко е фалкон 9 фл и тогава говори

Влизам във википедията - тази ракета няма полети :))

Falcon 9 Full Thrust има 13 полета през 2017та, 3 полета 2018та. А блок 5 който е доставил спътниците е с товароподемност от 22,800 кг. А с връщане на степента е 16,800кг. На тебе ще оставя да сметнеш колко са 60х260г тролчо.

Интересно ми е дали наистина руснаците плащат на троловете си да пишат абсолютни глупости, или просто матриалът навит да се бори за руската кауза онлайн е с нисък умствен капацитет.

това си е радостта на робите, да славят силна империя

Почваме сними на новия филм - катаджии в космоса

И на мен ми е много интересно, дали американците плащат на троловете, или те са си наистина умствено ограничени и ги мързи да прочетат поне нещо... освен "Винету", разбира се...

На мене не си ми интересен обаче

за първия коментар

11 хиляди спътника в орбита ??? Скоро време ще трябва регулировчици да командироват в космоса.

Не че не вярвам на Мъск, но нещо не ми се връзва аритметиката. 60 спътника по 260 кила са 15.6 тона, а обявената максимална товароподемноср е 13.15 тона. Та нещо не ми убягва...

А с едно изтрелване ли са изведени?!?

не ти се връзва аритметиката, щото лъжеш - дали от незнание или нещо друго - не знам. капацитета е 25 тона или 55,000 lb.

е що бе??? що триеш, че човека лъже в цифрите. Точно и ясно е написано 55 000 Lbs, а тоя тука ни взима за балъци да си прокара измишльотините. На каква база триеш?????

Глупости. Първо на първо реално изстрелване нямаше, а Холивудска инсценировка. Второ на второ - това изстрелване не е нищо особено. Доколкото си спомняма преди време Русия беше изсреляла цял тир пълен със сателити и ракети, така че краварите няма за какво да се хвалят толкова. Абе не им вярвайте, щото няма доказателства, както няма такива че са били на Луната.

Алексей Леонов да знаеш кой е? Поинтересувай се какво му е мнението по въпроса за Луната.

За ирония се учи в трети клас...

Не схващаш ли иронията? Подиграва се на руските тролове. Първо - няма изстрелване, а второ - това изстрелване (дето го няма) не е нищо особено... А най-смешното е, "тир пълен със сателити и ракети"!

Нина, има едни много добри хапчета, розови. Звъни ми после да ти ги кажа, за няколко часа действат и спираш да виждаш джуджето Путин в ореол и се осъзнаваш! :))))

Браво!