17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ахахаха, сега глей к'во става - и от космоса ще ни облъчват :D

Отлагат щото нямат истински ракети. Всичко е фейк както програмата им Аполо

Сиянето на Путя няма кой да то го засенчи.

че лосион даже не знаят да пият!

И ко праЙм с'я? Питекантропите палят 5Жи антените, ма на баце Мъсков сателитчетата не могат да ги барнат. Тей кат станИ 'начи...

Сателит няма как да се мери с 5G тъй като околоземната орбита е на 20 000 км. Сигнал до там и обратно е 40 000 км. Сигнал се движи не по-бързо от 300 000 км в секунда което следва че ping ще бъде малко над 1/10 т секундата, което са 100 милисекунди (в най-добрия случай ). 5G претендира за 1 милисекунда, което поне 100 пъти по малък PING.

Проблема ти е, че тези сателити ще летят на 200 км, а не на 20 000км. Нещо като GPS, но на по-ниска височина. Сам виждаш, че разликата в разстоянието е 100 пъти и 100-те милисекунди (в най-добрия случай ) стават 1милисекунда, но и 5 милисекунди да са е екстра.

Пак проблеми с бойлера?Да нахвърлят малко въглища, белким запали и тръгне. Само да не е като силозите за царевица Старшип 1 и Старшип 2 , че иначе лоша работа.

НАСА възобновява пилотираните полети т САЩ? Изстрелването на кораба "Дракон" насрочено за 27 май Американската космическа агенция НАСА обяви, че следващия месец тя ще изпълни първата си пилотирана мисия от САЩ, от почти 10 години. Изстрелването на космическия кораб Crew Dragon е планирано от космическия център Кенеди във Флорида на 27 май. Полетната програма включва скачване с Международната космическа станция. Драконът вече летя до МКС през март 2019 г., но този полет се извърши в безпилотен режим - на борда имаше само манекен. Корабът в настоящата версия е предназначен за екипаж от четирима души, но при първия пилотиран полет ще тръгне с двама астронавти. НАСА избра ветераните Даг Хърли и Боб Бенкен за първи екипаж на новия кораб. И двамата летяха на космическите совалки на Shuttle. И ракетата, и космическият кораб са разработени от частната компания SpaceX, която се ръководи от изобретателя на милиардера Илон Мъск. Ако успее, SpaceX ще бъде първата частна компания, изпратила космонавти на НАСА в космоса. След като полетите с космически совалки приключиха през 2011 г., нито един американски екипаж не отиде на МКС от САЩ. Досега НАСА трябва да плаща за използването на космическия кораб "Союз" за доставка на астронавти до МКС. Ракетата Falcon-9 и космическият кораб Crew Dragon трябва да изстрелят в 20:30 ч. GMT на 27 май от историческия обект 39А на космическия център - същият, използван за мисиите Apollo и Space Shuttle. Полетът до МКС ще отнеме около 24 часа. Колко дълго ще остане екипажът на Crew Dragon на борда на станцията, NASA все още не е уточнила. Сега на МКС работят двама руски космонавти и един американски астронавт.

Дир.бг = кликбейт ... oще в заглавието можеше да напишат с една седмица т.е. SpaceX отлагат със седмица изтрелването на поредните 60 спътника.