SpaceX показа своя космически кораб (снимки)

Догодина ще бъдат осъществени първите полети с хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лукойл

като гледам добре са се справили с производството на лего блокчета ;) само не ми става ясно, освен за детска играчка за нещо друго ще става ли тоя кораб или пак ще си копуват истинските от Руснаците?

Горски, както пише в статията, тестовия полет ще е до края на годината, този с астронавти - догодина. Ще стане ясно съвсем скоро. Живот и здраве, ще коментираме резултатите. Само, когато дойде времето, си напиши същия ник, та да знам кого да вземам за мезе. Моя ник си е същия от години. Само да не клюмнеш в сублимния момент кат' попикано мушкато и да се изпокриеш! То и ти вътрешно го усещаш, ама карай :) Айде бегай да кОпуваш "истинска" домашна скоросмъртница от хоремага, че вече пладне е станало...

:) до края на годината остана малко.. само да не стане като с хорицата дето си бяха предплатили за новата бричка на тесла а вместо това получиха теслА. Както и да е, малко остава и ще видим, но да не ти се окаже вкиснала сливовицата ;)

http://auto.dir.bg/news.php?id=27302292

Ило Мъск -кой ? Оня дето прехвърли компаниято си в Саудитска арабия за кинти щото фалира.Днес макет на кораб , а утре поредната и по здрава ТЕСЛА А НЕ БРАДВА

Къде е ремаркето за горивото?

Защо кремълските ботове се сдухват до припадък при споменаването на Илон Маск? Всичко е достатъчно просто. Твърде голяма , и очи биеща е разликата в "успехите" на тотално изостаналият държавният ватен Роскосмос и една частна американска фирма. И ватната злоба не може да прости това.

Всъщност разликата е наистина огромна. Едни летят до космоса с "остаряла" техника, другите показват макети и обещават, че ще литнат ама друг път.

Ми каквото обещая го правят. В резултат тази година нито един търговски договор за изстрелване на сателит за Роскосмос. Та макетите са само в кухата ти тиква. Протон се оказа ненужен и заговориха за тоталното му спиране. А Педерашка още не може да изстреля друга ракета със средна мощност. Ангара само два тестови полета без товар и дори се отказаха от тежки варианти.

ало, клошар евролебирастки, а земи прочети малко -> Протон (официално означение УР-500) е съветска (по-късно руска) ракета-носител, използвана за извеждане на различни товари в космоса. Първото изстрелване на ракетата е направено през 1965 г. Коя година сме днес? платени подлоги такива. тръгнал да реве на чужд гроб... ами виж му на мъск теслатата дето е на загуба 700млн отново за 7-ма поредна година откакто уж прави нещо.

Ий голямо триене пада, а постовете на путлерастката сган си стоят

Добре, че американските кученца се прехласват по пластмасови макети, щото истински ще видите след като си ги купите от изостаналите Руснаци!

"Пластмасовите макети" имат 15-тина мисии до МКС, като свалят от МКС по 2-3 тона товари, докато руските свалят едва 300 кг. Общо правят толкова полети до МКС, колкото и руснаците.

Това реквизит от Холивуд ли е? Те незнаят ли че бензиностанции в космоса няма и ще трябва да си носят цялото гориво. Освен ако не са с еднопосочен билет. А вътре в реално време ще гледат какво се случва около тях на големи монитори, за да не пропуснат взрива.

В тоя Холивуд на 4-ти километър много лоши анитари бе, все не ти дават да им дообясниш колко много ги разбираш тия работи.

Ти най-добре знаеш. От личен опит.

Вата капут. Ватенките тотално са я закъсали и са пред колапс и фалит. "Роскосмос" ще стане по-беден с 150 милиарда рубли. Федералната космическа програма на Русия ще бъде намалена със 150 милиарда рубли през следващите три години поради недостатъчно финансиране. Това се съобщава от RIA Novosti. Според източника на агенцията, през 2019 г. държавната корпорация ще получи 17 млрд. По-малко от планираното. През 2020 - 52 милиарда рубли, а през 2021-м - 75 милиарда рубли по-малко. Отбелязва се , че поради липса на средства забави създаването на междупланетни обекти, изграждането на втората фаза на Източен космодрум и развитие на нова ракета и космически технологии. Сега, в допълнение към разпадането на космическа агенция на Русия, а останалите ще фалират също - "Алмаз-Антей", "RTI системи" и тактически ракети Corporation (Корпорация "Тактическа Ракети"). Проблеми в корупцията в Кремъл и неефективната система за управление.

Човек, Имаш много голям проблем. В статията се пише за успеха на една компания, а на теб само Русия ти е в главата. Хайде спри, че ще получиш някой инсулт.

Всичко е готово! Имаме мерките на избраните астронавти и места сме им осигурили.

Компаниите на Илон Мъск имат някои от характеристиките на потенциален балон: 1) изключителна популярност и магнит за спекулативни инвеститори; 2) правителствена подкрепа, която изкривява пазара; 3) волатилна стойност, която често претърпява резки спадове; 4) спорен модел на приходи, тоест дългосрочната печалба от основния бизнес на компанията е под въпрос. Всички тези съображения са само някои щрихи в иначе много интересната история на всичките начинания на Мъск, но инвеститорите със сигурност имат едно наум – както за големите печалби, така и за рисковете... Дали ще се спукат балоните му, предстои да разберем!

И как го разбра това тъпако? По единствената му компания търгувана на борсата ли?

Пази си нервите!

волатилност ? резки спадове ? къде си го гледал това ? я загледай пак цената на акциите му - постоянно нагоре :):) ... тва да не е рублата дето само спада към основните валути :):)

Червени фашистки мърши: Частната компания на Маск от началото на годината изстреля 14 тежки ракети и една свръх-тежка ракета със своите собствени двигатело. И с екип от само 7 000 души А Русия с екип на Роскосмос от 240 000 души - 34 пъти в повече!!!, успя да направи и пусне само 10 ракети, от които само 2 тежки

какво става в космоса и кои летят сега там не означава, че тия полети не съществуват.

то и ким чен бум бам кацна на слънцето ;) ... и земята е плоска ... и извънземните са тук ама правителството ги крие ... и двигателя с вода също скриха ... от къде ви изравят толкова (цензура)(цензура)(цензура) ...

Руснаците са мозъчно импотентни. Королев, Глушко, Челомей, Лозино-Лозински, Ресетенев, Конндартюк. - Това са хората, украинци, или от други нации, които разработиха двигателите, направиха ракети R-7 и Proton, разработиха GLONASS и Buran и разработиха полета до Луната. Ясно е, че това не е измислено от руснаци - за алкохолизираните руснаците това е твърде, твърде и прекалено сложно . Излишно хромозомните мурзилки-руснаците са много глупави - затова никога не са направили нищо и не са в състояние сами да го направят.

То пък на "американците" всичко от кореняци им е измислено видиш ли, а не от корейци, японци, индийци, китайци и представители на европейските държави привлечени със "стипендии", защото дебелите хамериканци могат само да сер и да гледат пор*, а мозъчето им е колкото една копейка!

Защо кремълските ботове се сдухват до припадък при споменаването на Илон Маск? Всичко е достатъчно просто. Твърде голяма , и очи биеща е разликата в "успехите" на тотално изостаналият държавният ватен Роскосмос и една частна американска фирма. И ватната злоба не може да прости това.

Истината е, че самодейността не е направила никого велик... Щом смяташ, че Мъск е велик.

Много балони се спукаха пред очите ни, а Мъск с това се занимава - надува балони!

Прилича ми на химическа тоалетна!

Едно не ми е ясно, Мъск всяка година казва едно..А накрая излиза съвсем друго? как става това? И до Марс щеше да ходи.И на Луната да прави обиколки.И астронавти да качва до МКС.А от всичко изброено деосега, какво е постигнал? Една кръгла нула. За съжаление, това е действителноста.

и се оказа, че си е забравил там портофела с кредитните карти, шофьорската книжка, визитки и малко джобни. това все пак е нещо.

Do not feed the troll. Няма такава простотия! Който иска - да си губи времето и да чете коментари.

Mask обаче е фантастичен човек и с фантастичните си постижения вече е влязъл в историята - като ТВОРЧЕСТВО! Но наглите ватенки в своята космическа импотентност имат дързостта да оплюват дори него, сякаш това е вторият Навални. Въпреки, че е разбираемо: той (какъв ужас!) им открадна бизнеса в космоса. А "най-големия човек“ на всички времена за ватенките - Путин е пълен лузър, икономиката му и рублата е срината, стандарта на живот потъва непрекъснато все надолу, безсмислени войни е започнал .С целия свят е развалил отношенията.... дори и спортистите му , благодарение на него без Олимпийските игри останаха! Такива ми ти комунистически работи…

Миризливи червени цигани: Капитализация Тесла моторс-55 милиарда долара,капитализация авто Ваза само 0,9 милиарда долара !!!

Тук ясно се вижда как всички, в това число и ватенките, които живечт в САЩ се редят на дълги опашки за Тесла: ТУР по фабрике TESLA │ ВЫДАЧА КЛЮЧЕЙ от нашей TESLA : youtube.com/watch?v=TLtOZm2svrU

1. Частна компания на Маск от началото на годината изстреля 14 тежки ракети и една свръх-тежка ракета със своите собствени двигатело. И с екип от само 7 000 души 2. Русия с екип на Роскосмос от 240 000 души - 34 пъти в повече, успя да направи и пусне само 10 ракети, от които само 2 тежки 3. На практика всички търговски клиенти избягаха от ватенките при Mask, а руските двигатели загубиха напълно икономическата конкуренция с двигателите „Мерлин“ на Маск . Това е всичко, което трябва да знаят ватните „патриоти“ за руските двигатели и астронавтиката..

Даммммммм, що ли тогава НАСА подписва догоивори за доставка на астронавти и товари с Роскосмос?И защо ли летят на руските Съюзи? А не на корабите на Мъск, които нещо хич, ама хич ги няма никъде?

Путлерастската воняща сган направо се насира да храчи като чуе за Тесла и Мъск. И няма как да е друго, след като Спейс Х изхвърли Роскосмос от бизнеса с телекомуникационни сателити и тотално засенчи гордостта им, като направи руснаците смешни. Тази година нито един контракт за пияндетата и как като Протоните им дават 10% провали при двойно по-висока цена, двойно по-малка товароносимост от Фалкън 9 и отровно гориво. Затова вече и руснаците открито заговориха за пенсионирането на Протон, само че нямат ракета заместител щото нещо Ангара се бави. Скоро се очакват и пилотирани кораби, което ще ореже и последните приходи на Роскосмос, а сганта ще изгуби основен си аргумент за величаенето на Путлеристан. В Норвегия Теслите нямат проблем, обаче разни боклуци обясняват как в Москва Тесла била минавала едва 8 км. Мъск направи основното - задвижи колелото и всички почнаха да правят електромобили и то лавинообразно. Може да е решил вече да се насочи основно към Космоса, а може и арабелите да са му дали картбланш да прави нещата както реши без да бъде постоянно притискан от алчни акционери.

Нафаканата педокозяшка сган която може само да сере, без да приведе и един разумен довод или факт! Всеки знае че цените на акциите на Тесла падат! И как няма да падат, като Тесла пройзвежда мизерно количество коли но и с дефекти, фона на това което беше обещано! Спейс Х е същата кочина! Хамериканската кочина продължава да налива пари на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ в едни взривяващи се щайги, за които така и един път не беше обявено публично какъв е процента на повторно използвани агрегати! А да не говорим че самата НАСА си каза че бракмите на Спейс х са опасни, и не стават за нищо! То и коледните експлозии на пиратки си ги гледаме редовно. Хахахахахахха...Сигурно и затова вече израелците не искат да пускат шпионските си спътници със Спейс Х..Пълна НЕнадеждност, това е девиза на Спейс Х, а това всеки го знае.

Съветският космос, (подобно на ядрената програма) беше изковано за сметка на полугладното съществуване на алкашите ватенки, затягането на коланите от съветския народ.

Ватенките летят със същите стари ракети, които бяха по времето на Гагарин (R-7 и Proton) и нищо ново не могат да направи. Първият полет на R-7 беше преди 60 години, първият полет на протона преди повече от 50 години. И нищо ново просто няма в Рашка. И имаше опит да се направи "Буран" - тя беше покрита с меден покрив и ползата от Буран беше нула

щот са надеждни...Взривовете си ги остават на хамериканците.Тц, пръц.

Старши вицепрезидент на SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - а на алкашите ватенки само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски изстрелвания (ЕС - 30%, а на Русия - по-малко от 10). Роскосмос КАПУТ.

Руснаците са мозъчно импотентни. Королев, Глушко, Челомей, Лозино-Лозински, Ресетенев, Конндартюк. - Това са хората, украинци, или от други нации, които разработиха двигателите, направиха ракети R-7 и Proton, разработиха GLONASS и Buran и разработиха полета до Луната. Ясно е, че това не е измислено от руснаци - за алкохолизираните руснаците това е твърде, твърде и прекалено сложно . Излишно хромозомните мурзилки-руснаците са много глупави - затова никога не са направили нищо и не са в състояние сами да го направят.

Поредният шут в гъза и гвоздей в ковчега на умрелия Роскосмос. Центр Хруничева отказался от ракет "Протон". https://www.youtube.com/watch?v=8s9qOuargSk

Не разбрах нещо.....Фоерверките ще са през 2019 година? Така ли? да се заредя с пуканки значи, и да чакам грандиозни и зрелищни експлозии. Спейс Х най ги бива в това. Да се взривяват, и то за няколко стотин милиона долара.

Да видим първо дали тая кофа с бурми някога ще литне..изобщо дали ще литне...Без да се взриви! И тогава ще кажем браво!

Те първо да спрат да изнасилват малки момченца в свещенически оргии, или да се друсат масово по площадите, пък тогава да ни баламосват с лъжите си. Вече никой не им вярва. Никой.

Хората поне се опитват да направят нещо. Ние тук имаме ресурс за совалка от поцинкована ламарина. Ще я хванем с поп нитачката , ще и ударим един грунд. После съседчето хакер ще инсталира един Уиндоус 7 на совалката, ще го кракне и сме готови. Само за двигателя не съм го измислил още.

Сrеw Drаgоn щe cъбиpa 7 дyши eĸипaж или чeтиpи дyши и пoлeзeн тoвap. Сrеw Drаgоn нe caмo щe ocигypи нeзaвиcимocттa нa CAЩ oт Pycия, нo и щe нaмaли цeнaтa oт днeшнитe $80 милиoнa нa $20 милиoнa зa eднo мяcтo. Πpи тoвa c възмoжнocт зa oщe пo-гoлямo нaмaлявaнe нa цeнaтa.( Ватният сАюз –до 3 човека) Споразумението между НАСА и "Роскосмос" за доставката на астронавтите до Союз изтича след година- през есента на 2019 г. За изпращане на хора до МКС, SpaceX и Boeing, създадоха космическия кораб Dragon 2 и Starliner съответно. Скоро ватния батут рАскосмос будет конец…

Като гледам, за момента с батут скачат само хамърите..Те и на Луната ходиха с тоя батут..ама в Холивуд, както си го каза Кубрик...Ххаххахахахах..Така и с батут ще си останат да скачат като обезянки:)

Странно е и не разбирам тъпоумието и реакциите на русофилите към един безспорен успех на човешката техническата мисъл. Без значение коя страна го е постигнала. Трябва да си безмозъчен олигофрен , за да се опитваш безполезно да плюеш по успехите на водещите технически държави в сета. Комунистически утрепки, никой не ви е виновен че поради тъпата си политика на джуджака в кремъл, ватната държава е близо до фалита. Русия загива, но света се развива.

Плюеш ти, не аз! И си оправи правописа. Не съм русофил, ватник или други подобни думи, просто Мъск взе да се изхвърля много напоследък. Това, че има алкантара на седалките, тъч-скриин и кифленски фенси-скафандри е само за реклама и по никакъв начин не решава проблемите с пилотируемите полети.

Е това може да се чуе от един истински дебилен козяшки кретеноид, способен да лиже само хамерикански задници. Това било постижение! Абе фагота! Постижение беше първия човек в космоса! Постижение беше първия сателит! Първата космическа станция! Първото излизане в космоса! А това, това е смешна баналност! След като им гръмнаха адски скъпите и ненадеждни совалки Челинджър и Колумбия, хамърите се върнаха отново да копират руските постижения и кораби!

Господи хора! стига писахте глупости!!! Цитирам:Илон Мъск е заложил и една доста иновативна идея в своята капсула - приземяването се извършва с помощта ракетни двигатели, като Crew Dragon ще може да каца на твърди повърхности с изключителна прецизност...какви са тия шитни ве хора......Кравите от Спейс х си казаха, че ще копират системите на руските Съюзи! кацането ще става с парашут, както е при Съюз като двигателите ще се включват малко над земята, за меко кацане! Защото и най-малкия отказ в двигателите, води до катастрофа и смърт на екипажа! Освен ако на кравите не им е хрумнала гениланата идея, да се разбиват със свойте ненадеждни двигатели!

Недей да рИвеш ватен глупак. Старши вицепрезидент на SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - а на алкашите ватенки само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски изстрелвания (ЕС - 30%, а на Русия - по-малко от 10). Роскосмос КАПУТ.

Абе нафакания ПЕДОкозяк, това какво казват луди говеда и какво става в реланоста, СА ДВЕ НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ И НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА! Лудите телета от Спейс Х викаха и че ще са на Марс до 2013-2014 година...А те още не са се качили САМИ на орбита дори! Да не говорим как гърмят като пиратки техните юайги..Станаха за смяй пред целия свят, със заявленията че руснаците или Боинг са взривявали ракетите им с лазер!!!Добре че са руднаците, да ги качват с техните Съюзи..Че щяха иначе телетата да скачат на батут до МКС като маймуни от Габон!

От коментарите по-долу почти само злоба и простащина.Поне малко обективност да има-ама нали сме българи-я не сакам да съм добре,а Вуте да е зле.....

Скафандъра е "фейк". IVA скафандрите са за да предпазват от внезапна разхерметизация - този изглежда като дамски вариант на облекло за мотоциклетист. Справка - съветския Сокол, Boeing Blue и т.н.

сигурно искаш и на дърва да се задвижва капсулата. Не е възможно да има нови полимери които са по-леки и с по-добри качества... мунчо... това не ти е Русия. хайде не се излагай.

Изложих се! Вероятно си прав... Май в Boeing са същите мунчовци като мен и не знаят за новите материали. А законите на физиката са еднакви в САЩ, Русия и LEO. Не виждам как вталените дрешки ще противостоят на налягане без да имат напр. фланци по ботушките и ръкавичките.

Първо се ограмоти за екипировките на руснаците и после пиши надъхващи глупости.

тоя капак на люка за скачване е трепач. другите имат там временен обтекател който се изхвърля в космоса след излизане от атмосферата за да не се влачи излишно тегло, ама тия не-влачат си го постоянно, да не изстине кафето вътре в кафеварката.

това е най-великото човешко творение за полети в космоса и няма да бъде надминато евър от никого. да живее САЩ!

Стандартно ли са седалките с алкантара или това е $$$-опция?

Що искаш да си купиш един Дракон ли? Стандартно са с алкантара. Ако искаш друго трябва да опционално да доплатиш $$$.

А стелки има ли?

Абе защо "свалихте" тази страхотна сензация от първа бе?! Що не я отавихте по-дълго време да се смеем? Ало, шорошорастите, напомня ли ви тази "космечески кораб" на някой друг? Знаете ли откъде е крал пак великия иноватор муск?

Много ти нервен смеха бе путлераст нещастен фалшив. Роскосмос си заминава с бързи темпове. Тази година нито един договор за изстрелване на сателит, догодина и без приходи за таксиметрова дейност, Джуджака оряза бюджета допълнително. Абе лоша работа.

А хора ще изтрелват ли?

Има ли отвор за канализацията?

Ще се ползват памперси...

Що къде другаде има отвори за канализация? Ще ползват памперси, като руснаците за полет до МКС. За по-дълги полети може и кенеф да турят, но засега няма нужда.

прилича на еко тоалетна

Баси охлюва

първият полет да е с астронавт мъск на борда. като се върне прецизно може и други да полетят.

трябва да си луд, за да се емнеш в космоса с тая гъзария.

Че да не е по-добре да се лети с руската тапичка за мини шампанско? За полети из космоса ще има допълнителни модули отзаде. Това е само капсулата за приземяване, но рисунките обаче се вижда цял кораб при полет в космоса.

Кога ще е шоуто, да вземем пуканки.

Холивудска инсценировка. Това чудо ако литне, Русия веднага ще го свали с най-новите си и най-мощни на света ракети

За какво ми е да го свалям? Смятам по стар съветски обичай да му открадна чертежите и да го пусна за производство в Русия.

налягането ще го смачка като кибритена кутийка.

винаги съм си мислил, че налягането в космоса е 0 Pa, а на Земята - 1 bar, ама ето, днес научих нещо ново - било много голямо. Може ли да ми кажеш колко е?

но това на снимките е доста крехка конструкцийка - като преминава слоевете, атмосферните може и да се поскапа. впрочем ти си експертът.

Тази конструкция е същата като на товарния кораб Дракон, който редовно минава през атмосферните слоеве и сваля по 2-3 тона товар от МКС, за разлика от руските свалящи по 150-200 кила.

Не си заядлив - злобен си!

Не си заядлив - злобен си!

искам да съм заядлив, но не знам дали това нещо на снимката може да осигури условия за оцеляване на 4-ма души за повече от 1 час.

А онова мъничкото руското за минутка ли осигурява условия за оцеляване?