SpaceX получи важно разрешение за мисията до Марс

Започва строителството на завод за сглобяване на космически кораби

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С тоя ли кюнец ще гони Марс? Нещо май бая се изфърля южноафриканчето...Мое ли да Фкараш 10 човека за поне седем месеца у тоя мащабиран модел на пернишка печка тип "Циганска любов" и да уверяваш, че ще оживеят...Тва храна, вода, въздух и други глезотийки ще трябват там...Защита от радиация ще трябва и т.н.

Хм, те не били 10, а 100 души, което е още по-зле...

При преден тест на бидона предвиден за 100 човека се нагъна и изпуши, като газова камера в Аушвиц. Тук слагаха видео.

Сигурно си най-малкото главен инженер в НАСА, щом разбираш толкова от ракети! Аман от разбирачи!

Ми да, такъв съм, що питаш? А ти къФ си? Водопроводчик - каналджия, вероятно?

Далече си от истината. Но и няма значение какъв съм. Не аз обяснявам по снимка отвън какво има вътре! Ако ти изпратя снимка на корема ми, ще ми кажеш ли какво ме боли? :D

toya Musk tryabva da go puskat po komedy chanel

Снимано от психиатрично заведение. Вярно ще утрепа хора, ако му позволят да качва такива. Като нищо ще завърши или в психиатрия или в затвора. Както казва, целта му е да метне хората на Марс без връщане. Ако в момента изборът е да те пратят в затвора или на Марс, със сигурност логичният избор е в затвора. Там условията сигурно ще са стотици пъти по-добри. Докато на Марс ако изобщо достигнат, ще измрат, може и бавно и мъчително. Това не е филм, където имат нещата наготово.

Очевидно разбираш повече от десетките учени, които твърдят обратното! Напиши статия с аргументите, които имаш и я публикувай в някое научно списание!

За какво са ти чак учени. Достатъчно е да може да мислиш. А и учените казват, че там могат и да полудеят. Тук имаше статия за опасностите там. Сбърква се най-малкото нещо или нещо непредвидено и измират. От слабата гравитация ще станат плужеци. Ще им се развалят кости и зъби. Трябва да ги кастрират. Роди ли се дете там, ще е мутирало. Тук ако го докарат, ще бъде сплескано от гравитацията. Все едно носи постоянно над 200кг щанга. На Марс гравитацията е едва 38% от земната някъде. От студа ако се изложат, могат да им измрат пръсти и други крайници. Да им се наложи да ги отрежат. Че отровата от умрял крайник се разпространява ако влезне в кръвообращението. Както режат пръсти на измръзнали алпинисти, станали черни като въглен и деформирани. Навремето някакъв си сложил ластик на пръст и така заспал. на сутринта го махнал ластика и малко умрял, че отровата от умрелият от липса на кръв крайник се е разпространила. Почти през цялото време на Марс, трябва да стоят закопани някъде в пещери. Ще живеят като затворници. Няма да имат вода за изкъпване. Ще си мечтаят за елементарни неща. Трябва да търсят кръговрат без загуби, в който да имат ресурси. Да завъртят нещата до добри ресурси, почти 100% сигурно няма да доживеем, нито Мъск.

Гледам, на МКС е пълно с плужеци без кости и зъби... Че има опасности, има. При колонизирането на Новия свят, вероятността да оцелееш е била по-малка. При всички съвременни технологии, смъртоносните опасности могат да се предвидят и предотвратят. Все пак сред първите отишли ще има и учени. Ако смяташ, че са толкова прости, че да отидат просто ей така...

Първо какво значи учен? Дори учени може да не са особено умни. За учен искащ да ходи май обявиха един болен от рак, дето му се броят дните. Най-подходящи са затворници с доживотни присъди. Те ще са най-тренирани за очакващите ги условия. Примерно от Сибир на студове. Някъде от Якутия където стигало -70 градуса. И тези на МКС после не могат да ходят. Нищо че уж тренирали 1-2 часа на ден на МКС. Едва ли вдигане на тежести. ;)

За пръв път попадам на човек, който не знае какво е учен! Кой ще ходи, не знам, има време да се изясни. Но предполагам ще има инженери, биолози, физици, биохимици, лекари, геолози... Там ще се ходи да се изследва планетата, не на пикник!

Мъск е хо-голям фантазьор от Жул Верн.

Хм... за Жул Верн всички са чували. За Мъск всички са чували. За тебе никой не е чувал, а смяташ мнението си за важно. Чудна работа....

Нещо повече е даже от фантазьор, източва кинти с обещания

Ееее ти го изкара направо, че е български социалист, бе!

Ако една руска ракета го перне този кораб, ще е дотам - никога няма да види Марс

да крадеш чуждо име ако ще пишеш простотии. Освен ако не е това целта, разбира се.

Това, което виждам на снимката не ми прилича даже на декор за фантастичен филм от 30-те години на 20-ти век. Били са доста по-добре и надеждно изглеждащи. Крана дето го изправя, също ми малее. Въобще по всички програми на Мъск има много въпроси, които обикновено остават без отговор.

Ако от филмите си създаваш представа, как трябва да изглежда една площадка за изстрелване...

Изчисленията ви нещо не са наред. Един ар е 100 кв.м . Десет ара са един декар или 1000 кв. метра. Десет декара са 10000 кв.м или един хектар. Четете, учете и проверявайте.

Стоенча пак се е огелпил у мерките и теглилките. То сметките му ич не излизат както и да ги смяташ - ни у квадратни метри, ни у хектари, ни у акри, с която мярка мерят площи земя у Щатско...

Браво, браво. Важни стъпки. Току-виж, след 5-10 години стигнали успешно до ниска земна орбита. :) Чак тогава могат да мечтаят за Луната (след още 40-50 години) и Марс (след още 100-200 години). Ако изобщо е възможно. Всеки добър прогностик ще ви каже тези срокове - на база досегашното развитие на цивилизацията. Всяко обещание, "план" и прочие балон за по-ранно развитие - е сигурна схема за източване на средства. Както стотиците милиарди $, които е източила НАСА дотук, шампионите ми те. :)

Пак ли почна с лъжите? Да не видиш статия за космос! Веднага почваш с лъжи, неподплатени с доказателства...

Кви лъжи ве, зомби? Аре прочети пак какво съм написал по-горе и кажи кое точно е лъжа? Лъжите са точно на НАСА и Мъск, които редовно обявяват близки срокове (много от които вече изтекоха!) за Луната и Марс - и после само ги отлагат, отново и отново и отново, без нищо друго да правят - докато има зомбита, които да им вярват. А парите си текат... ПП: Можеш да не ми пишеш вече - на доказано неграмотни няма да отговарям. След като ти пуснах специално подробен научно-технически документ - а той нашия нищо не разбрал и се отказал на 2рото изречение. Изумява ме как извън Америка може да има толкова промити мозъци - но уви, явно е факт. Затова и пиша и ще пиша тук.

Предполагам, че тъпака нанайси ... говори за лазерното мерене на разстоянието до Луната, като е дал теоретичната обосновка за такова мерене. И то е извършвано няколко пъти от руслямците, но с грешка над 200 м. С радар грешката е от същия порядък. Поради тази причина самите руслямци качват лазерен отражател с Луноход 1 една година след като американците качват такъв с Аполо 11, но оплескват нещата и Лунохода е загубен. На Луната има няколко отражателя и те съвпадат с координатите на кацанията на Аполо. Тъпака явно отрича, че руслямците пращат костенурки около Луната и то директно през поясите на Ван Алън и те си остават живи и се връщат на Земята след двойно преминаване на "смъртоносните", според тъпака, пояси

Аве аз не казах ли вече да не намесвате скапана си политика в общочовешки теми? Аман от американски (в случая) и руски тролове. Да ме виждаш някъде да говоря за Русия? Говоря за НАСА, защото те са големите лъжци в случая. Когато някой друг излъже, тогава ще говорим за него. Няма как да знаеш има ли или няма огледало на Луната. Има го огледалото, в което гледаш муцуната си сутрин, докато се бръснеш. А и да има - то НЕ Е закарано и оставено там от човек (Аполо), защото това е невъзможно. Апропо, не се ли сещаш, пич, че току-що сам призна (очевидното): дори да има огледало, то е оставено там от апарат, безпилотна машина - а не от човек! Така че - хоп, отиде поредното останало оправдание на НАСАджиите, че били ходили наживо. :)

А защо да чета докрай, като още в самото начало говорят за радиовълни? Днес измерването е с лазер, а за целта е нужно огледало. Ти твърдиш, че и преди са мерели разстоянието с лазер и ми даваш чертеж на ехолокатор... Ако не правиш разлика, наистина няма за какво да спорим! :D

Господин Стоян Гогов, допуснали сте грешка в превода на следният текст: " SpaceX да наеме 12,5 дка (5 ха) земя на остров Терминал за изграждане на изследователски и производствен комплекс. Първоначалният наем е 1,7 милиона долара годишно, с възможност за разширяване на наетата площ до 19 декара (7,7 ха)." По-точно грешката е в мерните единици за площ. Става дума за наети 12.5 акра, което е около 5 ха или 50 дка! Същото и по-нататък, където става дума за 19 акра, което е приблизително 7.7 ха или 77 дка. Един акър е равен на 4046,856 422 m² (според Уикипедия) и е официална мерна единица за площ в САЩ! Извинявам се за забележката, но... трябва да сме коректни.

Проверете си мерните единици - декар и хектар

Човек и да стигне няма да оцелее на Марс, виж изкуствен интелект може, но ако го изпуснеш от контрол ще бъде опасно.

Вземи и им го обясни на глупавите учени, дето твърдят обратното!

Един хектар(ха) е 10 декара(дка).

В статията вероятно е пишело акра, а не декара.

Пак не излиза. Един акър е малко повече от 4 декара, т. е. 5 акра са над 20 декара.

Тази статия е голяма глупост. Щом 1ха е равен на 2,5 декара?????

Нямаш интервал между "1" и "ха". Значи коментара ти е голяма глупост!

Абе ако искате да отидете някъде без да се връщате, защо на Марс ? Е го къде е Сибир, просто трябва да отидете като падне голям студ и стой та гледай циркове. Ако там се справите и се върнете може и да си мислите после за Марс

Сибир не върши работа, под контрола на Кремъл е.

Не се наврещя, ей!

Туй че Мъск почвал колонизация на Марс след четири години може да ви се вижда смешно, но нивото на достоверност с нищо не е по-зле от кацането на Луната преди педесе години. Просто в ерата на интернет сме изгледали достатъчно Междузвезни войни за да сме толкова наивни. Но верващи все ще се намерят, ей на вчера един си даде живота за плоската земя.

А пък днес един тук пише плоски коментари.

Обсесивно-компулсивно разстройство като твоето че няма да могат да го излекуват няма но ако се постараеш малко повече в леението до ремисия може и да те докарат докторите. И не врякай толкова, санитарите пак ще те вържат.

Що не вземеш да научиш елементарен правопис и пунктуация поне, преди да раздаваш оценки, акъли и диагнози в коментарите?

LOL, правописът ми решил да критикува той. Я марш в леглото преди да са те спипали пак санитарите.

Как 12,5дка станаха 5ха, като ха e 10дка?

Айде първо на луната , че е по близо.....

Айде първо до орбита, че е още по-близо.

До орбита няма смисъл. До Луната планират да ходят НАСА. Мъск иска да ги изпревари и да стигне Марс първи.

Но че няма възможност е факт.

За дървени философи съм чувал, но талашитени не бях срещал.

Тия кравари почнаха да стават нещо много нахални. Щели да ми строят завод за космически корабит, това да не е фабрика за трактори и камази, какви космически кораби си измислят?

Да бе, големи нахалници! Как така ще създават нещо толкова значимо за човечеството! Ще объркат червените тролчета! Как ще си пишат глупостите тогава?!?

ши създадЪт ... ин а гялакши фар фааар ъуей

Да ти имам произношението... Сигурно в Индия ще те разберат!