17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото и да е жалко ,Илон Мъск е няколко обиколки напред пред руската Роскосмос и дори пред китайците,които имат само на картинка ракета за многократно използване като Фалкон.Бустера,т.е. първата степен извежда 15 тона полезен товар и каца обратно на платформа на земята или в океана.Така ще бъде и със Старшип,но самата ракета трябва да кацне на Луната или на Марс и да се върне обратно,а също така и бустера,който я извежда в околоземна орбита също ще се върне на стартовата площадка и ще се използува многократно.И това ще стане точно с двигателите Раптор.

Спейс кейс е направен на принципа хляб и зрелища Целта е пропаганда на масата а Мъск е лидера избран за тая цел Иначе дрън дрън

_stankow

На 16 ноември 2012-та година Мъск за първи път обявява, че се разработва двигателят Раптор, при изказване пред Кралското общество по аеронавтика в Лондон. Днес, 10 г. след това, все още нямаме нито един двигател, който да е отработил поне половината от това, което изпитва един двигател по време на изстрелване. Стендови изпитания, подскоци на по 10 км без товар - това са само опити. Че на всичкото отгоре и това не може да направи, пали се като кибрит. Не сме видяли досега успешно приземяване без разбиване или пожар. 10 години ! Имал пари човекът, занимавал се. Ще изчакаме още 10 г., големите работи бавно стават.

Значи освен глупав си и кьорав. Кацна без пробли последния път. Има естествено и двигатели работили по 5-6 минути Това че са летяли на ниско ама само с 3 двигателя, дава много по-малко ускорение и по малък път. При работа на всички двигатели за толкова време се стига орбитална височина Гледай примерно изстрелване на Атлас 5. РД180 работи 3 минути. В същото време на тестовете на Старшип Рапторите работиха по 4-5 минути, а централния и повече.

Много приличаш на тома биков, външно и по акъл...

Що не станеш министър в правителството на Слави?

Копейкаджиите надават неистов вой което значи че троленето за копейки върви с пълна сила , ще има за водка и махорка. Плюете против Америка и ЕС но защо тогава има постоянен наплив на кандидати за работа и живот именно в ЕС и Америка. Колко са желаещите за визи и работа в руската кочина и като е много добре защо не вие не вървите там заедно със семействата си? Преди да тролите отговорете си на тези въпроси и после свинете из форума на воля , явно да си руски трол е голяма чест.

Показателен е паралелът с руския двигател РД-180, от който са произведени приблизително същото количество бройки. Около него е построен работният кон на американската космическа програма Атлас V. Той има 86 успешни пуска и с него са изстреляни всички междупланетни мисии на НАСА, много спътници на Пентагона, АНС и т.н. Със стоте бройки на новия супер-дупер метанов двигател на Маск в орбита не е изведен и спукан презерватив. За сметка на това вече е успял зрелищно да се взриви петнайсетина пъти. При такава поредица от провали по метода проба-грешка ръководството се уволнява, а програмата се закрива. Например DC-X на големия Пийт Урдън го прилючиха още след първата по-значителна авария. Вместо това продължават обилно да ни заливат с бодряшка и инфантилна комикс пропаганда как Маск ЩЕ стигне до Луната, Марс, до безкрая и отвъд. Явно кукловодите му са вързани към печатницата на Фед с магистрален водопровод.

Аз само да питам, какво се прави с ръководителя на космическа агенция, който за 20 години разработва една ракета, на която има само 2 теста, 20 години прави един модул за МКС и строи космодрум, от който са ограбени милиарди? Виждам, че те бива по уволненията, та за това се обръщам към теб?

_stankow

"Наука" скачи ли се ? Скачи се. Победителите не ги съдят !

Ти сериозно ли наричаш това, което изброих, победа? Не ми се ще да знам, какво ще да е провал, по твоите стандарти...

Пръво, тъпако, с Атлас 5 не са изстреляни всички междупланетни мисии. А с Мерлин двигателите са изпълнени двойно повече мисии и то при многократно ползване и приземяване. Няма поредица от провали, тъпако. Има поредица от успехи. Метода проба грешка е заложен в условието на задачата и чрез него са постигнати успехи невъзможни за руслямците и техните двигатели. И да ракетите на Мъск ще стигнат навсякъде. Затова и мисии невъзможни за Атлас 5 се печелят от Фалкън Хеви. Най-скъпото в една ракета е разходът за заплати. За едни месец заплатите в Спейс Х формират разходи от 100 милиона долара, докато тестовите ракети струват общо под 100 милиона долара за двете години тестване. Печатница може да има в Москва, щото единствените кукли и кукловоди са в Кремъл и Роскомикс. В една ракета Старшип има над 40 двигателя, . Като всеки двигател струва 500 хиляди долара или 1 руслямски двигател РД-180 струва колкото 20 Раптора, които обаче сумарно имат 11 пъти по-голяма мощност. Т.е. 2 раптора са по добре от 1 РД-180 с две дюзи, като допълнително двата Раптора са двойно по-леки от РД-180 и са на по-ефективния метан. Т.е. При замяна на РД-180 с два Раптора Атлас 5 става с 40% по мощна ракета за по-малко пари, по-малки габарити и по-малко гориво. Друг въпрос е дали конкурентите от УЛА ще почнат да слагат Раптори на ракетата си. Засега искат да минават на ВЕ-4 на Безос, които по характеристики общо взето са идентични с РД-180. Та колкото и да се напъваш си оставаш тъпак.

Произвеждат, ма нещо не ги ползват.

Ползват ги на тестовите образци, а и трупат за пълномащабни ракети ползващи по над 40 двигателя. Две ракети и двигателите свършват.

_stankow

Че кой почва да трупа двигател, който не е минал изпитания ? Произвежда го така, както си е с грешките в проектирането ?

Къде ги?

и не колонизираме и тераформираме Сахара или Северните Територии на Австралия? Поне има кислород, няма да има смъртоносни слънчеви лъчи и прочие предизвикателста. А и вода може да им се закарва от време на време!

Щото никой не се беше сетил преди ти да осениш света с прозрението си, как защо. Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

ти що не си забиеш един пирон в главата за да видиш дали е възможно ? 'колонизирането' на марс е подобен безмислен експеримент и на човек не му трябват 3 докторски степени за да го види. ти обаче мислиш различно , обаче не можеш да се обосновеш .

> 2021-07-30 13:06:11 >kkk (нерегистриран) > >ти що не си забиеш един пирон в главата за да видиш дали е възможно ? > 'колонизирането' на марс е подобен безмислен експеримент и на човек > не му трябват 3 докторски степени за да го види. > ти обаче мислиш различно , обаче не можеш да се обосновеш . Какво мисля аз не ти е писано да знаеш. Съсредоточи се над препоръките ми да се научиш да правиш нещо смислено вместо да работиш щатен врякалник толкова години и да коментираш неща които са на светлинни години отвъд когнитивния ти хоризонт.

Дори колонистите заточеници в Австралия са ги превозвали безплатно.

BajMihal

Една малка подробност ти убягва в това сравнение. Нека ти помогна - тези, които са ги заточвали в Австралия не са ги питали... Но ти не правиш разлика, защото в Русия няма такова нещо като свободна воля, каквото каже вожда - това става. Простено ти е, трябва деситилетия да минат че да се промени този робски начин на мислене....

Не се кахъри, тебе няма да те вземат. В тоя живот няма да можеш да си платиш пътя с жалкия си доход на щатен врякалник, ще си останеш на заточение в сегашната си дупчица.

Пълни, безумни глупости... Как не ги е срам тия такива мръсни лъжи да разправят?? Аре, вече сме почти 2022ра! С колко се приближиха изродите от НАСА до Луната м/увременно? Нали не сте забравили, че след година-две по план трябваше да стъпят там? Смешници...

Остави шишето с лосиона докато скачаш в екстаз на батута че ш'са задавиш..

BajMihal

Пак са те изтървали санитарите май...