17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЯКО!!!

Егати! Вместо да се радваме на развитието на науката и технологиите, тази хубава новина се използва за тролене за жълти стотинки. Сякаш най-хубавото в новината е, че може да се плюе по Русия, а не това, че космосът и казането на други небесни тела става все по-достъпно. Жалко племе!

,, cлeд пoлeтa нa "Aпoлo" oт 1972 гoдинa, ĸoгaтo там ĸaцнaxa aмepиĸaнcĸи acтpoнaвти.'' Някои помнят ,че АПОЛО 11 каца на Луната през 1969 г. ,месец ЮЛИ. Инак- браво на Мъск.

19.12.1972 е последното кацане на Луната.

Да се качат Сами в космоса пък тогава да говорят! Че Вече станаха за смях пред целия свят със своите ще ще ще някога ....и точно никога не биде!

Да се качат Сами в космоса пък тогава да говорят! Че Вече станаха за смях пред целия свят със своите ще ще ще някога ....и точно никога не биде!

Лудите говеда могат само Да обещават! Но виж да дали наистина постигат нещо а ?!абсолютно нищо какво от това щяло то досега от Мъск бе постигнато отиде ли на Марс не !отиде ли на луната не !изкарали човек на Орбита не ! И преди и сега тия говеда можеха само да копират руските постижения, като се почне от ракети, сателити, космически корби, сонди, луноходи, скафандри, и нищо ново което да е ефективно така и не успяха да създадат. Само копират руските постижения.Една кръгла нула кравите са едни пръцки с лук!точка по въпроса

Альоооооо, до Ханибал Лектър, май днес не си си пил хапчетата, муцка.

Ще-тата са патент на Педераша. Нищото постигнато от САЩ са 6 казания на Луната, Още 3 облитания. Няколко Марсохода работещи, а не потопени в морето като от пияните свине, сонди из цялата слънчева система, че и извън нея, а и в короната на Слънцето. А къде е телескопа на Педераша? Мъск изстреля ли най тежката ракета в момента? Изстреля я. Изхвърли ли Роскосмос от бизнеса съ сателити? Изхвърли го. Прави ли най добрите двигатели с отношение собствено тегло мощност? Прави. Та не бой се През 2019-20 ще изхвърли Роскосмос и от таксиметровия бизнес. И на Марс ще прати хора.

6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям

Защо кремълските ботове се сдухват до припадък при споменаването на Илон Маск? Всичко е достатъчно просто. Твърде голяма , и очи биеща е разликата в "успехите" на тотално изостаналият държавният ватен Роскосмос и една частна американска фирма. И ватната злоба не може да прости това.

Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици. Ватники КАПУТ.

1. Частната компания на Маск от началото на годината изстреля 14 тежки ракети и една свръх-тежка ракета със своите собствени двигатело. И с екип от само 7 000 души 2. Русия с екип на Роскосмос от 240 000 души - 34 пъти в повече!!!, успя да направи и пусне само 10 ракети, от които само 2 тежки 3. На практика всички търговски клиенти избягаха от ватенките при Mask, а руските двигатели загубиха напълно икономическата конкуренция с двигателите „Мерлин“ на Маск . Това е всичко, което трябва да знаят ватните „патриоти“ за руските двигатели и астронавтиката..

BajMihal

Ти не разбираш, сега новата опорка е, че Мъск ги бил ограбил тези технологии от рашките и не щял да им плаща... Проблема е, че има кой да вярва на тези опорки :(

Ватенките вече ще го духат навеки. Амин за тъпата мурзилска космонавтика. Повторното използване на Falcon 9 ще поевтинее 10 пъти. Прогнозата за намаляване на началната цена на стартирането е оправдана, смята предприемачът, ако всеки елемент на превозвача е повторно използваем. В момента тя се изчислява, че 60 на сто от разходите се пада на първия етап на Falcon 9, 20 на сто - на втория, при 10 на сто - носова част и всичко останало, което е свързано със стартирането. Горивото струва 300-400 хиляди долара. Преди пускането в експлоатация на тежката ракета BFR (Big Falcon Rocket), SpaceX планира да пусне около 300 старта на блок 5, включително вече използваните етапи. Първият етап от последната версия позволява десет или повече пускания без нужда от ремонт. Mask също така каза, че след малки подобрения блок 5 може да бъде стартиран до сто пъти. До 2019 включително, SpaceX планира да започне да изстрелва Блок 5 , като го използва два пъти за един ден, тоест блока се приземява и го използват за изстрелване до 24 часа-малък космически конвейр. Колкото и истерично да кудкудякат българските червени фашистки ботове, никаква полза - Маск загроби старите руски допотопни ракети. Докато ватенките държаха в робство целият соц лагер и всички роби работеха за тях безплатно ссср едва, едва креташе, но пак фалира. След това, когато ватенките останаха сами , мързеливи и без интелектуалния потенциал на поробените нации, се видя че те не могат да направят нищо сами. Дори и малкото им учени, които оживяха след експеримента с комунизма вече избягаха на от руската помийна яма запад в ДЕМОКРАТИЧНИЯТ СВЯТ. Където трудът им се цени и ги уважават.

... е май не много точно казано ....бая необикновен трябва да си за да си позволиш такава разходка

Пирамиди, фараони и балъци за милиони.

Тъпи, необразовани ватни тролчета: Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

ПИШИ СИ ??????

ама такъв си ти умиращ от мъка и злоба :)))

Михалаки, Мъск също от 5 години продава супер електрическия ТИР "Никола" за $350000.00 парчето при 7 години лизинг. Построени са газо станциите на природен газ, с който камионите трябва да работят при изтощаване на батериите, НО....няма луди в САЩ да му се вържат на тарикатлъкът. Едно е да дадеш $1000.00 капаро и да чакаш поне 5 години за теслата, съвсем друго е да се ожениш за камион за 7 години или да летиш в космоса реално. Една голяма фирма използва 1 камион максимум 2 години и после го продава на бедните да си трошат парите по ремонти. Мъск е един голям финансов балон ....казано на източно европейски - Финансова пирамида.

Тук ясно се вижда как всички, в това число и ватенките, които живечт в САЩ се редят на дълги опашки за Тесла: ТУР по фабрике TESLA │ ВЫДАЧА КЛЮЧЕЙ от нашей TESLA : youtube.com/watch?v=TLtOZm2svrU

Само че първия камион на Тесла е представен на 17 Ноември 2017 г, което е от преди година. Ама видиш ли за путлераста това са 5 години и то в продажби. "Tesla показа бъдещия си камион със супер данни и очаквано производство от 2019 г. 800 км пробег, 30 мин зареждане на Megacharger, 5 сек до 100 " Та с тия лъжи къде си тръгнал?

Как така 31 paĸeтни двигaтeля Rарtоr и мoжe дa извeдe 150 тoнa пoлeзeн тoвap ? А къде е ватният мижав двигател за който кремлеботовете толкова квичаха ?

ТИ ДОБРЕ СИ НАПИСАЛ АМА ДРУЖИШ ЛИ С ГЛАВАТА ИЛИ ??????Т ТОЛКО ТОНА ГОРИВО Е НУЖНО ЗА 31 ДВИГАТЕЛЯ ??????? КОЛКО ?????ТО ТАЗИ РАКЕТА ТРЯБВА ДА ТЕЖИ МИНИМУМ 800 ТОНА С ПОЛЕЗНИЯТ ТОВАР !!!!! МЪСК МАИ ПРАВИ ВСИЧКИ НА БАЛЪЦИ ДАГИ ДОИ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Браво на руските учЕни от Роскосмос начело с недоразумението Рогозин …. или ПАК не бяха те?

мъкааааа... мъка за путлерстите защото договорите на господаря им изтичат и няма пари за тролене

Ох тия луди крави от Спейс Х...щели да летят до Луната, до Марс дори..... А още не са успяли дори да изстрелят поне един пасажерски космически кораб с екипаж. А Мъкси го беше демонстрирал още преди 3-4 години, и беше обяснил как кораба бил готов едва ли не за полет, още утре. На Мъскчо ли да вярваме...или на фактите?!

Аааа, не само на теб ще вярваме. Най - уважавам откачени комуноидни русофили и пияни мужици.

Аз пък имам договор за Марс, за 2016г.

Цитат :"ЅрасеХ пoдпиca дoгoвop c пъpвия в cвeтa пacaжep, ĸoйтo щe oбиĸoли Лyнaтa нa бopдa нa нaшaтa paĸeтa Віg Fаlсоn (ВFR). Toвa e вaжнa cтъпĸa в paзĸpивaнeтo нa ĸocмoca пpeд oбиĸнoвeнитe xopa, ĸoитo мeчтaят дa пътeшecтвaт в ĸocмoca. То по лесно било да идеш на Луната, билетче за 1.60 в градски транспорт и всеки ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ще си прави разходка до там

Всички обикновени граждани, които искат някога да стигнат до Луната, може да се наредят на опашката и да си платят билетчетата. Ще ги качим, като дойде рейса....

Тоя Маскара не стига че използва откраданти руски технологии, но има и наглостта да твърди че може да прати човек до Луната. Еми да се пробва, Русия разполага с ракети които веднага ще свалят на океанското дъно краварските ракети и вместо на Луната ще ловят миди по дъното на Тихия океан. Хахаха, големи идиоти са краварите щом смеят да се мерят с православните славяни

BajMihal

Само пълен идиот може да напише подобно изказване. Но какво да се очаква друго от руски тролове, които за копейки и майка си ще предадат.

Идиот смени си ника от ПРАВОСЛАВЕН НА РУСОСЛАВЕН и недей обжда религията ни, че комунистите, русофилите и самите руснаци сте такива православни, че майка плаче. А иначе си голям тъпак, което си личи от зле прикритата ти злоба и завист за успехите на САЩ и съответно яд от провалите на Роскосмос, но това е положението бамбина, свиквай да ви дупим по всички параграфи.

BajMihal

Тя вече и руската православна църква се отдели от Константинополската, демек, вече не са баш православни русолята.

Лоша реклама няма! Със сегашните летателни апарати е невъзможен полет до Луната на жив организъм! Причината е непреодолимата радиация! Никой до сега не е стъпвал на Луната !

Ти кога успя да излетиш и да видиш колко непреодолима радиацията? Зонд 5 е изстрелян на 15 септември 1968 г. На 18 септември 1968 г. космическият кораб прелита около Луната, като най-близкото разстояние е 1 950 км. По време на полета са направени висококачествени снимки на Земята от разстояние 90 000 км. На борда се намирал биологичен товар, който включвал костенурки, винени мушици, плодни червеи, растения, семена, бактерии и други. На 22 септември спускаемият апарат влиза в земната атмосфера. По план приземяването е трябвало да стане на територията на Казахстан, но поради повреда в системата за ориентация това става в Индийския океан. От там капсулата е успешно прибрана от съветските кораби, намиращи се в района. Самото спускане от орбита става по неразчетена балистична траектория, което би било опасно за човек, но намиращите се в капсулата биологични образци са невредими. Единствено е обявено, че костенурките са изгубили около 10% от теглото си, но са останали активни и не показвали никаква загуба на апетит. Поради незнание обаче, руснаците пускат Зонд директно през пръстените на Ван Алън, докато корабите Аполо заобикалят пръстените заради повишената радиация. Въпреки това всички форми на живот са непокътнати, заради краткото време на преичане на пръстените. Та такива ми ти работи, льохмане.

На висококачествените снимки на Земля от 90 тысяч километров для ужаса путлерастов звезд НЕТ

Драги русофили и русофоби, нали знаете, че Илън Мъск не е американец, а е от Южна Африка. В момента наистина живее в САЩ, да. Също както Стоичков живее и работи в Мексико. Това май ви обърква...

Приятел, Стоичков е в Маями, а не в Мексико :-)). Това, че работи за Мексико е истина - да...

Мартинчо се е пообъркал. Доста.

Ни най - малко не ме обърква, тъй като Мъск стана Мъск в САЩ, а Стоичков е станал футболист преди да замине, тъй че не се прави на интересен.

единствено важно е какво пише в паспорта ти

Не знаех че СпейсХ е Южноафриканска фирма, ама регистрирана само и единствено в САЩ, със седалище в САЩ, записана в търговския регистър само на САЩ, плащаща данъци само в САЩ и т.н.

Чист ПР. Нищо сруго. Ще, ама надали.

Не е само ПР. Нали събира пари с този ПР. Направо си е чиста далавера.

Я че летим, он Илончо каза да си траем, ама не моем издържа веке...

Ей, рубладжийските тролчета! Гроздето май е много кисело, а?

Наредили са се отдавна на опашката и нетърпеливо приклякат мадона, дикаприо, бионсе....и всички говеда от сорта

Щом има овцИ, требе да има и вълци.

Ей това е търговец! Намери си доброволец за пробен полет, че даже и пари му взе.

Диблър "сам си прерязвам гърлото" пуши нервно в ъгъла.

Без думи!!!!????????????

Любопитна концепция - 31 двигателя!? Дари единичен отказ може да провали полета. А и нещо нямам спомени да е направен поне един такъв успешен старт. Нищо лично - но Мъск ще трябва още доста да поработи, преди да прати горе първия екскурзиант.

BajMihal

Досега всичките му стартове са успешни май, а? Както казвате при вас в Русия - поживем, увидем...

Бе не знам що модератора ми изтри отговора, ама да повторя. Досега успешно излетя ракета с 27 двигателя, а 31 не са много повече, още повече, че е предвиден отказа на до 6 двигателя. Но относно полета - достатъчна е и стандартна Фалкън 9 за изстрелване на кораб Дракон Крю, без връщане на първите степени за допълнително ускорение, с което може да се качат към Луната около 6-8 тона.

Ей, да не забравите мормота.

Първия пътник е Мутин, иначе няма начин да види луната отблизо.

Първи руснаците, още през 1959 г., тоест преди 60 години, обиколиха луната със спътника си Луна 3. Така че това, което американците искат да осъществят, е отдавна постигнато. Е, янките направиха и добро холивудско фентази десет години по-късно, когато твърдяха, че са кацнали на Луната. Установиха се обаче множество пропуски, поради което достоверността му отпадна.

Те обикаляха лунапарк

Дааа, тя и достоверността на кръглата Земя отпадна, нали плоскоземецо.

Руснаци не са обикаляли луната. Обиколил я е спътник. Инак първите ХОРА обиколили Луната са Франк Борман, Джеймс Ловел и Уилям Андерс през 1968 г., това никога не е постигано от руснаците, та не се напъвай, че ще се изпуснеш в гащите. Американците 6 (шест пъти кацат на Луната) и още 3 пъти я обикалят с екипажи. Америкнаците не само кацнаха, а директно предаваха по цял свят и всяка стъпка се наблюдаваше от милиарди, както и комуникациите, както и поставянето на лунните огледала, като още на следващия час след поставянето всеки един човек с достъп до лазер по дадените координати можеше да наблюдава отражението и да мери разстоянието Земя-Луна. Пропуски има само в кухи путлерастки кратуни. Единствените твърдящи нещо без НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО са руснаците. И не само това но са хванати в очевадни нагли лъжи. Примерно за Кучетат Белка и Стрелка за които информираха цял свят как преживяват в космоса в продължение на десет седмици, докато по късно се оказа че кучетата умряли час след излитането. Или пък за Гагарин, който се бил приземил с капусалата ту в безсъзнание, ту усмихнат, докато накрая се спряха на версията с катапултиране и приземяване с парашут. Е разбира се никакви доказателства. Нямало е камери в кораба, а преди това при кучетата имало. Никой не е снимал излитането, никой не видял приземяването му. Само голословни твърдения.

Браво! Успя да ме разсмееш! Тези щуротии дето си написал са за графа небивалици! Нито американци нито руснаци са стъпвали на Луната! И скоро няма да стъпят! Причината е силната радиация на около 800км която е непреодолима за жив организъм ! Така,че...само виртуални полети !

Хаха. тъпака продължава с тъпотии. Непреодолимата радиация е преодоляна от руснаците директно с полет през най-плътната част със сондата Зонд 5, в която има костенурки, мухи, червеи растения и се връщат в цветущо здраве. А американците обикалят ПРЪСТЕНИТЕ, ако тъпак като тебе му е ясно какво е това пръстен.

Много шум за НИЩО.

Друго нещо са крилатите ракетки на Тутин с маршрут Камчатка - Ню Йорк.

Аз мисля да взема правата за филмчето до луната, ще снимаме в Бояна.

Браво, Илончо. Ама първо се скача, пък тогава се вика "хоп", моето момче...

Ми че Фалконите си летят, а "Хоп" се вика малко преди скока, а не след приземяването