Специалисти: Животът се е появил на Земята от космоса

Някои от градивните частици на РНК са донесени от метеорити

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес прочетох едно много интересно изследване, че колкото по-интелигентен е човек подхожда към даден проблем толкова по-аналитично и съответно намаля и религиозността му. Те. по-високата интелигентност води към атеизъм, а идиотизма е директно свързан с религиозността. Нашата вселена води началото си от Големия Взрив, как и защо е станало - има още много да проучваме и анализираме. Но 100% факт е че бог или богове не съществуват а са измислени за да обеснят по най-прост начин на паплачат едни сложни факти и събития, които иначе подобията им на мозъци няа как да ги проумеят.

Приятелю, много големи умове / Айнщайн, Хокинг, и други от техния мащаб/ не са толкова категорични като теб. Явно си по-интелигентен от тях. Дори твоето съществуване не е сто процентов факт, камо ли липсата на Бог. Според една теория ускореното разширяване на Вселената може да не се дължи на тайнствената тъмна енергия, а на намаляване на възпиращото разширяването външно влияние. Нещо като ускоряващото се разширяване на въздушен мехур който изплува във водата. Тоест върху нашата Вселена оказват влияние външни за нея сили действащи в мултивселената. Как ще наречеш тази Мултивселена - природа, или Бог си зависи само от теб.

Горният коментар е валиден, НО при условие на ограничено и антропоморфно възприятие за б-г. Проблемът е че религиите насърачват именно подобно възприятие. Същевременно възпират всякакво изучаване на обкръжаващия свят.

дълбаят в търсене на "вечният" живот. Живи органи присаждат Живи клетки клонират Обаче НЕ могат изкуствена клетка да съживят, т.е. "да и запалят двигателя"! В момента в който го направят, Оня отгоре ще ги убие! Метеорит бил донесъл ... ами той е донесъл сигурно и на Марс, и на венера, и на Юпитер ... що там НЯМА НИЩО?! Защото НЯМА УСЛОВИЯ за живот! Само тук средната температура е 15 С и има кислород... САМО ТУК!

Сигурен ли си, че няма живот на Марс или Венера?!? А ако открият? На Земята има микроорганизми, оцеляващи при условия като на Марс и Венера.

да открият! най много до занесат от тук нещо и до представят за "намерено там"

Ако занесат нещо оттук, ДНК-то му ще е идентично с на земните микроби! И не казвай "Няма"! Учените не го казват, за да не станат за смях, а ти понеже си по-умен от всички, си сигурен! Така ли?

А в космоса от къде се е появил? Как точно огромните РНК молекули са оцелели в радиоактивната гмеж на открития космос...

Как тардиградите (бавноходките) оцеляват отвън на МКС? Метеоритите са с неравна повърност, с пукнатини, пори... Има къде да се навре една молекула!

От звездите, от материята от която се образуват звездите... Пренасят се чрез комети, които както в последните години научихме могат да прекосят междузвездното пространство, да достигнат и други галактики... Това е процес който не се случва както го пише във вашите лъжливис уж-свещени книги за няколко стотин години, а за милиарди години...

Космосът е донесъл живота на земята. Питам кой е донесъл живота в космоса. Земята космическо изключение ли е, че някой ни донася живот, вода от комети, и какво ли не. Тъпо.

На мен ми донесоха с клатене два куфара с пари ,в единия долари, в другия евро. Мани това ,ами и един хотел на Бахамите.

Имам няколко въпроса към тези учени: 1. А, Земята откъде се е взела? Не е ли и тя от ... космоса? 2. От първото не следва ли, че всичко и всички сме се появили от ... космоса??

Когато си вкъщи и ти се излиза навън, да се помотаеш безцелно, не казваш ли "Ще пообиколя града/селото"? Твоята къща/апартамент не е ли в града/селото? Няма как да конкретизират мястото от което идват молекулите. Затова искат да подчертаят, че е извън Земята. Космоса е обширно понятие и обикновено човек прави асоциации с нещо извън планетата Земя!

Истината е, че боговете понякога се забавляват като подмятат по някое камъче по земята, само и единствено за да разстройват учените по тази планета. Забавно е.

Бих запитал редакцията откъде им идват подобни манипулативни заглавия? В статията пише изрично - "може". Може да е така, може да е иначе. В Библията пише Бог сътвори. Дали е използвал метеорити или нещо друго ... Той знае. На Православния боец да кажа - не си прав! И аз съм православен и нямам нищо против читави научни изследвания. Проблемът не е в науката, а в промити еволюционни мозъци. Междувидовата еволиция е абсолютно невъзможна (просто поколенията от различни видове е безплодна).

1. Какво е междувидова еволюция? 2. Чрез вирусни вектори се пренася ДНК от един вид в друг. Доказано е! Така се произвеждат много антибиотици.

Как така е подредено Флора, Фауна и накрая човека в днешният му вид.

Какво значи подредено?!? Аз не виждам нищо подредено! Флора и фауна еволюират успоредно, а човека е част от фауната!

Ръсят се глупости с парите на данъкоплатците. Вместо да се строят фабрики и заводи разни учени си измислят щури изследвания.

Теб като те видя, първо ти слагам минуса и после чета какви глупости си писал!!! :) Ако за теб науката е глупост, хващай гората и не се връщай! Компютъра, на който твориш простотиите си съществува благодарение на учени, които ползват парите на данъкоплатците!

Каквото го донесло, такова и ще го отнесе!

Кокото сложна машина ще се получи сам на бунище за метлани отпадъци толкова и жиеот ще се получи от космоса. Аман от шамани (учени)!

Очевидно ти знаеш тайната на живота! Ще ни осветлиш ли, о премъдрий!?!

Китайците ка го донесли : )

Космоса? Защо тези "спецове" разглеждат Земята като нещо отделно от Космоса?

Да, в Космоса е Земята! Но не могат да конкретизират от къде точно идват тези съединения, затова използват "Космоса" като по-широкообхватно понятие!

Със захар човек не се прави.

Виждам, че разбираш от биохимия и биология почти колкото второкласник! Тук не става дума за захароза. Захарите (въглехидрати) са огромна група съединения, ключова съставка за всяка една клетка (заедно с протеини и липиди). Нуклеотидите, изграждащи ДНК и РНК са видиве сложни захари.

се състоят от "база", въглехидратна компонента и фосфорна киселина.

Направи го твърде сложно! Гледах да го опростя максимално, за да го разберат и други. Иначе съм завършил биологична специалност, благодаря за уточнението!!!

Абе жипвота си е зараза за планетата ни. Микроби от велената са попаднали тук и са се развили. Тва е като при вирусите.

Правилно си от Карлуково.