"Спейс Екс" изстреля първия изцяло цивилен екипаж в орбита (видео)

Тридневният полет на първия изцяло цивилен екипаж е платен от американския милиардер Джаред Айзъкман

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смениха ли им памперсите тази сутрин?

твоя не си го сменил. размириса се от далече.

ако им се досере ще слязат 100км по-надолу и ще отидат до кенефа на МКС добре поддържан от работничките там. Ще си платят 50 стотинки вход и после ще се върнат на висоти на които руснаците никога не се стигали

Тъп си, много си личи.

Само налъмите им сменили, че да не да цъфнат, като твоите...

Стъпили са на луната ама в някой друг филм Даже са нямали компютър ами 8 битово сметало на борда

и въпреки това вече десетки години с мощни компютри никой не успя да разбие и докаже че кадрите излъчени пряко в ефир са фейк. А е фрашкано с какъв ли не софтуер. А отгоре на това дори Шаломов ги поддържа и казва, че са истина. Как да се бориш с/у Шаломката?

Умният човек, с 8 битово сметало, стига до луната. Глупавият, кисне по форумите и дрънка, как това е невъзможно, докато му цъфтят налъмите...

кой какво може с 8 битово сметало всъщност е без значение. не липсата на компютри е спирала човечеството да долети до луната толкова хилядолетия. компютъра е по-скоро улесняващ полета компонент, не такъв който го прави възможен. ракетите, лунния модул, скафандрите ... това са компонентите, които са направили мисията на Луната от невъзможна -> възможна. всъщност във всички полети до луната екипажа е бил трениран да управлява полета и без компютър. само по данни от централата в Хюстън. при необходимост биха могли да се справят и без 8 битовото сметало. е без съмнение 8 битовото сметало е направило живота им много по-лесен.

Разредността на компютрите не променя тяхната функционалност… има 8 битови компютри с над 200 паралелни нишки… което дава възможност за изпълнение на над 200 задачи в реално време… за специфични задачи не ти трябва голяма разредност на шината за данни

Луната! Не някакви си обиколки на Земята! Когато Тръмп им каза 2016 година да ходят, зсе оказа много, ама много трудно! 1975 година ходиха. А сега някак си е ама невъзможно! Ха ха ха ха! Едно време с дървени кораби са открили Америка и сега да ми кажат, че със съвременните не могат да се придвижат! Ха ха ха ха. Или няма кака със дъвременната техвика , да построят копие на дървен кораб

А тия следи са оставени от лунарианците, а? petapixel.com/assets/uploads/2019/04/P0077-a17-traces-pas-rover.jpg Хихикащото китайско менте за пореден път доказва колко тъпо парче е.

много неща човечеството е правило в историята си които днес ни се струват трудни и неоправдани ... и затова не ги правим. Тръмп що не вземе да си построи гробница - пирамида, като едновремешните фараони? ... целта не оправдава средствата! Притрябвала му е на Тръмп пирамида! Същото е и с Луната. Цената която беше платена 60-те70те, за да се стигне до луната днес се смята за неоправдано висока. Никой днес не се опитва да повтори Аполо мисиите такива каквито са били. Ако беше така отдавна щяха да са закарали поредните космонавти там. Днес идеята е да долетиш до луната обаче с бюджет под 1/20 от тази на мисиите Аполо.

Луната! Луната, какво стана? Че после и Марс. Най ме кефи дето караха ровъри по Луната. Тогава, с допотопните материали и технологии са ходили. С лампови компютри, пък сега едни скафандърчета не могат да направят. 21 век! Ха ха ха ха

ти ако си ходил на Еверест - трябва ли всяка година да ходиш там, за да докажеш, че си ходил? Абсолютно тъпа патка си.

Побърква те факта, че космическата програма на господаря ти стига до там да чистят тоалетните на МКС и да изхвърлят боклука от МКС, докато другите пращат снимки от Марс и са карали бъгита на Луната и млрд хора са го гледали в реално време и дори с днешната техника и компютри - никой не може да докаже, че филмите са фейк правени с дърта апаратура. 6 пъти руслямците гледаха нагоре и ръкопляскаха, а ТАСС 6 пъти спира статията за големия американски провал. Що ли? :)))

Идиот си ти и не го казвам аз а ПУТИН! И не само за казането на Луната ами и за 11 септември https://www.youtube.com/watch?v=0wIK7ruiAdE

_stankow

Бордовият компютър на Аполо е изцяло с интегрални схеми, не с лампи. Принципната схема я има в мрежата, всичко ѝ е наред. Ниска степен на интеграция, 2И-НЕ елементи. В момента едни ентусиасти са го намерили и го възстановяват. Работи.

Вече 50 години не могат да стъпят на Луната! 50 години! Било много трудно! А още са в движение Фолксвагените и Ситроените с въздушно охлаждане , най масовите коли , от него време! Ха ха ха ха! На Луната ходили джигитите!

А Руслямците пък никога не са стъпвали няма да могат и следващите поне 100 години, пък тъпака се закъхарил, че последните 50 години американците не били стъпвали на Луната.

Руслямците да са се хвалили, че са стъпвали? Пък и какво ни интересува някакви ватенки? Китайците нещо замълчаха за кацането на Луната. Те ходиха скоро и публикуваха снимки, дето се различават от американските! Ха ха ха ха

верно ли се различават? а стига бе? Значи ако кацнеш на северния полюс и на екватора на земята снимките ще са еднакви? Не думай. Я примомни ни къде кацнаха китайците?

А тия следи са оставени от лунарианците, а? petapixel.com/assets/uploads/2019/04/P0077-a17-traces-pas-rover.jpg Хихикащото китайско менте за пореден път доказва колко тъпо парче е.

Уважаеми американофили и русофили, не е нужно да се коментира рф и ссср точно тук. Това е частна инициатива... Даже и американският народ и държава нямат кой знае какъв принос... Иначе браво на хората! Има хора с големи мечти, истински пионери и куражлии... Страхотно!

И най-важното е, че има и "почва" в която да "покълнат" и да дадат "плод" тези мечти. Това е причината тук много хора да споменават РФ, СССР и САЩ. Не е нужно човек да е биолог, за да разбере, че на тази планета има две основни форми на живот - "жизнь" и "life".

Интересно е че в прехвалената хамерика има много хора които са под нивото жизнь, както и в русия има много хора над нивото life…

_stankow

Пионери - това са първите. А тези не са "пионери", просто "паралии" :)

Луната! Какво става с Луната? Хайде, не кацайте, само я обиколете! Ха ха ха ха, а едно време как ходехте!

един път са ходили само.... Обаче е трудно да кацнеш на място КЪДЕТО НЯМА ГРАВИТАЦИЯ....а ако имаш телескоп... може да видиш оставената апаратура. Но нали си неграмотен българин..... и вярваш че земята е плоска

Не е дин път, а 6 пъти и 9 пъти са летели около Луната. С телескоп не могат да се видят артефактите от стъпването. За това е нужно поне 13 метрова Лупа, но такива телескопи още няма. В следващите 1-2-3 години обаче ще бъдата направени три - с 25 метрова, 30 метрова и 39 метрова и тогава всичко ще се вижда ясно.

Руслямците и на тази височина не сте ходили дето са цивилните сега с частната ракетка дето дадоха парите на болница за деца. А на луната са ходили 6 пъти и има не само "честна дума" на КГБ, а снимки и видеовръзка в реално време...

И що го пишеш тук, това? Като ще питаш руснаците нещо, пиши в руски форум....

предимно болни извратени мозъци. Ало дира..... защо въобще имате опция за коментиране... като тука 90% коментиращите са с психични заболявания

Хомопедерастичен съм да, и всички го знаят, затова ПР-те ми се мъчат с активни мероприятия да ме изкарат мъж. Жена ми ме остави поради педерастията ми. Любовницата ми, Кабаева - и тя. Затова сега лапам босфорският пишунгер на Ерди.

Хората си пърхат из космоса ние в България още не знаем как се асфалтира около шахтите на пътя че да не стават като ями

_stankow

Из космоса сме "пърхали", когато някои от тази експедиция още не са били родени. А иначе пътищата в България последните 10 г. наистина се подобриха.

Ей хора, пак - 10 руснака ми сцепиха анала снощи - едвам ходя, с памперс съм сега. Но ще ми мине и пак !

Другаря Путин пак ни информира за сексуалния си живот. Но защо го прави в български форум е чудното, а и се хварли че е руска фашистка, педераска мърша.

Kaто псуя руснаците поо техните форуми, не пропускам да им напомня, че нас българите не е СРАМ, че такива полчовеци като тях са ни освободили. Че са ни освободили само за да ни поробят. И че Гагаирн е летял толкова колкото баба ми. За последното са напълно съгласни!

пашка ебены в рот и вжопу заднепиводная ебанашка. мбуууухахах

Другарю крепостник, тук се пише на български. Като ти се пише на руски, беж в Русия. Ама и там не ти търпят тъпотията, а?

Кефят ме гумените ботуши на хастронавтите. Ако кораба беше руски, щеше да има много коментари, ама за мъск проблеми нямате.

Тия "ботуши" струват колкото годишните заплати на тебе и цялата ти рода за 100 години.

_stankow

Че това какво постижение е ? С много пари да направиш нещо, дето не е добро ?

Американците едни ботуши не могат да направят! А руснаците какви ботуши произвеждат... Пък и в САЩ още бият негрите.

_stankow

Вече не ги бият. Само им целуват обувките.

Щом и кучки има на борда - ще пада голям купон горе! Че всеки ден ли се случва да гълташ милиардерски?

Не знаем... сподели с нас своят опит?

Рутинно полетче около Земята. Все едно сме 1961 година. Голямата работа, че извели хора в близка орбита. С Луната какво стана, с Луната? Ей я къде е ! Три дена път с камили. Пък и 6 пъти сте ходили!

Руслямците и на тази височина не сте ходили дето са цивилните сега с частната ракетка дето дадоха парите на болница за деца. А на луната са ходили 6 пъти и има не само "честна дума" на КГБ, а снимки и видеовръзка в реално време...

Само дето руските космонавти летят максимум до 400 км на МКС, а американските туристи се разхождат на 500 км... непостижима височина за руснаците... Има ли смисъл, да се казва нещо повече?

И какво общо имат руснаците със статията?

Ами не знам? Ти си този, дето сравнява с 1961-ва година... Или вече и сам не знаеш, какво пишеш? Бояршника не прощава, а?

С Мъск сме рода, заедно бъркаме в меда на данъкоплатците и вие ни се радвате. Сега ви боцкаме, даваме ви кредити, ако имахте петрол щяхме и да ви избомбим. Нали ни се радвате.

Диагнозата ти си личи от километри. Мъчно ми е за теб. Но пък сигурно така съзнанието ти преживява по-лесно болката - като си създава собствен илюзорен свят.

Рода си с Шаломов/Путин, Шамалов, Дерипаска, Милер, Векселберг... Все руснаци... С този не си

Къде си бе, мършо ? Всичко е фейк, а ? В някой кучи гъз си се наврял сега, лижеш си раните.

Въглеродни квоти купиха Ли си...или тази измама е само за тия с гайдите

Аполо, ти ли си глупако ?

Купиха. Що?

Не им трябват - харчат по-малко керосин от руслямците, а пък да не говорим Протона с какви отрови лети.