Коментари - Срив на интернет блокира големи уебсайтове по целия свят | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фейса се е бацнал! Ужас за наркоманчетата и кифлочите!

Руският тест за резултатно изключване от глобалната мрежа се е оказал успешен - руснаците се похвалиха вчера. Това е още едно доказателство, че когато Русия пр@дне, светът се наSира.

Руснаците са се изключили от интернет? По принцип да ти кажа, че всичко, което се направи от типа: да се изключа, да отрежа, да намаля, да изчегъртам, да премахна и т.н. всичко свързано с отрицание към нещо, носи негативни последствия на този, който отрича, изключва и т.н. Гледай филма с Джим Кери, който беше свързан с идеята да казваш ДА за всичко, колко добър филм беше :) и поучителен :)

Само дето проблема в RIPE няма нищо общо с руснаци. Но карай, щом ти харесва да миришеш пръднята на руснаци...

Вчера колко съм се ядосвал! Човек да си направи смарт дом и всичко да спре да работи е кофти :) не мога си пусна осветлението, ходя с фенерче :D

Личи си, че не си си направил смарт дом. Иначе нямаше да пишеш глупости.

акамай проблем случва се постоянно сега малко по глобален беше за около 10 мин

Има кернел ъпдейт, възможно е много устройства да са се ъпдейтвали в този момент. И при мен преди малко имаше "ДНС проблем" точно по същите причини :) Напълно възможно е на много устройства ъпдейта да е настроен да става много бързо, без да се вземе под внимание необходимостта от redundancy.

Мда. Руснаците наистина са успели да се изключат от Интернет днес - за малко да спрат Интернет като цяло. :)

tova nowina li e ili ...?

Как при DNS проблем, сайта зарежда бавно? Все едно, ако не знаеш адреса, където отиваш, ще влизаш бавно през вратата

ми бавно ти резолва адресите на главния сайт + на всичките допълнителни cdn-и дето му сервират картинките :) Ти в браузера ДНС името ли пишеш, или ИП адреса?

А хилядите тракери - нали и те търсят DNS да рапортуват.

Пичове, Интернет няма как да се срине. "Срива" е бил под формата на прекъсване на тока, съответно сървърите на обслужващата въпросните сайтове компания Edge DNS временно спират да работят. Денят в който спре Интернет, ще е денят, в който Дирник ще стане читав сайт за качествени и точни новини ;)

Прекъсване на тока...ти да не живееш в 1970?

Питай в Тексас в коя година живеят .

Ще спре интернетът на цял свят, поради спиране на тока! Ти чуваш ли се какви глупости говориш! Те имат цели сгради с UPS-и и генератори, които да захранват при проблем! Това не го говори да не ти се смеят децата :) Спира токът само в БГ при авария на ЧЕЗ... и то редновно! :)