Статистически модел изчислява вероятността за среща с извънземни в Млечния път

Ако астрофизици не открият следи в радиус 1000 светлинни години, вероятността Земята да остане в зоната на достъп за радиосигнали от други галактики ще е над 10 процента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно скоро ни гласят посещение на демони, и няма както какво да ни ги представят, освен като "извънземни", за да се радват хората. Както каза един приближен на папата - "Гответе се за голяма изненада!"

Аз имам друг статистически модел. От 100-200 милиарда звезди в Млечния път. 1/2 да имат планети от тях. 1/1000 да са тези дето имат условия за живот. На 1/100000 от тях да има развит живот пак си е доста голяма бройка. От тука извънземната цивилизация (ИЦ) може да е на по ниско технологично ниво от нас, то няма как да е намерим. ИЦ е на технологично ниво на нашето пак няма как да се намерим и даже да се посетим. ИЦ е много много по напреднала от нашата, тогава слабо ще се интересуват от туземци като нас, колкото ние се интересуваме ко се случва в мравуняка пред блока. И да не пропускаме фактора време ние живеем в един отрязък във времето и цивилизацията ни е на някакви си 6000г от който последните 50 сме в час и прохождаме в космоса. В сравнение с 13 милиарда години на който е Млечния път може да е имало 13000000 цивилизация който са доминирали и загинали. Така, че е тъпо да се мислим за единствените в Млечния път а да не говори във Вселенски мащаб.

Това, което си казал, е псевдонаука като уравнението на Дрейк. Сигурно има извънземен живот, но въпросните числа, които използваш, са напълно произволни.

че тия от Лозана нищо не са открили, щото колко има зависи от с какво ги търсиш.... пример: ако ги търсиш с лупа вместо с телескоп, ще откриеш нищо, също толкова ще откриеш ако ги търсиш и с подвикване....

#ДДРОнег (нерегистриран) И в този момент всичките кучкари, дето си разкарват псетата, те псуват, за дето пренебрегваш животинките им :)

И кой им каза на тия че всички цивилизации трябва да използват радиовълни?! Използване на такива в галактически мащаби дори м-у звездни системи е абсолютно безсмислено! Това е все 1 племе в джунглите на сред Африка да реши че като не никой не му отговаря на там - тамите те са единствената цивилизация!

последния абзац е най-важен... колко трябва да си тесногръд за да очакваш и други да мятат радиосигнали... още повече по закона за оцеляването силния винаги прилага доминация над слабия и е доста неуместно да разпръскваш сигнали, "ела кумчо вълчо, изяш ме"...

няма как да предполагаме по какви фантастични начини някоя друга цивилизация комуникира. правят се предположения на база на известните ни методи на комуникация. предположения на база фантазии, си остават просто фантазии. честно казано според мен колкото по-напред технологично е една извънземна цивилизация толкова по-безразлична би била тя към нас. с други думи ако някоя безкрайно могъща извънземна цивилизация имаше някакъв интерес към земята, покана въобще нямаше да им трябва кумчо вълчо отдавна вече щеше да ни е спапкал.

Бахти смешката - преди 200 години и ние не сме имали радиосигнали, а след още 200 може да са отживелица. Та та къв сега е шанса да уловим сигнал, който е пътувал 40000 години излъчен от цивилизация която се намира баш в този 400 годишен интервал от развитието си :) Немога да разбера кой финансира такива тъпотии и хаби времето на "учените" и парите на данъкоплатците!

Викаш, друго си е просто да вярваш, че Земята отдавна е населена с извънземни.

след 200 години може да са отживелица, а може и да не са! този 400г интервал от развитие спокойно може да се окаже 4000 или 40 000 или 4 милиона или колкото ти хрумне.

Едно не мога да разбера. За какво им е на извънземните да идват на земята за да зидат стени, редят камъни и т.н. А и как така някой прелетял галактиката с летяща чиния, се разбива на Земята. И те нещо не могат да карат на тази планета!

Моля, огледайте артефактите на земята и вижте, колко от тях, съвремения човек може да сътвори!?-Можели да направи, площадката и построи, Хеопсовата пирамида?-Да начертае, фигорите на платото Наска?-Да издяла и съгради в стена, камените блокове в БАЛБЕК?-А ко НЕ, кой тогава ги е направил?- Адам и Ева!

че е бил някой посещавал уроците по български (или там какъвто език използва).

За фигорите и БАЛБЕК не мога да кажа нищо. Но за фигурите и Баалбек - може.

Всички тези неща могат да бъдат направени и сега, но не е икономически изгодно. По онез времена понятието икономика им е минавало през онази работа.

Вероятността за среща с извън земни е 50%. Или ще ги срещнем, или няма да ги срещнем.

Вероятността за среща с извънземни е 0. Всяка раса ще нарича себе си "Земна" според родната си планета.

Едва ли и тяхната планета ще се нарича Земя!

#Статистик не е фифти фифти. Каква е вероятността да се удавиш ако живееш в селище на брега на океана и не можеш да плуваш и каква е вероятността да се удавиш ако живееш на 3000 метра и си отличен плувец? :)

Пак е 50 на 50. Или ще се удавиш или няма :)

Дрън-дрън. То всеки знае, че зелените човечета и разни други извънземни се появяват след няколко ракии.

Другия вариат е Путин да ти ги прати да те "освободят".

Не виждам начина да направиш модел когато имаш само едно събитие. Да изчислиш вероятността да подобни на земята атмосферни и биохимични дадености - това е друг въпрос.

Статистическия модел може ли да изчисли вероятността за интелигентни форми на живот на Земята?

Смятам, че поне делфините и китовете може да ги определим като интелигентни същества! А може да се помисли и за слоновете!

Нищо чудно и те да изпращат сигнали, ама ние да не сме дорасли да ги осъзнаем... Накрая ще дойдат извънземните заради делфините, китовете или слоновете и ще се чудят ние какви сме... някакъв вирус вероятно...