Стреля ли АK-47, ако се потопи в блата, пясък и кал?

Стига нещо да не се е заклещило в автомата, той стреля безотказно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стреля ли се автомата, или не се стреля, не разбрах сам себе си ли ще стреля, или как? Неграмотници!

Чудесна статия в раздела "IT" ... който между другото би трябвало да се казва " Информационни технологии", все пак сайта е български ... май ? ..... а Дир ?

В правилния раздел си е статията. Все пак калашника е най-голямото технологично постижение на ватенките. Не информационно, но няма да придиряме толкова, защото и създателят Хуго Шмайзер му не е руснак.

"Стреля ли се АK-47, ако се потопи в блатата, пясък и кал?" - това с google translate ли го преведе или просто толкова са ти знанията?

Глупости на търкалета. Това е чисто съветски автомат-най-добрия в света. А ти си гнусен злобен трол. Но това не променя истината.

Тази статия определено е написана за жабите по блатата ...

Големи тестове няма що. Комбинирани кадри, от които не се разбира дали нещо не се пропуска, водата в езерцето все едно докарана от 7-те рилски езера, чиста, като сълзица. Реални тестове на тази морално остаряла пръчка може да се видят в Ютюб, хората правят всичко пред камера без паузи и пр. в среда, която е крайно мръсна, рядка кал, пясък и мръсна вода. Резултатите въобще не отговарят на тази смешна пропаганда, която е публикувана тук, всички модели Ак, като се започне от 47 и се стигне до 74 и по-модерни, засичат още на първия изстрел, след известно почистване , пак един изстрел и пак засечка. Сега очаквам след 2-3 дни да прочетем и как М-16 и производните му какви скапани пушкала са.

>>>, Браво, много поетичен изказ имаш.

само не мога да разбера, що винаги преди стрелба има рязане на клипа. Случайно ще да е.

Да, най-добрия е бил през 1947-ма когато се появява на бял свят, все пак е дело на немския инженерен гении и не е имал аналог, но губи това определение през 1968-ма, когато излиза 2-та версия на М-16, и става ясно че все пак едно оръжие трябва и да умерва нещо на повече от 50 метра.

Свършвала име е лентата или се е изтощавала батерията. Санкции какво да правиш.

"Стреля ли се ..." Аз не знам дали се стреля, но ако ти се застреляш - средното нивото на глупост в България със сигурност ще намалее.

Добре го е измислил германеца.

Абе на същото място има: AR vs AK mud test Добре е всички да го гледат а не путлерастката пропаганда Разбира се ако червения модератор не го изтрие youtube.com/watch?v=9APzYqwXckw оказва се че АК е много по зле от AR-15

Който е стрелял навремето с него знае много добре какво може АК , подобни пропагандни клипове сега може да залъжат само децата. Истината е че руската пропаганда е по силна дори от ядреното оръжие , като че ли всички останали държави по света са спрели развитието си и не могат да направят един автомат който да издържа на екстремни условия.

ееех тва руско Ай Ти... ДА ВИ ... МА....

https://www.youtube.com/watch?v=9APzYqwXckw

"Стреля ли се АK-47, ако се потопи в блатата, пясък и кал?" Не стреляйте по Гогов, толкова си може!

Руската пропаганда се напъва повече от всички останали но освен да става за смях и на чавките друго не постига, така е от край време. Продават добре калашников просто защото е по-евтин и по-лек от конкуренцията, нищо лошо или изненадващо няма в това.

Добре ще е, ако си поправиш правописа, въпреки че едва ли е възможно...

Добре ще е, ако си поправиш правописа, въпреки че едва ли е възможно...

АК-47 е въплъщение на руския дух! Непобедим!!!

Аз

Ся... Те изровиха едно САУ от ВСВ, затънало до половината на гъсениците в пръстта в една гора, сложиха му акумулатори и нещото тръгна. В Донбас, по време на войната, свалиха един танк от паметника, наляха му нафта и танкът замина директно за фронта и се би. Какво странно има, че АК стрелял...

а в Москва мумията на Ленин отвори очи и каза -аз съм Путин

Коментарът ти е глупав, а това което е написал човека е вярно!

Абе то и ти по-добре да си оправиш гърмящата пръчка ама...

Бе те и едни англичани намериха един панцер или тигър в една полска река и после го подкараха, но междувременно 2 години го възстановяваха, но нищо не им пречеше, след като го поправят да кажат: Ето на, намерихме го, сипахме му бензин и масло, сложихме му акумулатор и той тръгна.

Питай онези с чалмите, на които им любим, какво им се случва, като си изправят пред М-16 или М-4.

През октомври 1946 година в къщата на Хуго Шмайсер в Зул нахлуват офицери от НКВД и заповядват на 62 годишния инженер да се подготви за заминаване заедно с болшинството от сътрудниците си във фирмата. Разрешава им се да вземат със себе си семействата и каквото пожелаят от имуществото си. Съпругата на Шмайсер отказва да го последва и остава в Германия. Докато техническият персонал се готви за заминаване към СССР, в завода се демонтират и прилежно опаковат оръжейните производствените линии. Оборудването и строго охраняваните немски специалисти пристигат в Ижевск на 24 октомври 1946 година. Към тях се присъединяват и други известни немски конструктори – Карл Барнитцке, Оскар Шинк, Оскар Бетцолд, Отто Дич и Ханс-Йоахим Дич. Някъде пак в този период, на Урал е заточен и Вернер Грюнер(Werner Gruner) ведущ немски оръжеен специалист в щампите и заварките, съавтор на известната картечница MG-42. Вернер променя технологията за изработване на ствола на АК, като заменя фрезовата технология от парче метал с щампова.

Танкът е IS3 и човекът е прав. Свалиха го селяните от пиедестала. youtu .be /a1Z4IOQWNKY Има го и след време поправен, боядисан. Не знам дали е седял 70 години там, едва ли, но доколкото съм чувал, там наистина са слагали годни танкове с цел да се ползват ако потрябва. Въпреки всичко поседял е, дали 70 или 20-30 години, все тая. Малко работи биха тръгнали след няколко години ...

Да бе, заради автомата е, не щото пращат модерна армия срещу мангали с чалми в съотношение 100:1 ... Къде ви намират такива идиоти, пушка не хващали... Сравнява ми разни камилари с автомати срещу де що армейски части съществуват... Иначе можеш да питаш американците примерно, дали АК47 не струва... Още от Виетнам знаят.

За прототип на автомат Калашников служи немският автомат Шмайзер. За прототип на пистолет Макаров служи немският пистолет Валтер. Руснаците винаги са били едни мизерници, напъващи се и те нещо да "създадат". РУското самбо е сбор от джудо и свободна борба.

За оръжието трябва да се грижиш. Мятай го наляво-надясно, пълни го с пясък, не го смазвай, гаври се с него и единственото, за което ще можеш да го използваш е да пуцаш на нова година или да стреляш по някого от 1 метър. Това важи за всички оръжия.

Трижди фала на такива IT статии. Поучителни са за Iтиквеници.......

Господине, от сума време насам, че калашника е нескопосано копие на щурмгевера, направено от Хуго Шмайзер докато е работил насила в сАвеЦките заводи и повредено от типичната мърлящина на пияните мужици. Моля да се придържане стриктно към партийната линия. Шмайзерът може и да е перфектно пияните ватенки и ушанки но на рашките не им е стигнал акълът да го изкопират.

какво са предпочитали срещу виетнамците

влезе ли кал в цевната кутия трябва да се чисти. И в цевта не е хубаво да влиза - куршумът може и да излезе ама ще се надраска и ще дава отклонения после. Той затова и бързо се сгробява и разглобява - имаш само едно газово бутало, пружина и затвор - вадиш тръскаш, забърсваш и пак слагаш

на редактора половината му тръпка е науката и оръжията а другата половина ако не и повече дразненето на русофобите. Какво по-добро за дразнене от статия за небобедимото руско оръжие?

да си русофоб е разбираемо. да си американофил е идиотизъм

100 към едно са да, само че с обратен знак. Защо да не ги сравнявам, нали вие ватенките твърдите, че автомата е толкова добър, че да хванеш някой от улицата, след 2 часа започва да трепе наред. Колкото и вицове да разправяте за Виетнам, няма кой да ви повярва вече, тези сказки можете да си ги разправяте само в селския хоремаг. Факт е че оръжието е отчайващо неточно на разстояния над 100 метра и разчита единствено на плътен огън от много хора, за да компенсира разсейки от порядъкът на 50 см., което дори за стрелба по статична мишена е твърде много, а какво остава ако мишената тича насам натам приведена, заляга, търкаля се и всячески се стреми да бъде извън линията на огъня. Това и факта, че въпреки разпространените митове, оръжието доста често си засича, къде от калпава изработка, къде от лоши амуниции, единственото което го държи все още на пазара е, че е доста по-евтино от модерните оръжейни единици и се произвежда на доста места, които се управляват от криминални елементи и срещу които не може да се упражнява ефективен контрол върху продажбите.

АК-то и без патрони стреля! Страшна работа!

Преди много ,ама много години на едни демонстрационни стрелби се убедих в безотказността на работа на АК-47.Тогава бях фазан и ПКВ.Наложи в есенната кал да се разгърнем ,да пълзим през някакви разкаляни и разорани ниви, и най-накрая с така омазани в кал маскировъчни халати и автомати да проведем стрелба от движение и със залягане.Разширен вариант на упражнение номер едно за мотострелковаци и упражнение номер две за мотострелковаци .Стрелба от лежешком по гръдна мишена на 100метра ,стрелба по движещи се и падащи мишени/силует/ на 200 и 300метра от движение,коляно и лежешком.Ами автоматите си работиха без проблем,проблема беше след това когато трябва да ги чистим.Точността беше в технологичните рамки.Някои ,които не са виждали АК дават оценки от това ,което са гледали по разни сайтове и по телевизионни канали на историческа тематика.Във виетнамската война ,когато са имали възможност американските войници са заменяли М-16 с АК.А там кал ,вода и оризища в изобилие.Тук някакъв заяви ,че на 200 метра точността на попадение 50 см,ами ако иска той да застане на 300 метра , и съм готов да се обзаложа ,че всеки стандартен мотострелковак от времето на соца ще го помете с първата поредица,от лицето на земята

Алоооо, Земята до Либерален крах, да не се на*каш от напъване да хвалтотиш ушанките.

А с руската прахосмукачка заюо не е така? Просто я няма и не работи!