Студентка откри 17 нови екзопланети, на едната от които може да има живот

Телескопът "Кеплер" на НАСА бе изстрелян през март 2009 г. с цел да търси планети извън Слънчевата система

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Венера и Марс са също в обитаемата зона на Слънцето, обаче живот на тях има само в научнофантастичните романи до 50 - те години на 20 -ти век.

За Любовта 1000 светлинни години са само миг.

1000 светлинни години означава на разстояние от земята което светлината изминава за 1000 години. Не виждам какво откритие е това. Планетите може вече да не съществуват...

А защо трябва да съществуват? Ще ходиш там ли? Момичето е постигнало нещо, което не всеки може! А с опита ще дойдат и по-големи успехи!

1000 години в космическите мащаби са нищо. Живота на звезда като нашата е около 10 милиарда години. Колкото по малка звездата толкова по-дълъг е живота и, в статията пише че е по-дребна от Слънцето, значи шанса тази планета да ни надживее е по-голям отколкото обратното. пп. когато археолог открие руини на съществувал преди 1000 г град това не е ли откритие?

МОЛЯ ВИ, пишете от кой град е момичето, в Кой Университет учи? Точно такива млади хора са гордост за България. Ето че важни научни открития се правят и в нашата бедна страна, ЗАщото имаме умни и способни млади хора. Трябва ни повече дисциплина, повече смИрение и ще бъдем по-добре финансово, икономически, морално. Но основния ресурс го имаме - знание, целеустременост, умения, постижения. Такива са младите хора, останали да се реализират В България.

ми то си пише, ма като няма кой да чете... и не знам що па решихте, че е българка... и изобщо чукча не читатель, чукча предимно съзерцател на заглавия и дотам!

Ми как бре - Мишел Кунимото - чиста българка, от Павликени. Мишелчето бе, от долнатъа маала.

По-правилно е да се напише, че телескопа Кеплер ги е открил. За това е построен. Студентката е обработила данните ( то и това програма го е направила) и ги е маркирала. Откритие е нещо, което е различно от рутинната обработка на данни сектор по сектор .

когато гледаш през телескоп, ти ли гледаш вселената през него или телескопа гледа вселената и ти преразказва какво е видял? Телескопа е неспособен нито да гледа нито да открие каквото и да е, той е просто инструмент. Човекът работещ със съответния инструмент прави открития не обратното. над 99% от науката е рутинна обработка на данни. едно безкрайно калкулиране на възможности на база предположения, а след него сверяване възможностите с на показанията на исттрументи (в случая телескоп) за да се направи откритие.

Те днешните телескопи да не са като далекогледа на Галилео?

Това почна да се изтърква. Оказа се че на Земята има живот които няма нужда от кислород. Бедна ни е фантазията по колко различни начини "живота" може да се проявява във вселената ...

Защо "оказа се"? Живота на Земята е възникнал без кислород. Всъщност, кислорода е следствие на жизнената дейност на растенията. Преди тях, за всички организми кислорода е бил токсичен.

науката не борави със фантасмагорични спекулации, за момента известните варианти за поява на живот се свеждат до точно 1!

Ние как се напихме браааат!

ама си е друго да се напием на чужда планета, тамън да не ни гледат резила

Това е чудесен повод да се замислим и да си дадем сметка, че сме просто едни "прашинки" в Космоса.

брейй те професорите и академиците не откриват планети тя открила десетки..бре бре...

А защо мислиш, че не откриват? Постоянно обявяват нови планети!

Кика, нали знаеш фразата: "Който може - го прави, който не - учи другите!" Та, стана ли ти ясно защо Тя ги е открила?

Да не са я отвлекли там и да са я обладали?

За нея не знам, ама тебе със сигурност1