Суперкомпютърът на борда на МКС мина тестовете

НАСА и редица учени искаха да се уверят, че може да функционира при микрогравитация, радиация и случайно спиране на електрозахранването

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hi, I found a great site, all here https://bit.ly/320hTWy

Къв Марс къв суперкомпютър!Радиацията след 100 000-я километър ще опържи всичко с микровълните си а за гама лъчите и рентгеновите всичко биологично е само пепел.Янки кацнали на Луната -дрън.дрън... Космонавтите трябва да имат минимум 1м дебелина оловен костюм за да оцелеят над 100 000 ия километър от Земята.Супер компютъра... Дрън дрън всичко от НАСА се прави в Холивуд

Пълно с грешки!Някой трябва да го редактора преди да се пуска в публикация...

Давайте да им шитнем и един сторидж с две дискови кутии :)

- Вуте, руснаците отлетеа у космосу. - Сите ли бе?

HP напуска България и отива в космоса..

как ще съберат персонала на станцията 3500 космонафти от бизнес парка....

Лесно - ще се реят около станцията, вътре пускат само тия, които са на смяна.

а сегашния комп е с процесор от айфон... имат и един правец 8М...

Важното е, че е със "специално приспособен софтуер" иначе няма да работи при безтегловност заради отлитащи битове :D

Естествено, че е със специално приспособен софтуер. Вероятно организацията на паметта е съвсем различна от тази на конвенционален компютър и се правят 3-5 пъти повече софтуерни проверки на данните и инструкциите преди и след всяка операция, за да се минимизират грешките и възможността от блокиране или грешки в резултатите поради спонтанно обръщане на битове под въздействие на космичните лъчи.

Па оти бъговете че опадат на земята и нема да могат да летат кат нема атмосфера и гравитация :)

Станцията е на височина 403-408км, под поясите на Ван Алън (500-58000км) Да тестват в и след поясите на Ван Алън, пък тогава да философстват за пътувания до Марс. А, и що за идиотизъм е това да сравняват суперкомпютри с айфони и таблети?!?

Това са съвсем различни неща. Тук става дума за суперкомпютър, който трябва да извършва продължителни по време и големи по сложност изчисления, без да омаже резултатите. Същият компютър, ако го пренесеш отвъд поясите на Ван Алън и го включиш отново, ще работи по същия начин. Но по пътя за Марс няма да се правят сложни изчисления, за там ти е достатъчно да можеш да цъкаш Minesweeper 9 месеца, че да не им писне на пътниците...

Да не намекваш, че отвъд тия пояси радиацията е колкото под тях?!? Трябвало суперкомпютърът да смята дълго и сложни сметки, ама като минел през поясите, щял само за Minesweeper да трябва?!? Що за неадекватни глупости пишеш?!?

Само питам за един приятел - с кои билд на Windows 10 e:) А сега сериозно - колко е консумацията, децибелите и TDP-to :) Може да сменя home ceph cluster-а с "космически технологии" :)

С оня, дето му викат nerd edition. Ама не е подходящ за датацентъра ти със ceph cluster: нито имат подходящи драйвери за него, нито можеш да си платиш лицензите за над 2 процесора :Р Ще трябва да експортираш към ntfs без t и да договаряш отстъпки.

По-притеснително е, ако е arm базиран - не знам дали са портнали всички пакети :) Иначе nfs и zfs - това се ползва.