Свръхнова убила 36% от морските видове

Звездна експлозия е бомбардирала Земята с елементарни частици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Водата много по-добре от въздуха спира лъчите.Ако са загинали 36% от морските обитатели, на сушата трябва да са загинали поне 70-75%. Това как обясняват учените от Канзас?

"Учените" от Канзас, обясняват каквото и както им се каже да обяснят. Който не слушка - не папка! - стара поговорка...

Нашата галактика е с диаметер 100 000 светлини години. Това значи, че тази звезда би трябвало да бъде на повече 0т 100 000 светлинни години от галактиката ни, или някъде в междугалактичното пространство. Но най-близката до нас галактика Андромеда е на 2 мил светлинни години. От тук моя лаишки въпрос. Къде точно се е намирала тази звезда и възможно ли е ако е толкова отдалечена от нашата галактика изобщо да оказва влияние на нас. За един приятел питам :) За мен отговора е ясен. Някой , който и понятие си няма от астрономия е изпляскал нещо , което не е успял да разбере.

Звезди се намират и извън галактиките. Но щом държиш да намериш такава задължително в галактика, хвърли едно око на Магелановите облаци.

Иначе може да се смеете на хората с шапки от алуминиево фолио.... а?

... увеличеният въглероден диоксид във водата води до разтваряне на варовика в него, тоест изчезват раковини, раци, миди, всичко с хитинова обвивка. Съответно и нагоре по пирамидата - октоподи, сепии, риби, после акулите и така нататък. Въпросът е какво би могло да доведе до увеличаването на въглеродния диоксид? Вулкан или понижаване на температурите чрез аерозоли, образувани от космическо лъчение са двата варианта за които се сещам без да претендирам, че съм изчерпил възможностите :)

че тази звезда е извън Галактиката ни? Слънцето обикаля около галактическия център за около 750 милиона години и кой знае какво среща по пътя :)

Не съм физик ама проверете 150 или 150 000 св. години. Ако е 150 000 св. години значи всеки взрив на свръхнова в галактиката би унищижавал огромна част от живота в нея. Не, че е толкова невъзможно, но просто подозирам, че пак журналисти четат цифри както им дойде - неграмотно. Това е неграмотност.

Броят на звездите в галактиката спрямо живота им дава примерно всяка година по една свръхнова в галактиката (грубо) - така всяка година ще има реална опасност за живота на земята от свръхнова. А то не е така. Ама дали е 150 или 150 000 св. години за журналиста значка няма. Вероятно е грешка отстоянието. Свръхнова на 150 св. години съм съгласен да е опасна, но не и на 150 000. Физиката не е за журналистически глави работа.

ето как са се появили X-Men

по принцип се смята че супернови над 50-100 св.г са извън опасната за нас зона. в статията най-вероятно са се преплели две различни статии. едната действително теорията с желязо-60 идващо от сурепнова си я има и има доста доказателство и логика в нея, втората статия е че последната наблюдавана супернова (1987 г) е на 168 000 св.г. Явно ботовете като са преписвали са смесили двете статии за по-забавно.

Снимката на звездата Ета от съзвездието Кил е добро попадение на автора на статията представено ни в двете му състояния - НА ЕКСПЛОЗИЯ и на ИМПЛОЗИЯ !! Ета от Кил е обречена на кратък живот – около 1 милион години. Тя ще завърши живота си с експлозия на свръхнова в следващите 100 000 години. НЯМАТА НА ИДЕЯ КОЛКО СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ТАЗИ ЗВЕЗДА!

въпроса е как това химическо съединение съществуващо във всички форми на живот е свързало ВОДОРОДА и КИСЛОРОДА , а не е превърнало едното в ГОРИВО , а другото в ОКИСЛИТЕЛ. КОЯ Е ПРИЧИНАТА ЗА СВЪРЗВАНЕТО НА ТЕЗИ ДВА ЕЛЕМЕНТО , И ВМЕСТО ЕКСПЛОЗИЯ ОТ ГОРЕНЕТО ИВ ДА СЕ Е ОБРАЗУВАЛА ВРЪЗКА ОТ ИМПЛОЗИЯТА ИМ ?!!

От мен прибавете и тази : NGC 6543 в съзвездието ДРАКОН на 66,6 градуса северна звездна ширина! ТОВА Е ПОЗНАТОТО НИ "ЧЕРНО СЛЪНЦЕ" ЧИИТО СИМВОЛ Е СВАСТИКАТА. ДВУТЕ ПРИСИЧАЩИ СЕ ЕЛИПСИ КОИТО СА СИМВОЛ НА БОГОМИЛИТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТОЧНО "ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ" !!

Не е виновна звездата, виновен е дизелът!

Горивото и окислителят като се свържат какво става? Нещо , което е нито гориво, нито окислител, демек вода... и евентуално въглероден диоксид, ако горивото е съдържало и въглерод, освен водород... Уравнението е много просто: гориво + окислител = вода + въглероден диоксид + ЕНЕРГИЯ Растенията правят обратното: вода (от почвата) + въглероден диоксид (от въздуха) + ЕНЕРГИЯ (от Слънцето) = гориво (дървесина, нефт) + окислите (кислород, който отива във въздуха) Това е!

Това обяснява кризата у нас - една от тези елементарни частици ни министър председател.

ти след 100 000 години ще си умрял гарантирано така, че кво толкова се шашкаш?