Телескопът "Джеймс Уеб" е заснел ясен кадър на далечна галактика

Според астрономи галактиката ESO 350-40 е спираловидна като Млечния път

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво друго очаквате да заснеме?

Какво да заснеме в "една далчена галактика"...Люк Скаилокър....как какво.

Не се заблуждавайте, че нещо сте научили - това е обекта преди 500 млн години... Просто забравете че е някаква истина...

Сблъсъка на галактики е от вида почти празно се блъска в почти празно. Доста е различно от да нацепиш някой в багажника поради несъобразена скорост и дистанция.

Времето не променя истината

Някой вярва ли? Къде са космическите обекти между телескопа и тази галактика? Много празна, куха се оказа нашата вселена - всичко е в периферията, само ние сме в центъра.

Холивуд е свършил перфектна работа, както по програмата Аполо, която аз разконспирирах и я наричам Аполо-нанайси. Овци, глупци я си задайте въпроса как може да се види нещо което на 500 милиона светлинни години от нас? С нашите сегашни ракети ще ни трябват трилиони години за да долетим и да я снимаме тази галактика. А краварите си измислят някакви сними на огромни разстояния. Тия при НАСА разбират какво изобщо представялва Космоса или просто си говорят наизусти от кацането на Луната насам?

Гледам коментарите са писани от идиоти, които изобщо ама изобщо не се интересуват от астрономия, камо ли да имат и капка познания по тази наука, но са забили тъпотии по-големи от слонски изпражнения. А тоя с холивидските полюции е "черешката на торт... акото"!

Напълно Ви подкрепям! Повечето коментиращи тук са или с лоботомия, или са си просто природно тъпи. Освен глупости, друго няма да прочетете от тях. Някой като "Аполо на майната" си проявяват забележително постоянство в идиотщината си. За съжаление нещата ще стават и по-зле. Народа оглупя до плашещи нива.

Хахаха, нормално е да пускат фалшиви новини, като не могат да правят истински научно-космически снимки и изследвания. Да им е обица на окото на всичките които и отказват на Русия. Тя пределно ясно си казваше че иска, но ония ми ти европейци, подкокоруани от краварите, се правят на мъже и й отказват, макар че тя, Русия, горещо си иска! Сега да си берат срама сами.

Мисля, че празна и куха не е точно вслената а това дето го имате между ушите ;)

Какава Русия, какви пет лева на стотинки, Ви дрънкат в гавата не знам! Хората 20 години строят телескоп, испращат го в космоса, вложени са огромни средства, труд, екипи от учени. Всяко нещо е тествано стотици пъти. Има милиони и една възможности нещо да се обърка, но в крайна сметка всичко мина добре. Телескопа работи и ни показва чудесата на Вселената, които нямам как да видим от Земята. Обаче в един моемнт идва един такъв примат като Вас и започва да плещи тъпотии! Всъщност Вие осъзнавате ли колко сте зле?

Това, че Слънцето не се върти около Земята е поредния краварски опит за фалшифициране на Космологията и Историят, подобно на огромната фалшификация Аполо, която аз разкрих и кръстих иронично Аполо-Нанайси. Едно нещо не ми е ясно, как нация която е кацала на Луната е паднала толкова ниско да измисля някакви фалшификации за телескопи на извънземна орбита и за галактики на милиарди години от нас? НАСА да се вземе в ръце и да изрита оня евреин Мъск, защото ясно той ги учи на всичките тези лоши неща и дебилно поведение!

Две мения няма, че всички учени, работещи в НАСА не могат да Ви стъпят и на малкия пръст! Вие сте много по-добре осведомен по всички теми, особено Ви бива в астономията, и най-вече за кацането на Луната. Всеки Ваш пост ме кара да преосмиослям мирогледа си! Сега сериозно: Ако съм толкова жалък тъпанар като Вас, и взема, че ог осъзная, ще взема да се гръмна!

нещо не виждам снимки от телескопа "Рогозин".......

Ух, на искрето в устенцето да го туря, копейка продажна

Турят ти го в устата на тебе, кравар. На нормалните рускобългари ние ви го слагаме целия с макарите. Много промити и платени американофилски хлебарки тула в тоз сайт, ужас! Русия и България са едно, колкото и да ви е мъчно на вас и еврогейските и дцендърски 27ми полове! Русия винаги е номер 1 в битката.

Индокринирани и промити яко. Няма какво да му се разбират на лъжи и измами на гяула. Америка да го духа, вива Русия, фак Америка.

Гръмни се, американофил, защото наистина и най-жалкия на света.

Не си забавен, всъщност си доста скучен. Не всички са тъпоглавци, като теб.

Времето променя всичко, освен лично твоя мозък.

Всеки наистина интелигентен знае, че на такава голяма далечина никакъв апарат не може да заснеме нищо. Нито пък снимките от космоса са истински. Никога няма да ви покажат наистина какво има там, защото малките ви индокринирани мозъчета просто ще се пръснат. Правителството ви промива и имплементира сложни научни(което си е чиста проба зубрене и повтаряне, а не истинско знание) концепции, за да не осъзнаете простата очевидна истина какво има там кой и как ви управлява от самото начало. Всички сте под майнд-контрола(МК-Ултра и проект Монарх) на тайните общества и трилионерските им интереси и амбиции. Продават ви душите буквално. А вие спорите за "наука". Еми научете се по-хубаво тогава, разширете си дупетата да влязат 3 рептилски члена едновременно, за да шляка по-мазно в газягата и за да спечелите в онлайн спора с фейк аргументите и да си легнете спокойно с отровен дъх. Много е важно за вас кой ще надспори другия. Но който наистина иска абсолютната истина е търси сам, докато не я намери. А намери ли я, почва да ви се смее. На тепсия се слагат само лъжи за масите. Запомнете, качеството винаги е преди количеството! Благодарете ми за вниманието! Адиос, шибани копелета!

Айде пак го изтърваха тоя.

Не виждаш ли, че е трол, който използва ирония по адрес на "противниковия лагер"?

Във обозримата вселена има около 2 трилиона галактики...какво и е специалното на тази,та пускате статия за нея?

Моля модератора да забрани публикации от този ненормалник пари ми са или нещо подобно тоя пише някакви гнусни неща които изобщо не са по темата не може всеки Да плюе тука и да оаква Когато един коментар няма нищо общо с темата по-добре не го публикувайте това е пълен бълвоч

Ти с телефона ги правиш тия снимки по 100 на ден, да бяха поискали от тебе. Отде ви изравят бе.

Тоя глупав телескоп ще не вземе да снима нещо по обозримо и близко - да има някаква полза от това Ти ся като вървиш къде скиваш пред себе си или в далекогледа на 5 км напред? Каква е ползата от това? Да снима нещо интересно във нашата слънчева система, ако въобще може

и го пусни да снима бе тъпако

като вие си постройте телескоп тогава мрънкайте. Дееба и малоумна сган...и аз съм против Зеленски ама тука нито става дума за войната нито за Русия или Украйна.... ТУКА ГОЯОРИМ ЗА КОСМОСА.......малоумници

като се има напредвид вие колко сте малоумни

Що се обаждаш, където не ти е работата. Ти въобще знаеш ли, как се снима млечния път с наслагване на милиони снимки. Била ясна снимката нямало нищо между телескопа и галактиката дрън дрън. Ходи да спамиш за Путин и Байдън в друга тема.

Гледам, че сте пуснали по една реплика почти под всеки мой пост. Яно Ви бъркам по разни местенца, където не Ви харесва! Или греша? Не ми ясно защо ми говорите на "ти" без дори да ме познавате. В Българиският език, уятивата форма към непознат човек е "Вие". И се пишпе с главна буква. От кратокото Ви есе, което прочетх, ми станаха ясни няколко неща: 1. Определено съзнанието Ви е изпълнено с рептилски членове и гъзяги, като явно съчетаването им е Ваша мисия, която сте имали възможността да споделите с нас. 2. Определно сте русофил - което няма лошо - всеки има право да харесва или да не харесва Русия, но това не му дава право да дрънка тъпотии по адрес на опозицията. 3. Определено мразите всичко американско, краварско, соросодино и прочее но се чудя едно - след като толкоз ги мразите американците - Вие какъв софтуер ползвахте за да напишете това есе? Руски уиндоус? Или руски гугъл хром? А може би компютъра Ви и той е руски? Предполагам карате запорожец, москвич или лада - не мисля, че персона като Вас би седнала в автомобил, произведен от гнилите капиталисти. И последно - има една страна за хора като Вас - нарича се Северна Корея. Не знам наистина какво правите тук. Стяагайте куфарите и дим да Ви няма. Там ще Ви приемат с охота! Айде със здраве, че и моето есе стана дългичко.

Не знам зашо се се написал "Рабирач"... От какво точно разбирате? Мога обаче да предположа: - музика за пръсти, кръст и гъз - т.нар. чалга; - оливане на маса със себеподобни под звуците на точка 1; - писане на глупости по теми, от които изобщо си нямате никаквоп понятие.

Ха ама е прав - пита се на какво разстояние трябва да са разделени две звезди,че да се хванат като отделни на разстоянията, каквито са отдалечените галактики и огледало с какъв диаметър следва да се сложи за целта. Респективно и точността, с която да се изработи параболата и съответно дали не ни пробутват художествени интерпретации за галактиките. Щото съм силно скептично настроен да приема такъв детайлен образ за далечна галактика за възможен изобщо

не виждаш ли че и двата коментара са на един и същи трол, който първо пише глупости от името на Възраждане и после сам пространно ги разобличава в рамките на седем минути и половина? Стандартна техника от наръчника на сороските тролеферми.

Тоя трол да си го приберете, че явно се е предрусал и яко омаза пейзажа. Не стига че покоси колегата си ветеран dp със friendly fire, но се и саморазобличи как пише глупости от името на опмразните "русофили" за да омаскари техните "конспиративни теории".

Ти си скептичен ама първосигналните смилат всичко бате, няма 6-5. Щрак-щрак

A long time ago in a galaxy far, far away ... Сигурни ли сте, че Джордж Лукас не е гледал същите изображения преди 45-50 години? :)

Снимката е готина, ама е отпреди 500млн. години.

или Станли Кубрик когато е правил Звездната Одисея през 1968ма ?

абе пич...това е телескоп за милярди, строен е от най големите учени на 21 век.... Преди да бръщолевите глупости си има всякакви документи и документални филми за това как са го строяли.... ама не.... вие гледате снимката и си викате.... ъммм не вярвам.. Тва е все едно да не вярваш и в гравитацията

Ако им платиш, може да ти снимат цъфналите налъми.

Аман от многоумници дето обиждат като селски каруцари!

Не могат на луната да кацнат, ама снимат гащите на галактика на 500 м години Фейк фейк фейк

Откъде ви изравят такива бе...

Коча ми умира, тия ясен кадър фанали

С такава “добра” резолюция би трябвало да няма проблеми да заснеме нещо в нашата слънчева система в супер кадър Защо не го правят? Не могат, не искат или не го показват? За нещо на 500 м св години - няма проблем

От българия съм изровен, най бедната и най корумпираната държава в европа А ти от къде си, господин многознайко?

Подай оплакване в НАСА, че не следват програмата, дето си им начертал. Как може така. Вместо да снимат разни невиждани досега неща да си поиграят на селфта, дааа. Дивеч ненаврещял се ей.