Телескопът "Джеймс Уеб" пое на историческата си мисия (видео)

Проектът на стойност вече 10 милиарда долара е замислен да наблюдава звездните обекти на близо милион и половина километра от Земята

Обратно в новината

Коментари - Телескопът "Джеймс Уеб" пое на историческата си мисия (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма начин с този огромен брой моторчета да се отвори цялата. Хващам се на бас на по една свирка. Уточнение: не съм гей.

Спейс кекс фалира май? Следващите са тесла

Обсесията ти с Мъск не знае ни граници ни контрол, това всички тук отдавна го знаят, свикнали са да те игнорират. Но ти си кудкудякаш като изтървана кокошка погната от стопанката си, то какво ли друго можеш да правиш. Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

"... звездните обекти на близо милион и половина километра от Земята" :-)))) За съпоставка, Слънцето е на около 150 милиона километра от Земята ...

На добър час.

Кой идиот е писал тая простотия?

Тая стария да не я превежда тоя, дето се блъсна у бетона с 200 в пловдив? Много зле!

А Путин се похвали, че тествали хиперзвукова ракета... Приоритети...

Една видна американска журналистка пусна във Вашингтон Поуст , забележи не Комсомолская равда, колко невинни са изтрепали с дронове янките. Лъсна и друга новина колко милиарда са присвоени по програмата за ковид помощи.. Между другото, коя викаш е държавата зад океана която е на 250г и има най-много убити президенти... И кво общо има новина за научно Американо-Европейско постижение с твоите бъртвежи. Туй Русофили и Американофили един дол дебили...

Колкото и да са изтрепали не могат да се сравнят с изтрепаните от Руслямска държава.

Тъпчо, явно си у детската градина за да не схващаш прости неща Зад това този телескоп да се понася нанякъде, както и зад всеки друг печеливш бизнес в САЩ, някъде по света, а даже и в самите САЩ са страдали/загивали хора. Е, за да не страдат/загиват руснаци, както се случва например със либийци, афганистанци, сирийци, иракчани, иранци, а даже българи, украинци и т.н., Русия трябва да се погрижи за сигурността си.

Че те заради руслямците измират в пъти повече хора, а къде им е телескопа, щом това определя напредъка в науката. Гледай сега руслямско мекере. Пример: руслямците правят хиперзвукова ракета, работеща с отровно гориво, но тя може, най-вероятно никога няма да се ползва, в същото време американците правят хиперзвукови ракети със скрамджет двигатели, работещи с атмосферен кислород и стандартно авиогориво. А това позволява ползването на технологията в живота и направата на хиперзвуков самолет. Всъщност по начало техологията се развива за самолет, а в последствие се ползва и за ракети. Затова и всичко което ползваш е измислено в Америка и НИЩО в Руслямска държава.

Ама златото е о Банкя да ви кажа с лек воеводски добавък от три милиарда за берилия,другото е европейско.

джуджерастията тука, тряя да са моли месец, два, три поне (докато стигне, разгърне се и заработи чудото) за да се скапе работата, има време, но засега всичко е наред, европейската ракета е супернадеждна, а джуджака имал хипероружия, безаналогови, но няма читав телескоп на земята или в космоса, за чий му е, газ, нефт, кюмур не открива,,,

Е, ся говедарчетата като ни спретнат една войничка в Украйна само до телескопчета ни ще е. От нас жертвите, от тях напечатаните доларчета.. А като ще гледаме кривия макарон, Хъбъл го направиха и изведоха в кратки срокове спрямо тоя. Инфлация майна. Ама не питаш що 2008-а го ядохме заради американската криза, що партньорите ни влязоха с пушките у нормална фирма в Пловдив, или що стана 900лв мегават часа заради техните интереси, ама все жужето трън в очите на гниди като гебе

Гледам NASA tv, излъчват директно, пише долу -1:10 ч. до изстрелването. Тази статия гледам е от преди 5ч. Нещо да нямате поглед в бъдещето?

Дааа, наблюдател той. Слепецът-наблюдар. Кажи сега и за мисиите Аполо, за веещите се флагове, за Ван Алън, за плоската земя и всичко останало, изврякай си песента дето я врещиш вече толкова години. Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Знаем знаем че краварите са безсмъртни като теб. Радиацията за тях не съществува.

Случило се е нещо прекрасно. В нашето време няма много такива събития. Можем само да се радваме. И да пожелаем успех на мисията. -------- Колкото и грехове да има USA, трябва да призная че правят понякога и чудесни неща за света.

Греховете ги правят политиците им .

От коментарите разбрах само, че има нископлатени тролове, които не мирясват. А всеки, който бачка на Коледа за мен е нископлатен. В нормален форум може би щеше да има дискусия за това ще се докаже ли, че вселената се свива/разширява или всичко е струни и вибрации. Но уви...нищо подобно.

Ае, ти сериозно ли искаш да дискутираш струнната теория? С Калаби-Яу многообразията ли да започнем, или първо ще обсъдим връзката между М Теорията и Супергравитацията? Или май е най-добре да започнем с Дънинг-Кругър, тема далеч по-близка до капацитета на форумните изследователи.

Fact-check-нете си подзаглавието - телескопът е предназназначен да изследва звезди на много, много, много по-далечно разстояние от 1.5 млн км от Земята. Ти едното Слънце е на 150 млн км!

Той от 1,5 млн километра от Земята ще ги наблюдава. За да няма инфрачервено замърсяване от Земята.

Имат предвид вероятно, че няма да е в орбита около Земята, а в орбита около слънцето

Ние не участваме в проекта, защото имаме най-важната роля - да коментираме и да критикуваме. А на троловете ще кажа- писаното от вас може да се вземе на сериозно когато НАСА качи наш астронавт. За сега имаме само космонавт.

Se taia

Ами плати си таксито и ще те качат и тебе бе Ганьо. Това не го ли разбрахте? Който си плаща се качва горе, независимо дали от Съюз или Дракон.

Мисията с български и македонски космонавт е в процес на преговори

А пък Путкин от Масква изстрелва ракети които са за избиване на хора и колкото повече хора умрат, толкова по доволни са руснаците.

Обединеният уран в Сърбия е къде къде по-хуманен.

ОбедИненият уран?! Що е то бе?! С какво се е обединил? Аман от неграмотници!

Вземи прочети какво е "обеднен уран". Жокер - нарича се "обеднен", защото е радиокативен колкото или по-малко от урановата руда. По-малко радиоактивен е от природния, но като всички тежки метали е силно токсичен. Използва се ЗА РАДИАЦИОННА ЗАЩИТА заради високата ис плътност.

Знаеш ли кога и при какви обстоятелства са използвани боеприпаси с обеднен уран в Сърбия? Не знаеш. Ми да ти разкажа тогава. Единствените боеприпаси с обеднен уран са били 30-мм бронебойни снаряди за автоматичните оръдия "Вулкан", използвани от щурмовите самолети А-10. Та тези снаряди са имали сърдечник от обеднен уран. Можеш да престанеш и ти, и другите тъпи тролове да пишете за страшния "обеднен уран" в Сърбия.... Всички съвременни бронебойни снаряди са с такива сърдечници. Няма радиоактивно замърсяване, за което пишете така упоително.

Разбирам. Огледалото е от злато, затова го пращат надалече, обаче нашите хора и там ще го намерят да краднат

На 1,5 млн км ще снима?!! Хайде проучета пак инфото за телескопа, бре слабограмотници от ДИРа

Голямо постижение за науката.

Уточнение. На 1.5 млн километра от Земя се позиционира телескопа, а той ще снима много по-надалече.

Защо никон не пише за руският батут!?

А Фобос-Грунт изследва дъното на окена, вместо Косомоса вече десетина години!

Телескопа е пробван първо върху бате Бойко. Инак не могат да му намерят членчето. А инак щели да разберат нещо за вселената. Дано помогнат на Ковида и на милионите деца които си лягат болни и гладни по света.

Ех Расерв, пак ли комшиите чукат Деси

Много си Ограичен, тази статия не е за теб. Виж нещо за крави и овце.

А кога източно европейските държанки на чичо Сам ще създадат нещо сами, и ще спрат да се хвалят с чуждите постижения ?

Ето зва факта В предишния лагер имахме български космонавти. Сега деца рисуват рисунки за космоса в академията на НАСА

Що ползваш Интернет, компютър, ОС на чичо Сам? Измисли си свои бе Ганьо, русоробски.

А ти бе Ганьовец какво си измислил за последните 30 години ? Къде ти е на тебе телескопа че да държиш сметка какво имало или нямало в Русия ?

Може ли да прочета на спокойствие една новина и мненията по темата в нея, под която, троловете от отдела за тролене, от времето на Плевнелиев, да не намесват Русия или Путин?

Meanwhile in Russia диктаторчето дребно новият Путлер заплашва целият свят с атомни оръжия с унищожение, докато зомбитата му с каскетите гледат с блажен оцъклен поглед!

САЩ пускат с парите на цял свят (във вид на дългове) един чудесен научен прибор, и най-умното, което американските козяци могат да кажат, е 'а рашка кога'. Също като лесбосите в shirtstorm.

Чакам ти, заедно с Путин да пуснете един телескоп. Преди това го постройте. Ще ви трябва за да наблюдавете именията на Джежето.

Ще ваксинира извънземните?

"Половин милиард години..."Според сегашните схващания нашата вселена е възникнала преди 13,8 милиарда години.Най-старите и най-отдалечени звезди които ще видим с Уеб ще са на същите 13,8 милиарда години.Значи сега виждаме на 13,3 милиарда светлинни години...И нищо по-нататък.Ако изобщо има нещо нататък.Или ако се разбере че има и звезди по далече от 13,8 милиарда светлинни години???АМИ ТОГАВА???

На 13. 8 милиарда години няма звезди. На толкова почти е реликтивото излъчване, което е видимо след като Вселената е станала прозрачна за него, което се е случило след около 300 000 г. от Големия взрив. Преди това, евентуално с още около 150 000 години назад може да се види нещо от неутриното. Защото Вселената е била прозрачна за него, а то се движи с почти скоростта на светлината, и към днешна дата още може да се види реликтиво неутрино от време преди електромагнитно реликтиво лъчение, което още не го е догонило, щото неутриното е тръгнало по- рано.

Ще ги ваксаме:))))

А сега ватенките някой нов автомат?

Спутник лайт.

А Жужето изстреля хиперзвукова ракета. Анимация разбира се.

А бе ти гледай тази анимация да не ни се забие някой в голите задници, че както сме я подкарали и туй може да ни се случи!

Ай честито и да пускате снимки! Човечеството върви напред, но човещината нещо се губи!

Има филм мрежата. 2 часа +. Все пак трябва да знаеш английски, но можеш и само да гледаш

" Мрежата" е филм със Сандра Бълок и е под 2 часа. Знам Английски, Руски, Немски и частично Финландски и Испански... ама явно ми куца българския щото нищо не ти вдянах...

Айде и руската кочина да се похвали с нещо подобно. Стига само безаналогови ракети, шмайзери и други.

Спектр-Рентген-Гамма

Това е германски апарат изстрелян с руслямска ракета.

_stankow

Ами и Уеб-а е американски апарат, изстрелян с европейска ракета. Що не го изстреляха с Фалкон Хеви ? Сътрудничеството, особено в научните мисии, е нормална практика. А пък на Спектър-РГ има два рентгенови телескопа - немският eROSITA, работещ в мекия ренгтенов диапазон и руският ART-XC, в "твърдия" рентгенов диапазон. Смайващо е колко едностранно сте осведомени. Каква лесна жертва сте за манипулация ... При това не е нужно да се прави нещо си - просто от редакцията, на която имате доверие, леееко пропускат някои новини ...

Поредното научно постижение за благото на цялото човечество. Пък Русия се хвали с нови оръжия.

Спектр-Рентген-Гамма

_stankow

Безсмислено е да им говорите. Това не е въпрос на научен интерес, пък бил той и любителски. Не е и въпрос на вяра. А на догматизъм. https://en.wikipedia.org/wiki/Spektr-RG

Цели милион и половина километра от Земята? А стига бе. То Слънцето е на 150 милиона километра от Земята. Делници, наемете си научен сътрудник за редакция.

Всъщност е точно толкова. Толкова си знаещ, че даже не си направи труда да провериш, нали?

Браво Сашка!

чукча повече читател и по-малко писател ;)

Много си прост, Саше !