Tesla представи Megapack – огромни хранилища на енергия

Новият продукт на Илон Мъск прави възобновяемата енергия много по-практична

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първи

медараск? кво е тва име ве хаха, малко звучи като пед...ск :)

да обяснят колко енергия ще се изхаби за направата на 1 Megapack и колко от природата ще се замърси с токсични отпадъци.

За разлика от електоавтомобилите, това ще е по-перспективно, но пак всичко ще зависи и от цената.

Голям е. На мястото на Мариците много добре ще легне един мегапак

Писано е на латиница и се чете "мегапак". А това другото си е мръсно подсъзнание ;).

Ей такива хлапетии, ще му вземат бизнеса на Сокола със студения резерв.

Няма ли кой да го спре тоя "кръжочник" от клуб "Млад Техник"

еми аз чета новини на български в български сайт и очаквам да е написано на български, поне да бяха сложили кавички да се разбира ;)

Интересно каква технология ще ползва ?

Бива ли да си толкова смотан? :)

колко мегапакове имаме,че даже и плащаме за още

Стига с тази тесла бре, няма ли български технологии, изобретатели, наука, техника... каква ви е далавера да рекламирате БЕЗПЛАТНО скъпи корпорации, които и цент няма да ви дадат

Тесла пак ЩЕ прави нещо... но само ако намери инвеститори, като от многото де са се наредили на опашката в статията обаче споменават само една дето май само Тесла я знае;)

Другари, а къде е руският отговор на това предизвикателство. Не получихте ли опорни точки ???

Надали само ти се питаш :) Пилотния проект беше пуснат в Австралия преди няколко години: Явно вече са индустриализирали модела.

Кефи ме тия Мъск, успява да индустриализира технологии, за които само си говорим общи приказки. Може за сега да не е на печалба, но самият факт, че разработва технологични решения базирани на познат принцип, но никога в такива мащаби, е показателен, че се мисли много.

проблемът на колите му е свързан от една страна с петролната индустрия... няма ли петрол, няма долар и от там няма икономика и не само на САЩ :) Друг проблем е, че капацитетът на електропеносните мрежи не е осъразмерен , за да поеме изведнъж толкова голяма консумация на ел. енергия, ако изведнъж няколко десетки милиона човека се сдобият с такива кали.

Вредни емисии, ала-бала ... А какъв ще е екологичният откат от производството на тези мощности??? Батериите да не ги правят от планинска роса??? Всички подобни "екологични" технологии просто пренасят замърсяващите производства по-далеч от градовете ни, но уви пропускат да споменат, че все още на планетата Земя!!!

Русия си има предостатъчно природни ресурси за енергия и именно заради това се опитват да я подчинят. Сигурно преди 10-15 години бях чел за това, как в бъдеще обширния Сибир ще е мястото за развитие с нарастване на населението и на пръв поглед изглеждаше странно, ноооо там има много свободна територия, прясна вода и ресурси. И за трите се водят воините по света, та не е зле да сме си добре с Русия. Живота не е само в близките 5 - 10 години.

Тесла не "ще", а прави. И не търси инвеститори, а предлага като готов продукт. След кратък анализ клиентите ще се редят на опашка, така както се редят за колите, за ракетите, за керемидите.

Нищо не пропшускат. Пропускаш ти от тъпотия. То си пише в статията - 4 пъти по бързо от каквато и да е пикова централа, съответно и много по малко енергоемко и водещо в пъти по-малко замърсяване, което се "изплаща" в такива случай Многократно. Например струващия 60 милиона долара Hornsdale Powerpack в Австралия досега е спестил за година и половина 40 милиона долара и до края на годината ще се изплати. Всяка друга мощност ще се изплаща десетилетия.

А Тесла, Енропа и света ЩО НЕ ДАВАТ на България да произведе иновативната ел. енергия от вода, която е открила ???????

Някои си влагат парите за наука и технологии, за бъдещето, а други - за оръжия. Въпрос на ценностна система...

Русия ще обяви създаването на нова бомба или супер-ултра-хипер-бла-бла ракета.

мда, затова някои увеличават тавана на дълга си защото не им стигат парите за производство на оръжия

ей го поредния олигофрен, в новина за електрически коли в САЩ идиота пак Русия му пречи, малоумник

RIP Росатом

Питам се щото си е важно :)

реалният им конкурент не е нещо си на Роwеrрасk, а всеки аналогичен дизелов/газов генератор. Това което варината на Мъск прави с размери на корабен контейнер (6 на 2,5 на 2,5 м, или 12 на 2,5 на 2,5 м не е уточнено за кой от стандарнтите корабни контейнери става въпрос) един обикновен дизелов генератор с размери 1,5 на 1 на 1 м го постига без проблем. при това на цената само 10тина хил евро. когато сравняваш дали има смисъл от нещо или не, трябва да го сравняваш с това което ползваш в момента а не с по-стара версия на същото. същото е и с колите. примерно ураа колите на тесла имат почти 2 пъти по-голям обсег от останалите ел.коли. добре обаче сравнено с нормалните ни коли на бензин/дизел все още имат 3-4 пъти по малък обсег и се зареждат не за 5 минути а за 5 часа. и какво - въпреки невероятните успехи на тесла колите на фона на останалите ел.коли ние продължаваме да си караме бензинови/дизелови. с други думи браво, но има още много път да извърви тази технология преди да се превърне в смислена алтернатива.

Ще трябват китайски визи за Сибир...

то хубаво ама... колко емисии се продуцират при създаването на тези батерии. Какво се случва с тях след като им заминат броя цикли на зареждане и разреждане.

не ти знам колата колко кара с дизела, ма моята повече от 600 км не прави с едно зареждане. А тесла определено е над 500км. Зареждането от технологията може да бъде до 30 мин. Ако се пробваш с дизел генератори да направиш същото количество енергия - бих искал да те видя в средата на производствения процес... ама без маска. И още ... тези батерии съхраняват ИЗЛИШНАТА енергия която е продуцирана и я дават обратно когато е нужна. Така че аналогиите ти са глупави. Единственото което е кофти е че никой не казва колко вредни емисии и какъв вид са образувани за направата на тези батерии и какво става с тях след като им изтече времето за работа. Тука в Германия имат голям проблем с батерии и вредните емисии от тях ВЪПРЕКИ, че се събират отделно и се рециклират.

Стига с този дизел бе. хората гледат как да не прецакват планетата, ти за дизели мислиш. Ех тези пари, ех тези икономии, ех тази мизерия.

БРЦК

Производството на литиеви батерии е едно от най 'мръсните' в света. Колите на Тесла и останалите простотии на Мъск изобщо не са "еко" или "зелени", напротив - те замърсяват природата много повече. Ама зомбираните Мъскови почитатели са прекалено тъпи да вденат простата истина.

Това е версията на саудитски шейхове, ирански аетоласи и руски олигарси.

БРЦК

Това са фактите. Ти си поредния заблуден мъсковец отказващ да приеме истината.

"След кратък анализ клиентите ще се редят на опашка..." Както сам казваш истинските инвеститори едва сега ще правят оценка на твърденята на Мъск... а инвеститорите в автомобилнит му бизнес вече искат да накарат Мъск да си мълчи защото лъже като руснак-)

я обясни как е по-мръсно от въглищата и обогатения уран примерно ... щото пак сме прочели в нетЯ или сме видяли едно клипче в тубата и сме спецове.

Само дето забравяте най-важната идея на тия агрегати ( PowerPack ) за разлика от дизеловите. Докато заработят дизеловите има едни ОГРОМНИ UPS-и дето струва майка си и баща си + част от тях вече съдържат същия литии като PowerPack-a и чак след това идва дизеловия агрегат. Така че целия ви тоя дълъг пост е пълна простотия от гледна точка на информация. Успех

А руския православен дизел пали с екологочна манивела!

с този тарикат Мъск....незнаещ какво е променлив ток....камо ли електромагнетизъм?