Тим Кук: Никога не съм бил по-оптимистичен за Apple

Компанията има „дълга, голяма пътна карта с фантастични продукти“, смята шефът ѝ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственият шанс на Аплето е да се променят тотално! В противен случай ще си останат второразрядна компания. Че няма да фалират е ясно. И честно казано, не ми дреме! Конкуренция да има...

Явно си пие редовно хапчетата и за това е такъв оптимист...

Семената на новите разтърсващи продукти - сокоизстисквачка Ейпъл, компас-самовар от Ейпък ( който ще конкурира Руските самовари с радио и компас ), кухненски робот от ейпъл който ще обелва домати, чушки, лук и т.н. и т.н.

Като наблюдавам действията на САЩ срещу китайския си конкурент Хауей (или нещо подобно) с арести и санкции дълбоко ме съмняват розовите сънища на г-н Кук. По-добри продукти на 25% от цената и най-голям производител на комуникационна тахника...лошоо.

Аппле ще се хлъзне само при едно условие: Някой да предложи нещо на пазара което да е по надеждно и добро. Засега не виждам такъв продукт, защото конкуренцията не мисли а само копира от тях. А тва че панелките не могат да си го позволят е друга тема, ама те не могат да си позволят и редица други неща също, като:Нормален дом, нормална кола, 65 инча телевизор поне 2 броя, айде да не се замислям по надълбоко

Не съм панелкаджия, имам къща и вила, две коли (Audi A7 и Mercedes S класа) и нито един продукт на (cr)Apple.

Че какво ново имат Епъл, че да бъдат копирани? От iPhone 6 насам единствената промяна в дизайна им е "стъклен гръб", който го имаше на iPhone 4 и FaceId. Само Samsung и Huawei имат дисплей без грозния "notch". Камерите на Huawei са в пъти по-добри от епълските, да не говорим за цената на устройството... Епъл ми тръгнали да правят АР??? Как бе пичове, как ще се преборите с Microsoft??? Какво ново има Епъл, че да бъде откраднато??? Нищо ново няма.

И за какво човек да си купува 65 телевизор, ако не му е необходим ? Те за това така напреднаха еЙпълките, защото американците им купуваха телефоните само и само да ги имат.

Естествено е да търсят онова "голямо нещо"! Но поне за сега, най-добре работи забраната на правителствено ниво за продажба на конкурентни продукти. Има конкуренция, има проблем! Няма конкуренция, няма проблем! Само малкото пътешественици по света ще знаят, че там някъде има и други компании освен ябълката.

При тази голяма конкуренция в днешно време никой не може да бъде сигурен за бъдещето. Освен ако не извадят технологично нов продукт, какъвто за момента Тим Кук няма.

Без Джобс тия са като Титаник. Потъват бавно но сигурно.

Това което подготвят (и за което не се шуми още много) е АРМ за десктоп.

И на Титаник оркестрите свирили, докато корабът потъва!

Дотук от Епъл само приказки, в опит да се успокоят акционерите, да се привлекат инвеститори и да се закрепи цената на акциите след удара от изток с новите сгъваеми устройства и 5G апарати ка китайци и корейци...

Само не казвай че си си купил сгъваемата глупотевина а пластмасов екран за $2500

Що твоя да не е с кристал сваровски ? Нали всичките нови "стъкла" са основно пласмасови :)

Не. Епълските са с кристал

Не съм, и не съм привърженик на "сгъваемите екрани".

"хвърля заровете"... Тези пак го удариха на хазарт;)

Компании като тази трябва всяка година да отчитат голям ръст, за да удовлетворяват акционерите си. Акциите на тези компании са на силно надути цени (защото досега все са растяли и всички са ги търсели) и за да има смисъл за акционерите им, трябва още повече да растат, за да имат акционерите печалба като ги продадат. Никой от тях не ги е купил заради 1-2% дивидент. Купили са ги заради 10-15% ръст на акциите на година. Досега този ръст се осигуряваше по няколко начина: = чрез "вълшебни" нови продукти, продавани на баламурници на безбожни цени; = чрез придобиване на други компании, чрез което нарастваше самият Apple и увеличаваше клиентската си база; = чрез финансово-офшорни хватки за избягване на плащане на данъци. Тези похвати обаче се изчерпаха. Няма откъде вече да се осигурява такъв ръст. На всичкото отгоре чука на вратата следващата световна икономическа криза. При една такава криза първото нещо, с което клиентите се разделят, са луксозните стоки. За съжаление Apple (с техните безумно надути цени, несъответстващи на реалните възможности на продукта), попадат в тази категория. А огромният кеш, с който разполага компанията, както ви изглежда огромен, така ще се изпари яко дим. Той е огромен по днешните стандарти, но няма да е такъв по утрешните.

"Купили са ги заради 10-15% ръст на акциите на година." според тебе дали някой си купува акции на Самсунг, Микрософт, Гугъл ... по някъква друга причина.

Цитираните компании са от същия вид и със същата идеология. Какво точно питате тогава? Бих разбрал какво питате, ако сравнявахте тях с компании като автомобилните, фармацевтичните или химическите концерни.

Капитан Кук ще потопи кораба "Apple"..... Кук е изкуфяла бабичка и иновации не очаквайте....

Тези имат огромно количество кеш, не ги мислете. Ако на другите фирми цените има са високи заради въображаеми бъдещи приходи, на Епъл са високи, защото вече са успели да заблудят огромно количество хора да си купят надценените им телефони. С толкова много пари, все нещо ще си купят отвън и пак ще успеят да изплуват.

В същност кеш нямат. Не зснам откъде го измисли ама явно си нямаш идея какво говориш

Напротив. В отчета си през ноември 2018 г. компанията декларира, че има около $237 милиарда кеш. Предните месеци са имали около $250 милиарда. С тези средства, дори и нищо да не правят оттук нататък, могат да плащат заплати от по 100 000 долара на 100 000 човека в продължение на 25 години!

... годишни заплати

Защо да си купя нещо за 1200 $, мкато същото мога да си го купя за 300 $? Дори американците поумняха. :-)

Не можеш. Можеш да си купиш менте за 300

което може да е по-добро от оригинала в много случаи

Но няма да е същото. А от "може" до реалността разликата е почти безкрайна.

Какво менте ? Samsung да не би да са менте, Huawei да не би да са менте ? Важно е качеството на компонентите. Същото е и при Panasonic, LG и прочее

Никога не съм бил по-песимистичен за феновете на Apple.

Стив Джобс си замина...бавно си заминава и Епъл.

Добър пример, как празните приказки влияят на балона ,наречен фондова борса.

в превод , значи лоша работата