Топ 5 на най-скъпите воeнни кораби в света

Добре организираният флот може да изиграе решаващо значение за всяка страна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

перфектни мишени!

Уважаеми коментиращи, моля прочетете още веднъж статията! Не е фейк нюз, а пише кои са най-СКЪПИТЕ кораби. Нищо повече. Тоя най-скъпия се загуби в мъглата около Япония наскоро, а беше тръгнал да плаши Ким Чен Балистичен. Ние имаме най-скъпите самолети. Нека само да ги докарат.

е как да създаваме деца за корбан ли.

Тия сите невидими уж стелт самолетоносачи и прочие рашките си ги виждат без проблем

Джералд Форд е особено невидим, нищо че се вижда с просто око от космоса!

Тука някои пиздисти ми философстват колко кисело било гроздето и как, като узреело, щели да го изядат скорците :))) Сега, драги мои пиздисти, би трябвало да знаете следното: При един военен конфликт с използване на ядрени оръжия, задачата на ракетоносните кораби и подводници е да успеят да изстрелят намиращите са борда им ракети, а задача на самолетоносачите е да осигурят излитането на самолетите с ядрено оръжие на борда. След като свършат тая работа - кучета ги яли. Спасяват се кой както може. Може да потърсите информация за какво време се изстрелват ракетите и излитат самолетите. Всичко става за броени минутки!

Имали пари - дали са ги. С тези пари са нахренени стотици хиляди семейства на които е плащана заплата от добива на стомана, до боядисване на каютите. Проблема е, че някои други държаваи дават помия, за същата работа на работниците си, а не им запла а труда подобаващо.

HMS Astute е подводница от Великобритания от клас Nimitz. Нимиц не е ли клас самолетоносачи?

Zumwalt-ите са страшно оръжие..Ама ако успеят да направят барем едно пълно кръгче за първото си плаване.. И трите кораба от този тип на ремот при пълво плаване ги върнаха..

а по пари-качество кой ги отнесе като бръмбар сламка

Чета и се чудя да се смея ли, да рева ли? Кой алтернативно интелигентен го писа това? Или откъде са го превели? Не вярвам Google Преводачът да направи сам толкова грешки. Защо не са проверили написаното? Каква е тази подводница клас Нимиц (клас американски самолетоносачи)? Какъв е този стелт (!) самолетоносач с десантна група в пъти по-голяма от екипажа? За смисъла на изрази като "оборудван с усъвършенствана система за автоматизация, която изисква половината от екипажа да управлява кораба" и "Цената на строителството на този гигант надхвърли очакваните почти 3 милиарда долара в сравнение с първоначално планирания бюджет." не ми се мисли.

пропуснал си : Кралицата на HMS Елизабет е най-големият военен кораб в Обединеното кралство

и това : Тя е оборудвана с модерни носови торпеда, способни да потопяват кораби на разстояние до 30 мили НОСОВИ торпеда.......

Другари, и задника да си съдерете от рев, фактите говорят: съветският флот прилича на детски корабчета в леген в сравнение с американския :) Една война между двете държави ще продължи преко сили 6 часа, след това от СССР ще остане само кенефа на Вова, щото е бомбоустойчив.

Старите ядрени ракети стигат за 30 минути до Фашингтон, не знам какви 6 часа те гонят. Пентагонът ще изчезне преди да успеят да пратят инструкции на флота.

В най-дългият си вариант войната ще продължи 45 минути. Преди 30 години се говореше за 1час, но направиха ракетите по-бързи. Проблемът е, че няма да има кой да капитулира, поради липсата на население.

хАмериканските самолетоносачи са най-невидимите в Света.. ;))

Дайте и цените на флота, който трябва да съпровожда всеки самолетоносач, понеже няма собствено въоръжение за самозащита..

Някой от разбиращите, дали може да отговори, каква следа оставя след себеси един 300 метров кораб? Или ще стои на място?

Само дебилен краварски олигофрен може да си мисли, че ако нещо е СТЕЛТ то е невидимо! Видимо е на радарите малоумняци! Просто отразяемата площ е по малка, съответно и радиуса на засичане! А радарите в високочестотния диапазон спокойййййййййййййно си виждат СТЕЛТа. щом краварската барака Ф-117 го свалиха със съветска антика от 60 години на миналия век С-125 Нева Да не говорим за пасивните радари от типа на чехословашкия Тамара , за който краварите побързаха да накарат чехите да спрат да го произвеждат. Така че всяка краварска щайга спокойно се засича от братушките, те затова и краварските посерковци не смеят да нападат никоя страна която има на въоръжение С-300 или С-400 .

Поредните малоумни тъпотии. Ф-117 е набор на системата Нава с която случайно го свалиха след 1000 полета и десетки стрелби по него и то само заради грешка на пилота. При това не са могли да го видят макар, че бил на 5-6 километра от тях и са го засекли едва когато е отворил люковете за бомбите. А Руслямските С-300 и С-400 ги видяхме в Сирия да наблюдават безпомощно е успешно си свалиха руски самолет....

Не лъжи козяк! Няма никаква случайност! Всичко опира до настройки на радара и модификаците които прави сръбския офицер свалил Ф-117! Човека си го каза! И никой не вярва на краварските шитни, колко супер пупер били модерни техните чупливи бараки! Нали целия свят видя какви боклуци са Ф-35 и Земволта, който едва не потъна в Панамския канал. А Ф -35 колко дефекти има не е истина, засичат ги дори с радари от ВСВ!

Ф-117 го свалиха с чешки радар и с пасивно наблюдение на дециметровия обхват ( телевизия ) защо ли бутаха предавателите на Югославската телевизия ... а при сегашната технология СТЕЛТ означава само "повече пари" за нищо

Духай краварската супа бе, педераст сибирски.

Как може половин километров кораб да е невидим? Хората четат вестник от спътниците, този мастодонт бил невидим? Ще умра от смях..

Ами който има спътник ще го види, който няма и е изостанал със 150г като комунягите няма да го види, ще го види, но като е на 250м от брега с бинокъл.

То затова руските радари още на комплекситев С-300 засичаха краварските летящи ковчези Ф-117 Ф-22 и Ф-35, та нямало да засичат плаващи краварски бараки ! И малоумните козяци само могат да серат от яд!

това за "невидимостта" на американският самолетоносач е измислица на драскача писал статията или по-скоро на путинската медия , от която е преписано. А за С-300 / 400 препоръчвам първо да почват да разпознават свои и чужди от засечените самолети , в смисъл да различават руска товарна щайга от десет пъти по-малък израелски Ф-16 ( дето го няма ) , а после да почнат с лъжите "видяхме ги,ама ги пощадихме". Да не говорим за другата руска щайга дето турците я свалиха и пилотите разбраха че са под прицел чак когато ракетата ги думна.......

Ти кажи за краварските щайги Ф-16 и Ф-35 на усраелските ционисти, които свалиха и раздупчиха сирийците и то с руски антики на по 60-70 години като С-200 Вега! Кеф а?

До края на деветдесетте години самолетоносачите бяха фактор ,но китайците и руснаците разработиха високоточни ракети които лесно поразяват огромните кораби и авиацията им, което налага доста промени в стратегията на тези съдове ,загубата на един самолетоносач би била колосална,милиарди долари ,десетки самолети и хиляди екипаж.

Гроздето винаги е кисело, другарю, така е...

То даже не е и грозде, а гориди. И СССР имаше самолетоносачи под формата на ТАКР, ала там мислещите глави винаги са били многократно повече от Запада. Затова и казваха: по-добре да ги нямаш, само овътряне...

Затова руслямците имат планове и се опитват да направят един и то щял да е най-големият.... Даже макети показваха...

Балкански

Те затива тия мислещи съветски чутури си затриха империйката :)

А къде е гордостта на съветските педали, парният ковчег "Кузнецов", който е видим и от космоса? Дали струва барем 1 500 рубли?

Всички които "коментират" дали знаят за случката през Септември 2019 г. когато "прехваленият" екип от кораби на НАТО предвождан от щатска фрегата с най-новата система "ИДЖИС"направиха опит за учение в Черно море-отговора на Русия беше реципрочен!!6 атомни подводни лодки изплуваха по 3 бр на западното и на източното крайбрежие на САЩ??? И знете ли каква беше реакцията на прехвалените кравари? Помолиха Русия да не всява паника сред населението на САЩ!! Защото САЩ не притежават изградена система за защита от новите ракети на Русия!! Но за това нашите "медии" мълчаха като "комунист на разпит"-ЗАЩО ли?

Тоя фейкнюз си го пуснахте тролчетата за радост на русофилчетата. И умирам от смях, като гледам колко много си вярвате на глупостите.

Бийн, понеже си осведомен, я ми цитирай имената на руските подводници, че ми стана интересно!

К'во стана бе, Бийн? Нещо се покри, "експерте", не щеш да дадеш повече инфо за случката? Я разкажи и каква е тази US ФРЕГАТА с ИЙДЖИС (AEGIS), защото САЩ НЯМАТ ФРЕГАТИ С AEGIS система?

май всички мълчаха , не само нашите медии май само в "правителствените руски медии" са говорили за това. Ако са дали кадри пак ще е от някоя компютърна игра ( западна,колко неудобно )....само като се сетя за руският ТРИПЛАЗМЕН огън и почвам да роня сълзи за великият СССР

САЩ нямат и скоро няма да имат защита срещу масиран удар със старите съветски ракети. Срещу новите руски ракети и други Wunderwaffe в условията на глобална търговия защита е невъзможна по принцип. САЩ могат да опитат да забранят на AMD и Nvidia да продават в Русия FirePro и Quadro, а на Autodesk - 3DSMax и Maya, но руснаците винаги ще могат да си ги доставят от 3-ти страни и да си правят анимациите. Фантазиите за фрегати на САЩ със система Иджис и 6, 7, 8 … и т.н. подводници край брега на щатите няма смисъл да коментираме. Все пак и русофилите имат право на мокри сънища.

това некой россиянски блогър-фантаст ли ти го написа? Като "случката" с ръждавия Су24, дето уж бил изключил апаратурата на щатския разрушител в Черно море 2014 година и моряците се надпреварвали кой пръв да напусне кораба? хубаво е човек да си помечтае, ама оно сака и да се руча!

Всички тези струващи милиарди долари плавателни средства стават купчина потъващо желязо при използване на новите руски ракети! ъВреме е краварите да разберат че бъдещето е МИР!!!!!! Нека престанат с войнолюбивите интереси на военноикономическият комплекс ръководен от евреите Рокфелер, Барух , Ротшилд и още куп от същото вонящо гърне!

Да грабиш от целия свят си иска и добро въоръжение. Интересно ми е с колко ли ще се вдигне цената за самолетите, които купихме...

Пуф паф Пуф паф Плава рускиот товарен влак Самальоти падат като круши а маряцити са със батуши

Много хубаво стихотворение

"Кузя" е направен нарочно с парен двигател и кюмур, за да не се вижда от кълбетата дим. Това е най евтиния руски вариант на невидим кораб.

Скъпи са им оръжията не защото са по-добри от руските, а защото е висока себестойността на труда, материалите и поддръжката. А това е признак на неконкурентноспособност в днешния все по-плурализиращ се свят.

Добре се!Руските като са евтини и нопровята им е евтина къде са?

Къде трябва да бъдат според тебе, на щанда ти в кварталния магазин ли?

Не падаме по гръб, а? И кой е аналога на горепоказаните кораби във флота на пиздин?? Само не ми казвай подводници, че и там американските са повече. И понеже себестойността на савецкои труд нищожна, бяха поръчали бойни кораби от Франция, че там завалиите бачкат за по двадцат рублей на час?? Помните ли поръчката на пистин, която пропадна след инвазията в Крим? Истината е, че не могат да строят такива неща, Петър 1 е ходил, гледал, учил се е, ама нищо не е станало.

Високоточното хиперзвуково ракетно оръжие не е точно аналог на тия прескъпи джелеза. Викат им: асиметричен отговор. Изстрелват се от: надводни съдове (всякакви, вкл. и търговски), подводници, стратегическа авиация, тактическа морска авиация, спътници и наземни ПКС.

Дообре! А сега кажете с две думи, кой може да ги потопи.:)))

На глупав въпрос, прост отговор: Иран например.

А къде е "Кузя", руския лидер с парния двигател..?

lu4ka

Също така, всеки голям US самолетоносач докато е съпътстван от още шейсетина по-малки плавателни съда, има правото да се натресе във всеки испански фар, защото двамата работници на фара отказват да го преместят.

Моля да се добави - "Самолетоносачът "ДЖ. Форд" е невидим за радарите, които в момента са изключени." Нали стана ясно, че това с "невидимостта" си е рекламен ход.

никой не се пъне , че 340 метров кораб , 100 хил.тона е невидим за радарите такава тъпня може само мурзилажа да измисли и после да кажат "засякохме го!"

американците, инвестирали 13 милиарда долара в този кораб, не са питали теб, серсемино...Какво образование имаш, къде си го получил, та коментираш нещо, направено от хора със знания и умения, които ти дори и не можеш да си представиш. Аман от червеногъзи шебеци, изживяващи се като специалисти...

Да живее Русия, долу краваро-саксонските кръвопийци и порибители на България!

И двукилометров кораб, защото има общо два спътника с дизелово гориво И индийски софтуер Стават само да предават время и нищо друго

А ти колко спътника имаш като се дуеш? Аман от ганьоФци!

Саше , Сашеее...

Да за какво му е на най големия самолетоносач в света да е невидим за радарите?Та той се вижда с просто око даже от космоса и може да му се дадат координата и бум

Кой сега е агресора? Кой сега е военолюбеца? Тези, които си стоят в държавите, или онези, които готвят армията си за война на хиляди мили от държавата?

Империята на злото е военолюбеца известна като СССР и сега като Русия.

Мдааа, мощна армада, оборудвана с най-модерна техника, функциите на която приключва и с неголям ядрен взрив. Първо електромагнитния импулс, след това, неголямо "бум". Лесни мишени, видими от хиляди километри. Лесни за локализиране и не много бързи и маневрени.

Много филми си гледал пич. Те така стават ядрените взривове.

По време на война самолетоносачите им ще са първа цел. От едновременно високоточно и ядрено хиперзвуково оръжие, целеуказвано от космоса, отърване за тия корита няма! Но иначе за реклама и да демократизират папуаси - все още стават.

Кинжал, Х-101, Авангард и подобните им могат да носят ядрени заряди и да потопят за минути Джералд Форд и съпътстващите го чайки

много ме изкефи емоцията за "невидимия" 400 метров кораб... Направо ще се скрие от всички... Ама много е важно да си вярваш сам..

Важното е да вярваш, че не си идиот

Готино е да имаш самолетоносач, но още по яко е да виждаш как го потапяш - така казаха руснаците.

се потопи сам без бой по време на ремонт

Статията е ясна за това, кои са истинските военолюбци и агресори. Няма нито един кораб за отбрана, всичките са за нападение. Така че, нека си наречем нещата с истинските имена- наглосасконците са агресори!

Нагли путлерстки лъжи. Точно Русия нападна Южна Корея и Южен Виетнам, е.... тогава беше СССР и ползва за прикритие Севена Корея и Северен Виетнам. А до там пазителите на мира и демокрацията могат да стигнат само с кораби.

Направо за плач е Тръгнала да се Мери с Америка, като е още във въглищната ера Нахални и жалки ватенки

Защо да се мери? Това са плаващи ковчези, на които жизнения път приключва с някоя и друга по-мощна ракета. Заедно с живота на няколко хиляди от екипажа.

Пари на вятъра. Щом като с един самолет от седемдесетте години на миналия век успяха да заглушат тотално друга американска гордост, работата е ясна.

Това според руски блогър и малоумни путлерасти, които вярват на подобна простотия.

С 4000 те морски пехотинци ме развеселихте ;)

Хвърлят милиарди за защита от радарите, а може да се види от всяка щайга, изведена в орбита.

Ти сериозно ли? Смяташ, че можеш да откриеш, кой да е кораб в океана със сателит? Първо трябва да знаеш къде е и тогава ще го видиш, ама да го откриеш? Вярваш ли си наистина?

Безкрайно скъпи железа. И изискват флотилия от поне 50 поддържащи кораба. А едно точно попадение с ракета...

Че корабите и още са на весла и въглища Хахахх Жалките ватенки

Топ 5, от които два ги прибраха скоропостижно на буксир. А моряците с кофи изхвърляха нахлулата вода. Хахахахааха.

Абе направете топ 5 на най-скъпите военни самолети и да лъснат 2-тата американски проекта на 1-во и 2-ро място, които никога не достигнаха до реално въвеждане в експлоатация. Сърбите дори им се извиниха за единия, след като го свалиха това чудо на техниката - "Съжаляваме, не знаехме, че е невидим". А само той глътна над 1,7трилиона бакса...

Да и затова ги има и се продават в стотици бройки и летят и изпълняват мисии за разлика от трите бройки руски самолети, които ги водят като мечки на панаир по разни авиошоута, но дори Индия не ги иска макар, че наля бая пари в тях. Да сърбите свалиха един и самите те много пъти са разказвали как точно, но фактите са такива, че сърбите въпреки, че свалиха цял един стелт бяха попиляни за часове.

глътнал си ти,ама май нещо друго 1/ Ф-117 е на служба 25 год. и "пенсиониран" 8 години след като сърбите свалиха една бройка.......след сума ти полети , да не говорим в Ирак'91 как мачка 2/ другият проект,предполагам за Ф-35 говориш ще е наистина за ок 1.5 трилиона долара и в това се включва проектиране,производство на ок.4 хил.бройки и разходите по експлоатацията им до към 2070-та година....май не е зле , нали ? Вече са произведени над 400 бройки и поръчаните ще се чакат с години. Така е с хубавата техника...чакаш. Не ти я навират и фръцкат по авиошоута само........

Оная печка на комунягите защо я няма в класацията?

Който и от тези съдове в статията да сложиш до пушещия кузнецов който си потъна докато беше на док все е смешно за ватенките. То и за какво им е тоя самолетоносач, като нямат самолети които да кацат и излизат на него. Иначе всеки ден четем, как някога ЩЕ направят нещо някак си. :)

Поне имената им напишете правилно.Какъв е проблема?Да не са ви баннали от уикипедия?Корабът е - HMS "Кралица Елизабет".HMS означава her majesty's ship (кораб на нейно величество), пише се пред името на кораба.Страхотни некадърници сте, ей!

Дете ли е писало тази статия?!? Редакцията, излагате се!

Мммм да! Герберастче в ританки ще да е!

на реални и видими оръжейни системи , мурзилките , които се отказаха да гонят и да се мерят с НАТО-овските , все повече и повече изкартат ВУНДЕРВАФЕ.....обвити в мистерия и секретност ракети-чудо.....туй хиперзвук , туй ядрени двигатели , туй маневриране с огромна скорост на ниски височини , ни радар , ни лАзар ги лови , едно мегаторпедо унищожава цяло крайбрежие на континент правейки цунами - пускат ДВЕ и правят две цунамита , от изток и от запад......щели да се срещнат по средата , някъде към Оклахома дето танцуват торнадота.

каПутин така каза :)