Това е новият руски летящ радар

А-100 ще бъде сериозен проблем за НАТО, смятат западни експерти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно време на един,, Щит”на Турската и гръцката граници NATO-то правеше огледални маневри и тяхното учение се казваше ,,Дисплей дитириминейшън” Още от тогава в мен се появи съмнение за силата на Съветският съюз който беше наш гръб и опора и денонощно ни се втълпяваше какви съвременни и секретни оръжия ,,биле имали руснаците” !Оказа се пълна лъжа тази мощ!

Ай сега хамериканските данъкоплатци да се бръкнат за републиканската лимба и военния бизнес, че онез руснаци многУ страшни бря! Кинти требе, че ша ни задминат, а лимбата и френдовете не печелят достатъчно!

Отдавна са се бръкнали - имат 68 Boeing E-3 Sentry , реалният аналог на тази машина, а не палубния Хокай. Руснаците и 10 А100 няма да направят.

Чета поредните жалки опити за подигравки. Я, драги присмехулници, кажете БЪЛГАРИЯ с какво ще се похвали - военно, технологично, финансово... което да води до устойчив растеж на който и да е бранш на икономиката ни! Друго освен евтини ментета на наркотици, алкохох и проститутки не можем да предложим на световния пазар. И за това не са ни виновни Путин, Тръмп или Обама! Така че не вдигайте крака да ви подковават, докато не се убедите, че наистина не сте земноводни.

Икономика има и се размима добре, безработица реално нама, търсят се хора от чужбина за свободните места!!! От доста години в България безработни са само, тези на които не им се работи!!! Комонестическите тролове на щат към БСП, обаче плюят и хпачат за пари Майка България и възхваляват чужда държава окупирала България 1944!!! Тази чужда и връждебна нам държава щяла да прави нещо??? Да ама кора???? Производството на опитен обарзец или пробна серия, не означава, че нещо е произведено и направено, а като се знае нивото на руската електроника, най-вероятна тава нещо не върши рабатата за която е предвидено!!!

Дрънкаш пълни глупости. Освен спад на чуждите инвестиции в десетки пъти, имаме спад и на БЪЛГАРСКИТЕ инвестиции в българската икономика. Това е притеснителното. За сметка на това имаме ръст на българските инвестиции в чужбина. Това, придружено от почти никакви инвестиции в България е повече от показателно. Безработица РЕАЛНО ИМА над 20%. Ама ти от апартаментчето ти някъде в Младост и от офиса ти някъде около летището няма как да го видиш това. Всеки ден в София идват на работа хиляди хора от Мездра, Своге, МОНТАНА, Берковица, Ботевград, Етрополе, ЛОВЕЧ, Самоков, Дупница, КЮСТЕНДИЛ, БЛАГОЕВГРАД... и работят за по 600-700 лева БРУТО. Защото безработица в техните градове няма, нали! Аман от тролове гербери! Че и неграмотни като теб!

vvv1970: теб откъде те изкопаха БЕ? Толкова ли закъсаха ГЕРБ-ероидните соросоиди, че започнаха такива като теб да събират по села и паланки? Какво е това ,,разМиМа", ,,нама", ,,комОнЕстическите", ,,хПАЧАТ", ,,врЪждебна", ,,Да ама коРа"?? Като ти гледам правописа повече от трето отделение на помощното във Вършец нямаш. Какви ги пишеш тогава за ,,опитен образец", ,,електроника' и т. н.? Та ти с третокласното си образование не знаеш какво е това. Затова са те назначили за трол, защото имаш празна глава с малко, но изпилен мозък и си лесно манипулируем за лъжливата пропаганда на русофобите-българомразци-туркофили! Хайде заминавай си в Анадола!

Schilo

Това беше вица на деня.

ЩЕ е безаналогов както винаги! наздарове

при всички случаи ще е аналогов

Част от окомплектовката на всички задължително е аналогова. Но това е наука и не се разбира от пишещите тук под надзора на един със смешна глава, с големи уши и с гуменки. Имаше и един вицепремиер, който подражавайки на неграмотницата Мара Дигиталната, се опита в парламента да се определи като дигитален, а останалите определи като аналогови. Но...прост човек, какво да го правиш, ГЕРБ-ер. Сравнението е на хора изостанали от науката с няколко десетилетия. Характерно за ГЕРБ. Заради ето тези неграмотници, дигиталните, сме най-бедната страна в Европа и плащаме като ненормални на кой откъдето се сети да ни изработи - като сегашните € 32 милиона на Уорли парсънс... Това за идеите на дигиталните...

Друго си е да платим 3 миларда на риснаците за аналогови железа, а? Някак си е по-справедливо и в тон със съвременната наука...

Поредния руски боклук който няма на кого да продадат

Русия е достатъчно силна за да държи на разстояние алчните англосаксонци. Със сигурност не е по-силна от САЩ във военно отношение но няма и нужда да бъде, за да постига ръст е достатъчно да усвоява собственните си земи и ресурси. Англо-саксите са просперирали и просперират единственно благодарение на грабеж и военна мощ.

Бе фактите са си факти! Руснаците с 70 милиарда долара военен бюджет постигат 10 пъти повече, отколкото лудите говеда със 700 милиарда долара!!! Да ама има една ОГРОМНА разлика! В Русия, парите за отбрана наистина отиват за отбрана, за разработката и закупуването на нови оръжия и комплекси, както и за издръжката на модерна и чудесно екипирана армия. А какво става в кочината Краваристан, а?! Дават се по 2 ТРИЛИОНА ДОЛАРА, ЗА ТАКИВА ПОЛУФАБРИКАТИ И ДЕФЕКТОНОСЦИ КАТАТО КОФАТА С БУРМИ Ф-35, и въпреки че тая барака не става за нищо, в нея продължават да се набиват пари!! И защо ще попитате...ами защото краварските корпорации от ВПК то искат само да лапат и да лапат...без да създават нищо, което наистина поне да работи! За краварския народ Ф-35 е една бездънна черна дупка, а за корпораците от ВПК то си е истинска златна кокошка, раждаща многомилиардни приходи за управителните съвети и акционерите. И това са фактите! Всеки пенсионирал се генерал от Пентагона, става консултант към тези корпорации, и получава милионни хонорари, за да пробута съответните оръжия на бившите си другарчета от Пентагона. В историята на краварската армия, флот и авиация има купища и купища проекти, които с стрували милиони и милиарди долари, които са се оказали пълен провал, и за които на никой не е потърсена сметка! Ще попитате защо ли?! Ами защото всички са доволни, и вълка сит и агното цяло, само краварския данъкоплатец е яко наклецан и преебан! Защото вместо парите да отиват за жалкото краварското здравеопазване и за здравните осигуровки, или за още по-жалкото им образование..парите отиват да пълнят гушките на еврейските лобита и ВПК то им! На тази тема има един много добре направен филм от 80 години, където ясно са показани нещата, колко много се "цени " живота на краварските войници, използвани да окупират и грабят чужди страни като Ирак, Афганистан, Сомалия, либия, Сирия, йемен, Сомалия, Югославия и т.н Филма се казва: Войните на Пентагона, The Pentagon Wars...Който иска може да си го дръпне и да го гледа.

Викаш руският летящ танк и сругите измислици, останали на чертожната дъска някак по-не са изклатили руснаците, а? Или оня смешен псевдохеликоптер, дето докато го разработят открили балистичната ракета, нищо че Фон Браун я е открил преди това.. Гений си бате, цепиш мивки, ноздаровя

Всеки дрънка каквото има от големите държави; ТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ КАКТО ВИНАГИ. ТИ-Я кажи България след 30 години демокрация у нас какво ни остана-закриха павече от 3000 предприятия, 40% от населението избяга, вътрешния ни продукТ е 10 по-малък от лошия социализъм, и левът се обезцини 7-8 пъти, богатите държави си субсидират икономикана както беше при лошия социализъм, А ТИ ДА НЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД ПИШИШ ГЛУПОСТИ. . Ето няколко примера от нета: http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2010/september/tradoc_146485.pdf http://www.airportwatch.org.uk/2016/11/wto-rules-boeings-state-subsidies-are-illegal/ https://www.ctvnews.ca/business/quebec-rules-out-more-government-aid-for-bombardier-1.3634593 https://www.cbc.ca/news/politics/bombardier-subsidies-canada-boeing-aerospace-1.4313739 https://www.thebalance.com/government-subsidies-definition-farm-oil-export-etc-3305788 https://www.theglobeandmail.com/report-on-business/top-50-report-on-business-the-funding-portal/article19192109/ https://global.handelsblatt.com/companies/germany-asks-e-u-to-allow-subsidies-for-microelectronics-717907

За тези които по-доле спекулираха за ВТОРАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА-Т.Е. икономическото съсътояние на Русия –2017, ЩЕ ви дaм цифрите от Американската разузнавателна служба (CIA) за Вътрешния Брутен Продукт (PIB-fr/GDP-en) за първите 14 държави, България и някои много коментирани държави от Българския Форум; НИЩО ЛИЧНО, но това е положението. За повече информация ви изпращам и Интернет адресът по-отдолy. List by the CIA World Factbook (1993–2017)[9] Rank Country GDP (millions of Current Int$) World 126,687,917 1 China[n 1] 23,159,107 — European Union[n 2] 20,852,702 2 United States 19,390,600 3 India 9,459,002 4 Japan 5,428,813 5 Germany 4,170,790 6 Russia 4,007,831 7 Indonesia 3,242,771 8 Brazil 3,240,319 9 United Kingdom 2,914,042 10 France 2,835,746 11 Mexico 2,458,357 12 Italy 2,310,902 13 Turkey 2,173,227 14 South Korea 2,029,032 15 Spain 1,773,906 16 Saudi Arabia 1,773,551 17 Canada 1,769,270 18 Iran 1,644,705 19 Australia 1,246,475 20 Thailand 1,233,73 https://en.wikipedia.org/wiki/ListofcountriesbyGDP_(PPP)

хе хе ... уникално неграмотен :))) що сравняваш компютри с компоти :))) ... това само показва колко много произвеждат рашките и в същото време колко са зле като държава , щото се разпределя супер непропорционално произведеното богатство :))) ... кво показваш с тази статистика ?!?

Старите двигатели от серията Д-30 са разработени през 1963г от ОКБ-19, с ръководител гениалния съветски инженер Павел Соловьов - основоположник на газово турбинното двигателостроене в СССР. Това е първият и последният двигател разработвани от това ОКБ......, иначе той има много версии за различните модели граждански и военно транспортни самолети от фамилиите ТУ134, ТУ154, ИЛ60 до ИЛ96. Последната модификация е Д-90, който през 1987г е получил в негова чест / 70 годишнина /, найменованието ПС-90 и смело се монтират на ИЛ92 и ИЛ96 !!!!!! Така, че "новите" ПС-90, не са като новичока и датират от далечната 1963г !!!! Да монтираш нещо ново, на хвърчило с двигатели модел от 1963г - ето, това е запазена марка само на РУСНАЦИТЕ.....

Schilo

Айде бе...Базовият модел е със спецификация от 1992г. След него следват още доста.

"Разработка началась в 1979 году, стендовые испытания — в 1983, лётные испытания на крыле Ил-76 — в 1987, первый полёт Ил-96-300, оснащённого четырьмя предсерийными образцами этого двигателя, состоялся в 1988 году, а сертификат получен в 1992. "

Времето, което е необходимо за подмяната им е "навсегда"!

Бати и грозното тенеке.

Руснаците са като амурчетата: голи,боси,въоръжени и искат всички да ги обичат. Няма такава сган

Тези хора гранати ли ядат?

Имат си Боярщик + обилни количества духовна храна, която се сервира (почти) безплатно по телевизора и нета.

Друго си е да са като краварчетата: оядени, самодоволни, въоръжени и умиротворяващи демократично наляво и надясно, и искат всичките да ги обичат. Няма такава сган.

всички руски радиа и транзистори бяха с орязана честотна лента, в която липсваха честотите на западните радиостанции. Зер мужикът не трябваше да слуша гласовете отвън, а само това, които му внушаваше съветската пропаганда. Та имат си традиция в радиоделото руснаците...

На руснаците тогава само честотната лента , Американците и сега си имат CNN,NBC,Fox...

през ...ми е тая летяща антена, но днес прочетох статистиката на ООН за нивото на човешко развитие в света, в която Русия, най-богатата на природни ресурси страна, е на 49-то място!!! Щом народът не живее добре, значи всичко е демагогия и прах в очите...А в Русия това си е отколешна традиция, с която мужиците са си до болка свикнали. Спасението е в боярышника...

Чете ли че демократична България с всичките инвестиции и проспериращата икономика е на 51 място?

че нали руските комундета и нас ни водеха към светлото комунистическо бъдеще? Къде да бъдем? Виж Полша, Унгария, Чехия и Словакия, които се опънаха на руснаците и не блюдолизничеха като нас, са далеч и пред Русия и пред нас... Изводът е - колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре!

Мен най-много ме кефи ,,Дейв Маджумдар" .

Тъкмо се чудех защо "новия" руски радарен самолет има петолъчка и накрая разбрах, че това е стария съветски уж с подобрения, като са му поставили "нови" двигатели ПС-90А .... естествено отново от времето на СССР от 1988 г.

А ти кво очакваш да се промени по фюзелажа? Да махнат крилото ли? Тя атмосферата и принципите на авиоинженерството и тогава, и сега са си едни и същи.

Преди години, когато служих в нашата армия бях радист на една огромна радиостанция руско производство , която се помещаваше на камион ЗИЛ ДЖУГАН. Е с тази огромна радиостанция не успявахме да поддържаме нормална връзка от София с Пловдив....Та така и този самолет от снимката. А иначи ако четеш спецификациите....оооо едва ли не с Танганайка можехме да се свържем. РУСНАЦИТЕ НЕ МОЖЕХА ЕДНО НОЖЧЕ ЗА БРЪСНЕНЕ ДА НАПРВЯТ КАТО ХОРАТА, ТРЪГНАЛИ ЕЛЕКТРОНИКА ДА ПРОИЗВЕЖДАТ...СМЯХ В ЗАЛАТА...

Ама тя радиостанцията е нарочно направена да няма връзка бе човек. Току виж си заслушал "Свободна Европа", "Свобода" Нали знаеш, че ВКР обираха транзисторчетата ни. Като махнеш "заглушката" на радиостанцията може американците на Луната да ловиш. Ама не всеки знае къде е заглушката!!!

Като си бил кьопав и калпав радист, каква СВРЪЗКА би могъл да осъществиш където и да е? Връзки има на обувките ти, както и теб с връзки са те набутали уж на по-лека служба, но тъпото си е тъпо навсякъде!

Кире, Кире, На калпав х-й вълната му пречи! Какъв радист си бил бе чадо та дори не посочваш типа на радиостанцията? Аз съм служил в Звездец и от там с радиостанция Р 105М с изходна мощност 1 W сме имали непрекъсната в ръзка на дежурния офицер с управлвнието на дивизията в Бургас, като използвахме антена "наклонен лъч". Твоята радиостанция е била сигурно Р 140 с мощност 1 kW, но на такива некадърници , като тебе и 100kW да е пак няма да направят радиовръзка!

Аз бях разчет на "Деймос"... никой в поделението нямаше представа какво може да прави този фургон. Едва ловяхме "Хоризонт", но пък за сметка на това имаше хубава маса и пейки за белот.

А аве смешник. Имам си електрическа самобръсначка и на нея пише маде ин усср. 20 години я използвам. Веднъж съм сменил графитните четки на мотора.

Сигурно това е бил последния модел.

Ей ся всички специалисти в Дира ще се изкажат, тамън е и неделя и хептен нямат какво да правят...

Отдавна се пише че САЩ Самолетите пръскат Пестициди над ЕВРОПА . Тази Година е Пика - напръскаха със Зараза на Храните ни - Домати , Жито , Прасета , Овци . Дано Руските ги Прогонят . И да се надяваме че Природата и Животните се Излекуват сами за 5-10 години . За да живеем без Глад и Мизерия .

Така наречената "ангелска диря".

Така нареченото вродено малоумие.

Ако се обадиш на 112 ще ти кажат че няма такова нещо. Въобще не говоим да излязат български самолети, да ги идентифицират и да ги прогонят. И въобще не говорим кой плаща тия пръскалки. Имам силни подозрения че ги плащаме ние. Затова не се коментира.

говедата измучаха на умряло и хукнаха в тръст памперси....от големите)))))))

много поздрави от Червения площад

Южната граница на сащ постоянно се прекосява от малки самолети подобни на чесната на Руст и пренасящи (общо) тонове наркотици. И повечето си минават необезпокоявани.

За "съединените" марихуански щати ли говориш? Че там са пропищели от десетилети насам от това, което "прекосява" южната им граница със самолети, човеци, през тунели, с хеликоптери, с подводници и въобще с каквото си пожелаеш.

Четейки оръжейните новини, предимно и основно за разни россиянски "чудо-оръжия", започвам да си задавам резонния въпрос: Ами щом вяликая и магучая Россия има тотално превъзходство във всички направления - подводници, ракети, самолети, хиперзукови оръжия, свръхскоростни управляеми торпеда, космически кораби, безпилотни атакуващи самолети, свръхефективна ПВО и ПРО, лазерни оръжия и още ред други свръхтайни и потания, все още от никой невиждани чудесии на оръжейната техника, та чак до пищова "Макаров" и автомата АК-47, то какво чакат, че не ни поставят на мястото ни, ведно с всичките тия САЩисани и ЕвроГейци?! ПП: Започне ли една върхушка да говори и да се заканва с разни "чудо-оръжия", значи положението ѝ е неспасяемо и краят е отсам хоризонта. Нищо особено - просто исторически аналогии.

руснаците са доказвали че знаят какво да правят по време на война, но си нямат идея какво да правят през мирно време, да, разбира се, в мирно време се готвиш за война, но не е и само това... всички сравнения изток-запад нагледно показват разликите

След като НАТО почти заобиколи и стигна до границите на Русия, какво и остава?. . . да се защитава като създава модерни оръжия.

Остава и да се демократизира, да развие силна конкурентна икономика и да вдигне жизнения стандарт, за да се доближи до останалите напреднали държави. Тогава ще отпаднат сегашните проблеми.

рЕдко тъп да беше, пак щеше да стоплиш, че никой от управляващите в Русия не е заплашвал никого с оръжия. Те отвреме на време ги използват - още не могат да изчистят палубата на коритото Д Кук от лайната на "героичните" посерковци, а в Сирия няколко хиляди супер-спец-хъц-дръц тюлени, моржове, косатки, кашалоти и други тулупи от САЩ и Британия дадоха фира. А едни други около 20 насраната Мей квичеше по дипломатическите канали да ги пощадят.

Наистина ли вярваш в това, което си написал или е просто по задължение?! То, че в дир-а пишат доста глупаци, вярно си е, ама ти премина всички граници!

HastaLaVista

Фира дадоха само 400 - 500 велики, наемни "спецназовци", които уж ги нямаше там с все цялата си "мощна", "неунищожима" и "безаналогова" руска бойна техника. Също така няколко самолета и хеликоптера. А да, да не забравяме и кюмбето, което странно защо, наричат самолетоносач. Нали него ходеха да го теглят на два пъти заради аварии. Та такива ми ти работи.

ИЛ-76 Гърбушкото е работния кон на руските товарни превози. В списания коментар се набляга на отбранителната насоченост на самолета.Да, ама не... За отбрана има мощни наземни радари, опасали Русия. Тук иде реч за следното-до сега, въпреки огромното предимство на руските ракети и торпеда, да се унищожи самолетоносач и придружаващите го кораби и подводници, бе проблем-ракетите и торпедата имат необходимия обхват, но армадата открива врага много по-рано и той отдавна е влязъл в ПРО на флотилията. Частичен успех биха имало нападение с "белия лебед", нооо US 14 самолетоносни флотилии. Изглеждащия беззащитен самолетоносач, се оказва почти недосегаем. "Последните" разработки на русите са насочени именно към цялостното унищожаване на флота от самолетоносачи.А-100 е от този арсенал, освен шквала и сателитната мрежа на Русия.На Авангарда дори бойна глава не е нужна.

petrovito

ти гледай в нашата кочина... а преди да говориш за другите, не е зле да придобиеш лични впечатления с една екскурзия примерно...

petrovito

това беше за дед Мороз...

Като стария.. :)

Осветлихте ни за всичко, освен най-важното кога ЩЕ стане работата? Защото съветските новини винаги са в пожелателно бъдещо време "ще".

Що, бе? НАСА ЩЕ изстрелва вече сама астронавтите си, Мъск ЩЕ ходи до Марс, Мъск ЩЕ прави база на Луната, а сега наскоро дори един турист се е добил с договор, че ЩЕ ходи в космоса на екскурзия. Тръмп ЩЕ оправи лайната в САЩ, Тръмп ЩЕ строи стена с Мексико и Мексико ЩЕ я плати. САЩ ЩЕ ударят Сирия, защото в Идлиб сирийците ЩЕЛИ да използват химическо оръжие ... Примери много. Но ти вместо да видиш камионите с греди в очите ти, тръгнАл си трески по подметките на другите да търсиш, а?