Товарният кораб "Дракон" на "SpaceX" се приводни край бреговете на Флорида

Сега корабът достави на Земята 2,4 тона товари от станцията и данни от изследвания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другарчета, ний с ДС квото успяхме....разузнахме и приложихме. Най-големите постижения на НРБ са убийството на Георги Марков и открадвонето на формулата на "ВЕРОТО" от Запада.

Не омаложавам успеха на Спейсекс, но това вече не е голяма новина, а рутина. А на другарите и другарки тъпи комуняги, социолистипади, пЪтриоти(т.е. ПЪРДЯЩИ ИДИОТИ), им пращаме много поздрави от Технологичния Сектор. Наврете нито миризливия и прадлив комунизъм, нито джуджето на токчета от Североизток, нито жълтите орките, с дръпнатите очички, от изтока ще загробят Запада и Прогреса. НО Технологичния сектор в доста голяма степен подпомогна Закриването на СССР, соц. измишльотината, а сега са наред Джуджи и Жълтия Орк.

Май Путин ще закрива космическата програма. НАСА вече не дава кинти.......

Няма да закриват програми, само ще увеличат броя на хакерите на КГБ, които крадат готови пари от могъщи западни държави и фирми, Боко ако остане на власт ще им прехвърли още няколко десетки милиарда от европейските пари, а и надали е само Боко...

Браво. Почти успяват да повторят постиженията на руснаците от преди 50 години. Скоро обаче ще трябва да си строят сами орбитална станция, а това е малко по-сложно.

Че кога руслямците са сваляли от космоса и един тон полезен товар и то преди 50 години, бе тъпак?

_stankow

81 полета има руският товарен кораб "Прогрес" до МКС. А за "ценният товар", който да се сваля от орбита - най-ценното това са космонавтите. Такива полети със Союз към МКС е имало 63. Полети на шатъла към МКС - 37, от които два .... да не говорим .... :( Изобщо за оставащите още няколко години живот на МКС няма да могат да се надминат резултатите на руснаците. Тоест от общо 240 полета до МКС 143 са направени от руски космически кораби. Не се самозаблуждавайте !

Тъп, едностранчив и частично неточен коментар.... Но първо фактите: 1. ПРОГРЕС не сваля полезен товар от околоземна орбита, няма технологична възможност; ДРАКОН сваля и то доста 2-3 тона, може и повече. Полета на ПРОГРЕС е 3 пъти по-скъп от полета на ДРАКОН, отново поради разликата в технологичните възможности. 2. Изключително тенденциозно цитиране на руските и американските мисии, но! Дори да предположим, че Станков не лъже пред вид, че руския кораб лети с 3 души екипаж, а совалката със 7 все пак качените от американския кораб астронавти са повече. 3. Станков не цитира разликата в товароносимостта на Союз и Спейс шатъл. Разбираемо, неудобно е. Но простите сметки показват, че ако МКС трябваше да бъде построена с изцяло руски транспорт щеше да е готова към 2020 г. 4. Космическите разходки за ремонт и подръжка на МКС от страна на американските астронавти са 10 пъти!! повече от тези на руските им колеги. Също неудобно, но пък неоспорим факт. 5. И последно, но не на последно място - Станков, колко от въображаемите 143 полета на Союз са платени от НАСА? Защото все пак парите са от значение, нали? А както гласи една народна мъдрост: "Който плаща пиенето поръчва музиката".

Дракона кацна и пак ще излети следващия път. Занесе товар в орбита, донесе товар от орбита. Товарният кораб Прогрес не стига, че качва по-малко, ами и изгаря на връщане в атмосферата. На връщане не носи никакъв полезен товар. Няма бъдеще.

Подкрепям другарката Драгойчева! Освен това този беше с руски двигатели нали? Срам за южноафриканеца-американец-капиталист едни двигатели не може да измисли!!!

Естествено, че всичко на този свят е съветско. Даже това, което е изобретено на запад не е изобретено, а е откраднато от извънземните и англосаксонците нарочно не го споделят с останалия свят, защото са егоисти, експлоататори и крадци...

Без наука човечеството ще тръгне към марксиско-либерален социализъм при който всички ще бъдат еднакво бедни и еднакво тъпи джендъри.

Това беше капитализмът, който изведе първия изкуствен спътник на Земята в орбита, а първият човек в космоса също беше капиталист. Браво, много добро и задълбочено познаване на световната история!

Краденето на чужди технологии не е изобретяване. Най-голямата гордост на соц лагера беше научно-техническото му разузнаване в западния свят. Да американците са взели немските учени, но се гордеят с това и ги направиха звезди. Съветците всичко приписваха на себе си. Защо едните са соц лагер, а другите западен свят мисля, че е ясно на всички...

И за населението остана гордостта и ползването на москвичи и зазки, а както знаем от москвича по-дорбро няма.