Товарният кораб "Сигнус" се скачи с МКС

На борда на станцията са пристигнали над 3 тона материали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От края на 60-те години руснаците правят АВТОМАТИЧНО СКАЧВАНЕ, за разлика от краваристанците, които стрелят и ако мине се опитват да го уловят... Да не говорим, че руснаците изстрелват от къде по-неблагоприятна земна позиция в сравнение с краварите! Последните и до ден днешен ползват метода та "прашката и ръката" въпреки своите високотехнологични и развити системи. :)))))))))))) за МАТОРИТЕ (двигтелите) и дума няма да отваряме! Ще направим само едно сравнение. Платените позлоги славославящи краварите за жълти стотинки и топла чорба не го знаят това, да четат внимателно! Значи били толкова "богати" краварите, че можели да си позволят да си купуват двигатели, да не умрели руснаците от глад... Същата работа става и с останалата техника, комуникационна да речем, купуват я от Китай. Или пък друбна офистехника. Днес в сащ няма нито една фабрикачка малка, която да прави принтери!!! Страната дала на света Ксерох!

Не е лесно да си промит мозък...

,,краварите” отдавна надминаха в космическите достижения съвето и русо тъпанарите! Самият факт,че частни компании доставят материали на МКС за по малко пари от руските товарни кораби е много по красноречив от всякакви сравнения между Роскосмос и НАСА

Скачването са го измислили американците, та тъпаците е добре да не се напъвате. Скачваха се къде ли не, на околоземна, на окололунна, към космически станции, включително и към СССРЕрски Съюзи. А с ръка не се опитват да го уловят, а да го скачат. Кораба си отива на мястото и спира може да си кара до МКС вечно. А за моторите няма как да отваряш дума, като американските са по-добри. На руските предимството им е ниската цена. Малки фабрики за правене на принтери няма никъде по света. Но има поне 2 завода за принтери в САЩ. Ппримерно НР има производствени мощности в Азия, Европа, Южна Америка, Северна Америка, а в момента в САЩ произвеждат 3Д принтери.

"...помощта на роботизираната ръка "Канадарм" осъществиха прехващане на товарния кораб "Сигунс", който се скачи... " Чекеджии!!!

Много поздрави от Енергомаш и РД 181

С каква ракета е изведен кораба в орбита и какви са двигателите на ракетата ?

изстрелват го с антарес и техни си двигатели ... да , участвали са украинци в разработката на първа степен , е и ?

Всъщност, двигателите Aerojet AJ-26 са просто преработени НК-33. НК-33 са разработени в гр.Самара, Русия. Нищо общо с Украйна. Главният инженер НК идва от Николай Кузнецов - главният проектант на двигателя. Той от своя страна също не е украинец, а е казак. Та, пак нищо не са направили укрите (c:

Отдавна корабът Съюз е музеен експонат! Той се използва почти шестдесет години. Имайте уважение към неговите разработчици: Съюзът е оживял дори в повече от полагаемото му се време. Той не може да се сравнява с най-новия Дракон – това е смешно. напълно неподходящо ... Както Фоменко каза: - В Русия, алкашите дори гащи не знаят как да шият – а ги купуват от Китай, нека първо да се научат как да шият кюлоти ... А частната космонавтика не е за ватната уста, цялото ръководство на руската кочина са крадци и мошенници. Всичко откраднато веднага се обръща в ДОЛАРИ и се изнася веднага в Американски банки. И скоро и плешивия ще подскача на батута.

Интересното е, че НАСА все още предпочита да праща хора до МКС с, как го нарече, музеен експонат :D Точно толкова добър е "Драгъна" ... 60 години, викаш? На краварите им трябваха "само" 52 години, за да настигнат руснаците, за да постигнат автоматично скачване.

И да цъкате минусчетата, нищо няма да промените :D Великото "Драгънче", преди 5 часа даде фира по време на статичен тест на двигателите.

МКС руска ли е, че не разбрах?

Станцията е смесена, но няма да е лошо да се запознаеш с нея и да разгледаш основните системи от кого са направени! Скоро имаше едно филмче по дискавърито, космонафтка на САЩ правеше репортаж за станцията и тя какво каза? Душкооо забравяш за станция МИР колко издържа, колкото и да плювате руснаците успяха да запазят космическата си програма, въпреки че дойде перестройката!

А бе ще повярвам, само ако руснак потвърди, че този краварски бидон за кисело зеле се бил "скачил". Иначе тия от насата ги бива с фотошопа, не мога да отрека.

щото на някой много му пука ти на какво вярваш.

А бе защо му обръщаш внимание на този "славянски" идиото? Под различни прякори пише глупости във всички статии за космоса. Сигурно вярва, че Земята е плоска, та чак вдлъбната като акълеца му.

За такива като теб и подобните ти мурзило-питеци, малката ми дъщеря казва: "-Куку и пипи събрани в едно!", демек Перко Наумов си ти.

Ааа, моля, моля! Това е бурето с бира. Коселото зеле е отдавна в миналото.

Виждам тук някакви инсинуации, че космическите апарати съсздадени от най високо технологично развитата страна на планетатат не могат да се скачват автоматично. Това не е така защото този въпрос беше отработен още по времето на луннута програма преди половин век

Гогов... от 3450 тона само 3450 кг ли стигнаха до МКС? :)))))

Американците имат ли кораб който да се скачва автоматично, или всчки трябва да бъдат хващани докато прелитат наблизо! Този даже няма и да каца обратно! Тоест изстрелват един бидон по посока на станцията и ако мине достатъчно близо ще го хванат, ако ли не, не.

и кво? не схващам накъде биеш

Тъп по русофилски.

Имат. Само че доковете са предвидени за огромните Спейс Шатъл и са странично разположени, което изисква кораба да се завърти на 90 градуса за стиковка. По-лесно е да го улавят и насочват с ръка. Вместо да усложняват управлението. Инак автоматично скачване демонстрира Дракона, само че той има допълнителни двигатели. При руснаците е лесно защото кораба идва отзад и не е нужно завъртане на 90 градуса, а и "автоматичната" стиковка при тях е в ръчен режим и управление от оператор или космонавт. Въпреки това се блъснаха няколко пъти в МКС. Добре че е отзад и само придават тлъсък напред. При страничната стиковка, обаче грешката може да доведе до завъртане на станцията, затова се избягва, когато кораба не е пилотиран.

И в Анадола обичат стиковката изотзад....

Недей да лъжеш, совалките се скачваха с помощта на роботизираната ръка :D

Отчайващо тъпи са путлерастите. И къде съм казал, че Совалките не се скачваха с роботизирана ръка? Как тъпаците се представяте Совалка почти с размерите на половин МКС да бутне странично МКС при Автоматично скачване?

Абе руснака пак ли е на смяна и трие?

Няма по-голяма простащина от русофилската цензура. Ама да не ти пука. За нос, нормалните хора, писането на мнение е забавление, а за тях, пригожинските тролове - тежък труд и ежедневно задължение. Нещо подобно на работа, ама не съвсем. :)

И той космически станции коментира, LOL. Я се погледни бе.