Трагичната история на една от най-пазените американски бази

Военният комплекс е строго охраняван, но работи само около половин година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските военни избрали да си пазят столицата (хората). Американските военни избрали да си пазят ракетите...

NO COMMENT!

Въпроса е, че тази база е станала чисто и просто неефективна!! По това време, вече са се появили руските балистични ракети от ново поколение, с имитационни блокове капани, системи за РЕБ и най-важното, вместо моноблокови ракетите са станали с по няколко блока със самонасочване. Просто системата е остаряла от момента на постъпването си...Нещо като летящата тухла Ф-35.

Боко и компания, репи да ядат... какви пътища, градинки и асфалти!?! Военни бази му е майката....

Те всичките им бази ще са по-успешни, като картофени ниви

"няколко месеца след отварянето на базата, системите в него са пенсионирани през февруари 1976 г." Тоест, САЩ са похарчили милиарди долари, които са отишли в джобовете на няколко фирми. И после всичко е хвърлено на бунището, на вятъра. Но няколко човека са забогатели порядъчно, като вероятно са се отчели на съответните политици и генерали. Иначе в САЩ няма корупция...ама никак!

Сега разбирате ли защо в САЩ има такава анти-руска истерия напоследък. Някои хора са свършили парите и се нуждаят от нови оръжия и бази.

petrovito

ако не е Русия, ще е Китай...после Индия

Мен ме кефи пасажът от статията за "тонове бетон". Кратка справка в технически справочник показва, че 1 куб. метър бетон тежи 2,3-2,4 тона. Т.е. използваният термин е нелеп. Виж друго щеше да бъде ако ставаше въпрос за "тонове памук" или "тонове стиропор" ...

1 тон памук = 1 тон бетон

Дирниците дето превеждат като маймуни, Минутеман да се чете Минитман, моля ви...не сме в детската градина.

Това щях да пиша и аз. Ама Стоянчо Гогов е всеизвестен некадърник, така че е нормално. Може човечецът да мре за коментари. Може да взема % от показани реклами към статийките му.

Сефте краварите да налеят милиарди долари във военна програма и чак след това да се усетят, че всичко е недомислено, неработещо и безсмислено, хахахаха! И сега им се случва същото с едно летящо (или поне се опитва) недоразумение, хаха!

Те пък руснаците едни умни.... Абе увни. Наливат наливат, анакрая си ги жлъскатв главата. Хитри са немците. И японците. Те показаха на всички как може да загубиш войната и все пак да спечелиш. Победителите са доста по-зле от тях. Американците имам пред вид. за руснаците не говорим, там няма база за сравнение - те с от третия свят. Една Сев. корея с повечко ракети. Бемнзиностанцията на Европа. ама като нямш акъл така е. Щото то не става само с пиене.... А американците не ги мислете. Те имат да харчат, имат и да остане...

бе то тъй аме не баш щот на тия дето имат да харчат като им свършат откраднатите заготовки - напр. Хьортен от Германия и великият Б2 след 70 г или купените - як 141 - щайгата F-35 с немислима цена ко ши праят ки ))))

Още едно доказателство, че човекът е тъпо животно. Ако парите за подобни глупости се харчеха за проучвания, осигуряващи прогреса на човечеството светът щеше да е доста по-добро място...

А кое по-точно е трагичното в историята на базата ?

са налели бетона... и едва тогава са почнали да мислят дали си струва труда.

нищо не разбираш, кой му пука за бетон? най-важното в статията е как е спелирана една думичка

Неграмотността винаги е била на почит в средите на БСП_БКП. Тъй де, с работничско-селски произход - толкова. Всезнаещите журналя не са си направили труда даже и да направят транскрипция. "Минутемен" - да така се пише. Но нищо не значи. Нито на английски, нито на джагатайски. И още по-странното е че от години се говори за ракети "Минитмен" и това отдавна е влязло в речника. И за да ограмотя малко червените дебили ще им обасяня откъде идва - минитмен-ите са американските доброволци от войната за независимост. Нещо като опълчение. А дали накрая ще го произнасящ като "ман" или "мен" .... е на американски английски е "ман"

има голямо значение защото, дори и в американския език, мен е множественото число на ман.

стига ва вернго ли ???в Хамериканския език викашшш...аз пък се чудех как е на австрийски...хи хи

Чук, умното КГБ е написало:"А дали накрая ще го произнасящ като "ман" или "мен" .... е на АМЕРИКАНСКИ АНГЛИЙСКИ е "ман"", та и затова аз проверих в американския тълковен речник кое как е-)

Кондурджии, сър....

Само за да си намаля простотията, да попитам ракетите не са ли "Минитмън"? Блягодаря

по скоро са "бонусМинималус"

Да ама не ,произношението на български е минит ман.

Не са минитмен ,а са минитман,защото на английски език се изписват “minuteman”.

С една дума, усвоени са едни пари. Иначе в САЩ корупция няма...

Недей да привиждаш корупция там, където става дума за прозаична глупост.