Тръмп забранява ТикТок в САЩ

Президентът каза, че може да използва извънредни икономически правомощия или указ, за да наложи това решение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една добра новина! А в ЕС кога?

В сащ има таргетирана цензура! Видят ли че някоя китайска или руска фирма започне да набира скорост и да измества техните бизнеси и запичсат да измислят причини да ги санкционират уж че застрашавали сигурността и алабала :) Та щото американските компании по никакъв начин не събират информация и данни за клиентите по целия свят и са света вода ненапита

Въйййй най-конкурентните, най-умните, най-преуспелите, най-богатите предпрЕемачи в света се оказаха надцакани от една китайска фирма, и трябва федералния тумор да се намесва и да ги пази от конкуренция със забрани и други такива соц-мерки...много тъжно е докъде са я докарали. Не че е за първи път.

дали ще стане ? тук /в дир-а/ прочетох че инстаграм ще плаща да се публикуват клипове от tuktok. и инстаграм ли ще забрани ?

И каква е разликата между комунистически Китай и незнам какви САЩ...

Никога

Нещо май америслямските приказки за свободен пазар и конкуренция се оказват пропаганда, която минава само докато правилните корпорации печелят. Също и това как америслямските щати били земята на свободата и там цензура била немислима.

Къде отиде демокрацията?

На пичка си лелина, ако такова понятие, въобще съществува!

Забележете, микроМеките са в преговори!!! Той, гъзаря иска всичко... да го дууууха Превод немислим, само за мислещи

И какво стана със свобидата на словото, с демокрацията. Не съм могъл да си представя, че президент на САЩ може да падне толкова ниско.

Хамериканците съвсем луднаха... какво им пречи приложението? нищо съществено не изтъкват като аргументи. Никакви данни не събира - регистрацията е лесна, с някакъв мейл, който можеш специално за приложението да създадеш, със съвсем измислени данни..

smirn0ff

когато инсталираш приложението то ти даваш пълен контрол върху телефона си. по подобен начин работи и файсбук и туитър, и т.н. с даване на пълен достъп и контрол върху телефона ви, то вие потенциално можете да бъдете шпионирани, следени и т.н.

ГЕРБ Ви водят натам - Към светлите бъднини !!!

И без друго е пълна психоза за децата и аз съм да го еазкарат

Така е в "страната на неограничените възможности" на администрацията, цензурата и кретенията!!!

Кво викаш да си дадат всичко на жълтурите за да има справедливост ли

"и не би предоставила на Пекин данни за американски потребители, дори ако китайските власти поискат това." ...това кой би го приел сериозно ?

Да ти еба и демокрацията...

Епа зимай чемодана , Мая и Корнелия и към Сибир

Цялата работа е Майкрософт да го лапни без пари. След това няма проблем всичко точно и т.н. все демократични неща

Google, Facebook и Twitter не биха предоставили на Вашингтон данни за китайски потребители дори ако получат "National Security Letter". Нали? И Дядо Мраз съществува. Моля ви, не убивайте детското в мен :)

Еми искаха глобална икономика, мултинационални корпорации... получиха си ги. Сега се дърпат, като се усетиха, че не им отърва и че и други могат да играят тяхната игра. Преди заклеймяваха другите като се дърпаха. Лицемери.

Давай, Дони, забранявай приложението. Аз сядам с пуканките и почвам да гледам сеира как върви забраната. Твоят приятел Вова от Кремъл също гледа с интерес, защото и той има 20-30 приложения, които иска да забрани и чака ноу-хау от тебе.

Ако не са санкции, заплахи и изнудване, американската икономика няма да е даже в топ 10. Ебати капитализма криворазбран

Телефона преди това идва с операционна система, която няма подобни функции?

Само санкции заради КИТАЙСКИЯТ ВИРУС! Ебати и червените дебили ...

Че няма да лъжеш с данните:)

Много западни приложения са отдавна забранени в Китай. Причините са различни