17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе много обръснати и фризирани тия космонавти бе!!! Видяхте ли бакенбартите и на тримата!!! Май тия никъде не да ходили????

Последната версия на Съюз може да издържи до 30 денонощия автономен полет и животоподдържащите системи не са в орбиталнния модул а в спускаемият апарат.кактои на всички предишни кораби от серията.За това там е толково тясно - защото всичко почти е инсталирано там заедно със основния и резервен парашути.

Новината е за МЕЖДУНАРОДНАТА космическа станция. Коментарите са само USA VS USSR - и това в български форум. Моля тези които обичат русия да отидат да живят при путин, а тези които обичат щатите да отидат при тръм. Искам тук да останат само разумните.

Ами Нанайси? Той не е в нито една от трите групи.

Е, к`ва станА тя с`я? Фукане, перчене, хвалби, овации на Space X и накрая...пак Союз МС-16! Защото тази технология и техника е вече много години отработена и сигурна, а лъскавата на Мъск - само за реклама и фукане!

Не виждам какво ти е ясно! Американеца е каче със Съюза още преди първия полет на СпейсЕкс до МКС. НАСА са си платили билета двупосочно. Т. е. руснаците са длъжни да върнат американеца на Земята. От НАСА трябва да са луди, за да платят на СпейсЕкс да отиде за да прибере техния си астронавт, при условие че вече са платили скъпо и прескъпо на Роскосмос за същото. П. П.: Много ме кефи как се правите на малоумни! :)))

Не се правят на малоуни, а са си малоумни.

а за новата астронавтка са резервирали билет /двупосочен разбира се/ пак преди да хвръкне Space X, нали? ;-)

Гълтай лекарствата и мирясвай, стига бръщолеви все същите глупости като зациклила плоча.

Мъск точи кинти, а рашките превозват янкита

Какво стана с кораба където автоматично се приземява. Защо не ги върнаха с него, маи пак роскосмос?

Щото бяха платили на Коскомикс да го свали още преди 4 години. А Роскомикс отказва да върне пари

Никакъв чеп не става от краварите,щом един космонавт не могат да изпратят !

Те затова изпратиха двама астронавти. Космонавти по-нататък. Когато се договорят с Роскосмос за условията.

Уж Кравария е много напред в космоса,пък все руснаци им изпращат и срещат космонавтите ! Що тъй ?

Тъй като само Русия има космонавти, нормално е руснаци да ги изпращат и посрещат. Виж при астронавтите е по-различно! Те ползват различни таксита.

Е кво станА? Пак вежливите и културни руснаци прибраха тексасткто теле. ..ха.ха.ха... Къде се скри найлон муск да прати драконаза едни 6-7 часа отиване и връщане? Или то това с 3 часа в едната посока го могат само руснаците?. ха.ха.ха... И тия убитаци щели да правят 4G на луната...

Платили са им за това, бе тъпак. Защо Мъск да го взима, като са платили на руслямците? 3 часа в едната пососка го правят всички, бе тъпак. Да немислиш, че при спускането има разлика?

Ама, чЕкай сЕга! Защо са платили на руснаците, като са могли да платят на найлон Муск? Руските космонавти се качват и слизат от МКС безплатно! Само американските и чуждите астронавти (космонавти) си плащат масрафа! Та питам аз, защо плащат на руснаците да ги возят на "Москвичите", а не ползват своите "Кадилаци", а тъпако?

Казваш да бяха платили на Мъск да отиде да го вземе ли? При условие, че този астронавт го качиха руснаците, длъжни са да го свалят. Такива са договорките - билетите са двупосочни. Това "сваляне" е било платено още преди първия полет на СпейсЕкс. Да платят и на Мъск, значи втори път да плащат за същата услуга. Ти по две таксита ли си поръчваш обикновено?

Няма новини без Ковид мама ви.

Това как го разбра?

Нямат маски.глоба

някои стават джихади,други космонавти, все едно и също, като така са решили, тяхна си работа.

БРАВО!

космонавтиката е псевдонаука,само те убива и скапва организма.

хехехе, дори не е псевдо наука, просто е професия

Е вече показват истинските видеа как се приземяват,понеже вече ходт само до МКС,която е много ниско в орбитата и не е проблем. Едно време когато показваха съветските и американските космонавти все показваха записи от обучението им на Земята, вече не смеят да ходят по-далече от мкс оен безпилотни апарати. Видяха от съвършените същества че не са поканени и затова решиха проблема със станциите изобщо и ето мкс е съвсем близко. решиха там да си правят плановете...

още ли се занимават с тази деност някои...

Американците научиха ли се най-после, че след поне 7-дневен престой в космоса в условията на безтегловност, после трудно ходиш или изобщо не можеш да ходиш при земни условия поне няколко дни?

Мисиите аполо-на тях са дали тренировката и затова са така свежи. иначе са си истински,но ако ги бяха показали истинските приземявания е опасно а света, като кажат видяхме толкова вълшебни неща на луната...

на мисиите аполо е дадено фалшиво видео,примерно от тренировките им преди това, ако не са истински мисиите аполо, частинте радио станции е нямало да предават сигнала от Луната. Не знам дали знаеш при комунизма само "заслужили" са имали тази възможност,но в другите държави примерно погледни английски радиоапарат от 40-те дори. Нали на него има много градове да слушаш-Москва,Уелингтън,Канада, и една от опциите му не е град или държава, а специален надпис-той е за твое частно лично радиоизлъчване. Та на него висчки са засекли че сигнала идва именно от Луната по време на мисиите аполо. Вече ако си антиамериканец можеш друго да посочиш-че технологията на аполо е взета от нацисти и др.

При 135 полета на совалките всички астронафти слизаха с бодри крачки след 10 дневни мисии идиоте. Трудно се движат само такива стояли повече от 3 месеца в космоса. а мисиите до Луната дори не са били 6-7 дни в безтегловност, щото най малко през са били 2 дни на Лунна гравитация и при честите маневри са изпитвали ускорения

С бодри крачки, щото са се излежавали 10 дни в хотела и после са облекли скафандрите само за пред камерите по посрещането...

Аха и от хотела построиха МКС. Или вече и МКС е хотел на плоската Земя.

Руските кораби падат

кой каквото е краднал от немците при окупаията. Космонавтиката при наса е далеч по-добра понеже идеята за моделите е от Фон Браун-немец взет при окупацията на Германия. Руснаците пък са с по.здрави военни самолети-МИГОВЕТЕ. кой каквото е успял да крадне. Немско качество нали знаеш ккаво значи и толкоз!

Пише, че са тествани за ковид19. Идват от космоса. 100% ще има положителен.

Простия като не разбере и си измисля. Тествани са посрещачите, бре...

Има такава серия. Но дървените къщички най-често са на колела и мобилни. То и това тенеке се върти там горе, но все пак усещането не е същото. Прави и закачени на стената ли спят? А другото как става? Още ли им пращат български пастирани храни в тубички? Някога бяхме пионери в това и разните му там радиационни лъчеви измервания и уреди........Георги може ли да литне пак да си довърши скачването? Както го попита в ефир бае Тошо, "абе Георге, мани ги тие работи, ами кажи как е раната горе, убаво ли ви ранат?" Хубаво е човек да литне, ама тук ще искат първо да си пусне неплатен отпуск.

О, какъв невероятен успех за ДИР журналята ! Най-после в тази редакция има човек - Лилия Чалева, който е разбрал, че СОЮЗ МС-16 е пилотиран космически кораб, а не "капсула". Така написа преди седмица никому не известно журналистче от Аир-а, когато изсреляха кораба и той се скачи за три часа с МКС (а не след няколко дена както до сега). Май за сега е единтвеният използваем кораб за извеждане на хора в космоса - останалите ПР акции са снимки в Холивуд.

"останалите ПР акции са снимки в Холивуд" Айде пак конспирации! Не ви ли писна да си измисляте? Поне да бяха реалистични измислиците, а то... Цял свят следи полета на СпейсЕкс и го признаха за успех, ама не! Тук един всезнайко знае, че това е холивудска анимация! Май не ти пука, че ставаш за смях!

Какъв кораб, бе тъпак, къде mu e системата за бягство, животоподдържащите системи? Точно капсула е това. Малка част от кораба който излита. Ето ти кораба, без системата за бягсство: tehnari.ru/attachments/f174/429051d1542955701-21.jpg а се връща само касулата - това в средата дето му се вика "спускаемьiй аппарат". Това отпред е обитаемия модул със животоподдържащите системи, а това отзад са двигателите и електрозахранването, без тях космонавтите в капсулата умират за час-два. Космически кораб е Дракона, който връща повечето от тези ситеми, може самостоятелно да издържи в космоса 48 часа и има мощни двигатели за маневри самостоятелно без резервоарите и фотопанелите.