„Туитър” прие план, за да попречи на Мъск да изкупи лесно всички акции на компанията

Той предложи да купи компанията за 43 милиарда долара, да я свали от борсата и да я направи платформа за свободно слово

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАИСТИНА е мното интересно, как една ПУБЛИЧНА компания управлявана по публичен начин и с ПУБЛИЧНИ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ е зависима, а когато станела ЗАТВОРЕНА, със скрити финансови отчети щяла да е свободна.....ДА ДААА! Компания на борсата е ПУБЛИЧНА има 1000 регулации, които я принуждават да прави публични какви ли не решения, финанси и действия (даже преди да се предприемат)!!! Една компания, която НЕ Е на борсата е ЧЕРНА КУТИЯ за всички хора извън и за 99% от хърата вътре в компанията!!!!!!!!!!! От тук само като видите изкривената визия за свободно слово....което ще дойде през абсолютно затворена компания, уж независима, ама ние нямаме начин да разберем дали е или не е ЗАВИСИМА от нещо или някои! Щото ТЕ нямат задължението да публикуват нещо публично, да не говорим, че и законът ще ги защитава като фирмена тайна и всеки дръзнал да извади някакви данни от частната затворена компания ще го съсипят!

Голям страх за ботовете... щото как без ботове? Ще лъсне истинското обществено мнение... как ще се управлява (заблуждава) тогава?

че трябва да плаща премия на другите акционери при придобиване на акции? Рисковете при листване на една компания на борсата са, че всичко може да се случи. Чест прави на немците от Stihl - 100% фамилна компания от нейното създаване, няма борси, няма акции съответно и намеса от вън.

"саудитският принц Алуалид бин Талал, който е един от най-големите инвеститори в "Туитър" - оппа сега разбрахте ли кой диктува правилата на запад - арабите

Да то у скандала с Хилъри беше част от тези пари.Оказа се че СА е главния спонсор на демократичната партия и в частност на Хилъри.

Диктува борда, тъпчо. Очевадно е че най-големият инвеститор Мъск не диктува. А в борда всички са лакомници. И това няма нищо общо със саудитеца.

Свободното слово нито е на мода, нито е демократично...:-(

В СА ако се изкзваш свободно ти режат главата публично.Как обаче този главорез краля на СА е получил достъп до контрола над медийте в САЩ е въпросът.

Туитър борда ще се изпържи сам накрая. Ако прецакат сделката - Мъск продава (и то на печалба) и акциите им отиват обратно на $30. След месеци и до $20. Това обаче ще ядоса акционерите които ще ги разпънат на кръст и шоуто пак ще се завърти...

Щерев пише от Азовстал .... май се е изтървал .....

В момента акциите са по 45 $, той им е предложил 54 и те мислят, че компанията им е надценена?!? Леко смешно е, да не кажа много смешно. Явно политическите причини са много по-важни от финансовите. Дребните акционери кучета ги яли.

А преди 2 години майкрософт сртуваше 2 ПЪТИ ПО МАЛКО! Това, че някой сега ти предлага 20% отгоре КЕШ.....да не говорим в година на ифлация от 8%!!! И това трябва да е СУПЕР ОФЕРТА, защото??? Имам акции на туйтър и НЯМА ДА ГИ ПРОДАМ под 2Х на сегашната цена....даже и на 2Х на съм сигурен! Потенциалът на туйтър в следващите 5-10 години е в ПЪТИ!

Дайте му ги бе! Дайте му ги да осере поредната компания! То се е видяло, че на Марс няма да ходи. На луната още по-малко. Дайте му тоя осран туитър и да се свършва. Трябва да знаете, че не може да притежавате хората. Мрежи и платформи ще има винаги.

Както винаги! Илончо има четвърт трилион долара, Щерьонката има половин руло тоалетна хартия ама тръгнал да кудкудяка - хахаххахаха!

Тролчо Щерев, по колко плащат в момента на руските тролове в моммента? Писаха на няколко места,че е по 20ст. на коментар. На теб в рубли ли ти ги плащат или лева? Благодяра предварително.