Турция ще изведе сателит в орбита в края на ноември

Южната ни съседка иска да се нареди сред десетте държави в света, произвеждащи комуникационни сателити.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как се сваля турски спътник? Със свински салам хахахах

А пък новините са: "Турската лира отслабва шести пореден ден до рекордно ниско ниво спрямо долара. Това каза Симин Демокан, Bloomberg Истанбул". Турската лира се срина под 20 стотинки, инфлацията се очаква да достигне 20%. Тия вместо да се хванат здраво да си оправят държавата, взели да се зъбят на Гърция, Франция, Италия, Израел и т.н.

От статиията въобще не става ясно кой е произвел сателита и кой ще го изведе в орбита. Сякаш се намеква, че Турция има някакъв минимален принос в производството и няма никаква връзка с изстрелването, освен дето ще платят масрафа. Както често се случва заглавието е доста объркващо.

Ма треба през седмица да се зарежда с кюмюр, па и на огняра треба да се плащат алтъни и акчета, отделно за локум, шербет и вазелин....Мани мани, голям масраф!

Очакваме листа на дада с постиженията на господарите му

Тръмп да бе забрани на Мъск да им я изстреля. Че после бая пари трябва да съберат да им я прати рам Рогоносин.

Нали бяха много зле в Турция? То не бяха "новини" напоследък за там. И все мрачни.... По едно време се зачудих, дали не е заради опълчването срещу Франция (Чрез гърция де..)? Явно сделката на французите с гърцитеза военна техника е вече доховорена...Абе важното е да върви алъш-вериша!

планиран е за изстрелване към края на годината с Фалкон-9, производителя на сателита е Мицубиши

И кво - значи всички прехвалени постижения на НАСА и Мъск понастоящем са по силите дори на Бей Ефенди. Еми... :/ за какво тогава е целия овчи хайп?

Понеже си тъп като селски галош и познаваш само калашника ще те попитам С КАКВО ЩЕ ИЗЕДЪТ СПЪТНИКА СИ БЕ ГАЛОШ?С прашка ли ще го изстрелят или с твоя калашник.......само комуноидни дебили тук се излагат за последно:))))))))))

И кое е по силите на бай-ефенди? Ракетата ли, сателита ли? Ракетата е Факон 9 Сателита е Мицубиши. Я ни светни бе боклуко тъп!

Цялата пара - в свирката. Знаещите, богатите, предприемчивите турци са завършили уилища и колежи в християнския свят. И дори те, изобщо не са наясно какви са тия религиозни малоумия на Ердоган. Светската, напредничава турция е в част от Истанбул. Всичко друго е плоскоглав амуджа, който има знания да отглежда само дини.

Не, че нещо, ама сателита къде е произведен? Да не би да е в християнска държава? А турската лира е вече 20 стотинки.

ще търсят на Моамет вожата

По-скоро гюленисти може да дирят, измислени, за екстрадиране.

А народа гладен, в очакване на светлото бъдеще ... що ли ми е познато?