Учени изчислиха колко души могат да колонизират Марс

Колкото са по-малко, толкова по-лесно ще се постигнат целите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, вече се мисли сериозно за колонизиране на близкият космос.

унищожаваме Земята , а ще опитаме да съживим умряла ???? да , за резервен дом става , но защо не се спасява сегашния ?

Влака за Луната пристига на първи коловоз. От втори челен по разписание ще замине експрес Тесла за Марс на Луково лято

По българските стандарти трябват 440 човека, 110 пчелички и 330 ръководители.

Нашият аз може сам да го колинизира

Тия учени да не са същите като от колйдера? Ако да, лошо Тошо. Само за дп и дада е добре, да се изцвъкат на статията

Кой би искал да отиде в тази пустиня, тези щом напъват толкова, предполагам че е пълно с злато и минерали

трябва да са 350 за да може да хрантутат и 240 дупетати

Някои май бяха изчислявали колко дявола могат да се поберат на върха на игла ... Ама те май не бяха от Бордо ...

А бе, чудя се на тоя - (МЪСК) - защо не се пробва първо с Луната, да прати там няколко човека, че 2/3 от човечеството се чуди от близо 50 години ДАЛИ ДЕЙСТВИТЕЛНО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ИЗПРАТИЛИ АСТРОНАВТИ НА ЛУНАТА ИЛИ НЕ ?! Нека като е толкова "ербап" се опита да направи по-лесното...

Та та това е плана де. Първо ПАК на луната, после и на Марс.

Аха - ама кога? :) След 50 години.

Лунната ракета вече се тества на земята, първи полет 2021 г, на Луната 2023-24 . Доволен ли си , малоумник ???

Зашото всичко е балон. Мъск е в бизнеса с обещанията. Марс звучи 100 пъти по-притегателно от Луната - особено за зомбираните овце, някои от които все още вярват, че човек е бил на Луната, лол.

Защо ли? Защото някои хора могат да вършат по повече от една работа наведнъж. В момента се подготвя кораб с който заедно с НАСА ще пратят хора на Луната и едновременно с това се подготвя и друг, с който Мъск ще прати хора на Марс. Едното не зависи от другото. Който може, го може! ;)

Завалиите франсета не когат да изчислят колко точно арабски мангали ще колонизират Бордо, но виж за Марс знаят ;)

геювете и чернилките, дали ще стане колония?!

Ако пращат само такива ще ти е лесно да провериш, просто се запиши.

Стигат и четирима само. Сулю, Пулю, Атанас и аз.

...зависи от размерите на снимачната площадка.

От размерите на снимачната площадка в Холивуд на 4-и километър, да Стенли да миличък. Всички го знаем вече, мирясай и слушай доктора.

Интересно как ще се еб.т Моногамно, полигамно. Пунктове за скрап ще има ли?

ма просто нема начин някой да не скатае в мазето нелегален казан за джибри...

Няма как, невъзможно е да се основе колония на Марс със сегашните технологии! Заселниците идиоти ще измрат от рак следствие на радиацията, която ще получат още по пътя.

Как ли не са се сетили да помислят за това брей ти да видиш брей. Да бяха те наели за консултант да не си губят времето с глупости а да си вегетират в черупчицата и те.

те цела Галактическа Империя направиха и победиха, ти за някаква мизерна колонийка се съмняваш, дека даже и Спайс не добива...

Като съветските космонавти дето киснаха в бидоните-станция с месеци?

Предлагам всички милиардери да ги испратят на Марс да колониазират, а ние да се оттървем от техните експлоатация и идиотщини!

Точно те са причината да си в жалко веегетативно състояние бидейки негоден за нищо, дааа. Това неудачниците от гледане в чуждата чиния не ви остава ресурс да избършете пяната по врякащите си усти ей.

Явно на земята не свършват злобните, мразещи всички другомислещи!

Тряа да има данъчен инспектор , един чернокож за да има дискриминация и един да се бори с дискриминацията , поне един религиозен водач и един атеист а и още мутра , рекетьори , наркодилър - 100 са малко !

И аз искам да ма земат.

Тов ще да е било трудно изчисление...

Дрън, дрън... Бабината ви... Така и не казват какво въобще имат предвид под "колонизация". Защото колонизация на Марс под открито небе, без куполи ли нещо подобно, не е възможна въобще. Ако някога бъдем спсобни да доведем Марс до състояние, годно за колонизация, то тогава ние ще сме овладяли Галактиката и ще ни е през пикалото за некъф си там Марс.

Добре де, не може да не разбираш, че не са малоумни. Очевидно ще им трябват куполи и кой знае какво още, но за 110 човека да се закара там необходимото преди да пратят самите хора не е немислима мисия, не е да няма марсоходи/параходи които да могат да проверят всичко пристигнало ли е без да се разбие и т.н. Никой не е казал, че ще е лесна работа или много приятна за участниците - и който реши да участва ще има достатъчно причини за да поиска да иде, да не би на Земята да няма начин животът на човек да е толкова опротивял, че да поиска каквата и да е промяна - кой бягащ от преследване, кой загубил близък човек и т.н., всеки може да разшири списъка.

Randall_Zwinge

Да, ама на повечето места, където се говори за колонизация на Марс, неизменно се появява и думичката "тераморфинг", демек - привеждане във вид, подобен на Земята. Което на Марс е физически невъзможно, поради простата причина, че Марс няма масата, необходима за това. То... като се замислиш... и столовете няма...

Че без куполи няма да мине много дълго време е очевидно, възможно никога да не може без тях за хора. Но това е въпрос на строителство, нищо толкова непостижимо в смисъл разсрастване, поддръжка и т.н. А на Марс има атмосфера и по всяка вероятност ще може да се формира някак ако почнат да растат я картофи като на Мат Деймън я дявол знае какво. Чак тераформиране в смисъл да стане еквивалентно на това на Земята едва ли разбира се, при тая маса атмосферата ще си е все прекалено рядка. Но това са много дългосрочни прогнози, те нека оцелеят под куполите 2-3 поколения, нека почнат да се разрастват и да станат самодостатъчни оттам нататък ще се оправят някак.

Трябват минимум 5000 човека. 100 души ще се изродят и ще загинат.

А бе Адам и Ева са били доста по-малобройни от 5000 :-).

Забравихте и стотина политици,дето само ще хапват и нищо няма да вършат....

Май отново ще трябват роби.Какъв цвят ли ще бъдат?

Трябват дистанционно управлявани машини. Сателит отгоре от където да са командите и по-безпрепятствена комуникация до Земята. Хора не трябват следващите 50-100 години..

ще чакам лифта до копитото. дано наште изпреварят американците.....

Много е просто - 0 човека и много милярди усвоени

На марс може и да става за живот но е още рано след много години планетата сама ще се тераформира няма нужда от нашата измислена намеса. А колкото до маск той казваше че до 2022 ще изпрари човек там ама не просто набра капитал с кампанията

Точно аз мога да ви кажа прецизно най-точната бройка колонизатори на Марс: НУЛА. Запишете си - и ме цитирайте после. Следващите няколко века ще бъде огромно предизвикателство дори един човек да стигне до Марс, без да навири копитата. После може би ще успеят да направят станция. И дотам. Тераморфиране няма да е възможно и след хилядолетия. Нито е оправдано. Това си е чиста проба Балон на Мъск. Неграмотните овце трябва да се друсат и доят.

не си прав и това е - за колонизирането на марс са достатъчни трима - мъск, някой да му плати 'мисията' и един да заснеме новината. е малко кеш за реклама от медиите.

Хората изпратиха роботи до там, които управляват дистанционно ти разбравяш че не можело. Може и ще го направят. ТОгава сигурно ще тръбиш че е менте. Малоумние като на тиквата.

те и секс роботи направиха, ама размножават ли се. и да - ще са по добри от тея в парламента, ама ????

Трябват само двама. Манго и Айше и за 25 години са вече 3 поколения.

Манго не е толкова силен все пак, за всичките строителни дейности ще трябват поне още 50-тина братчеда, иначе едно Айше е достатъчно

Руский человек: А водка откуда? Българин: От казана, от бурето, от бутилката. Но с мезе.

Преди години ми изглеждаше напълно безсмислено начинание. Сега вече ми изглежда необходимо.

Но е все така невъзможно - така че няма значение как ти изглежда.

Кат си некадърник, всичко ще ти се вижда невъзможно. А и алкохолизма не ти помага. А в това време, способните - творят.

Освен да бачкат на къра и да правят манджа, ще трябва и да се разможи. Правенето на бебетата е лесно, ама после някой трябва и да ги гледа, учи, образова. Някой смятал ли го е това? Освен това, 100 човека ще създадат изключително беден генофонд, дори и да се кръстоват напълно. Такова общество няма бъдеще, в чисто физическо отношение. След няколко поколения ще се изродят тотално. Франсетата малко са поопростили този модел :D

Те ще се сменят предполагам.. няма вовеки да стоят едни и същи ще пращат нови ще връщат стари и тн..

Ако са като ф нашъта фирма ,трима митът улицъта а двайсе ги гледаме,колониата или ша съ разпадне или шъ достигне кумунизъма!

И от трите пола ли? Значи стават 330. Плюс още стотина неграмотни тъпаци да чистят станцията, та ето ти нов модел!

Е, как така - само 3 пола? Много задръстено разсъждение. Според някои държави участвали в обсъждането на Истанбулската Конвенция - половете са 32.

Тия 110 ще има сериозно плющене на марс :Р

И ще е задъжително - по график. ;-)