Учени от БАН разработват нова алуминиева тръбна тел без аналог

Предназначена за свободно гъвкаво генериране на олекотени изделия с високи якостни свойства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, виж, че можело да работите и да правите полезни за индустрията и икономиката неща. Трябваше ли правителстовто да ви казва - финансиране само срещу резултати, за да се сетите!

Браво!

С нея ще се правят вероятно уреди за чесане и чистене на ушни канали?

браво! че има с ко да си вържем тръбътъ на гоуфо.

Адитивни е добавяне. Хора-гъзолизци, преди ползваха русизми, сега се кланят на англицизми. И марсиански думи да опитат да използват, ще си останат същите жалки неграмотници.

Ако това което пише е истина мога да кажа само едно! евала на нашите учени!

във всеки москвич имаше обикновен чук и тел, а днес нанотел и вероятно скоро ще открият и наночук...........

КАк си личи, че статията е преписана от някъде от някой който хал хабер си няма за какво става дума. Иначе съм учуден, е са успели да открият нещо, може и да е важно!

А нещо да са разработили? Щото така само усвояват едни пари, а резултат йок.

нашите "учЕни" направили тел с дупка! То У Перник правят винкеУ от 45 години!

Хората космоса покориха,тия тел правят.....Да си връзват гърнетата на ладите

Черната кутия БАН и съответно хрантутници на наш гръб за 70 години смукане на пари това ли разработи? Аа да..и чушкопека.

На ЕкзоМарс имаше дозиметър на Бан

Не знам дали сте наясно, колко открития са направили нашите учени, но който не се интересува, приема за чиста монета лафовете на еднокнижния лъжец и все пари са му в устата.

бодлива тел за ограда ли?

Отсега им казвам: като отчетат проекта и вземат парите, да вградят обикновена стоманена нишка в алуминиевата тел. И ще имат още по-добри резултати на по-ниска цена ;-)

по-добре пари за учени от колкото пари за МУТРИ!!

в последните 30 години какво научно постижение направиха академиците и къде е приложено в България ???

за ограда става и да оградя нивата.

Ако искаш и вратат на външната тоалетна си връзвай с тази тел, ама ще ти излезе скъпо!

А пирони , кога ще изобретят.

Не знам защо ги критикуват нашите учени. Първо... просто се чудя дали не е фейк нюз... доста е странна. Обаче веднага се нароиха хора които се бъзикат или откровенно хейтят без да са създали нещо ползвайки ума си. А че от години младите и качествени учени излизат извън българия замисляли ли сте? В свят тотално управляван и зависим от технологиите ние нямаме никой който поне да работи в това поле. Поне ако показвахме някакво признание към хората които мислят можеше да имаме шанс. Но.... Да и качествените инженери си заминават... заедно с учените. И лекарите, финансистите, биолозите, химиците... Хайде пак се радвайте и бъзикайте.

а дървена тел кога?

времето на ВСВ, когато е измислена електроискровата обработка. По този начин може да се изработи куха сфера дори. Съмнявам се в БАН да могат обаче. По тази технология могат да се изработват щанци и пресформи от твърдосплавни материали. В Кремиковци имаше такива машини на склад, които там се амортизираха.

Това е нещо като кух косъм, толква желано и полезно нещо .. браво !

БАН се опитва да оправдае съществуването си.

А ти?

Да разбираме ли, че тази тел, може да се използва за 3Д принтери ? Ако е така, скоро всеки детайл ще може да се копира !

A ти

Браво, едните тел правят а другите на луната ше кацат Прогресът е очевиден

В България всичко е без аналог, ама страната все по-бедна и с една от най-високите смъртности в света.

Хайде да не принизяваме всичко до "манджата"!... Поне веднъж се опитайте да превъзмогнете дребните си душици и се порадвайте на българските успехи... Може пък, да се почувствате по-добре...

В страната в която всичко се поправя със тел и свински опашки това е една наистина страхотна новина!!!

Azzzzzzz

ти верно ли вярваш, че в БГ може да се роди нещо, което го няма в др. страни.. прост народ още вярва на хубавото Българско, мляко, месо, сирене.....абеее ейй вече не е комунизъм, всичко е печалба.. но простия народ спи...

...Скоро... Даже и тел от гума и от дъвка ши праят

Като гледам "колектива", германския българин е напънал българските роби за черната работа. Това е изпитана схема на "нанучно" сътрудничество БАН- Европа.

Ако им беше ясно , умньовците нямаше да дращят тъпизми ... БАН може и да са лежащи до някъде , но нещата изобретени от тях и интегрирани в последствие в света , ама айде няма да отваряме очите на хора който обичат да са удобно/мързеливо кьорави за устната ... ;)

А могат ли да измислят АНАЛог без тръба като са толкова учени

хахах, чета и не мога да повярвам, учени от БАН правят нови технологии. Никой не ги бръсне за слива. Макар това да бъде полезно за всички на тази планета. Но от какво се интересува простият българин, "мачът" Бойко - Черепът колко ще завърши. Макар и нито един от феновете да не вземе нищо, а да даде всичко, пари кола , жена, образование на децата си във вид на данъци. КЕФИ. Браво сънародници. Следващата вълна от КОВИД - 19 пак платете на циганите лечението. Вместо да сте пред болниците и да скандирате и изгоните тази папаплач.

Според гугъл немска компания произвежда AluNanoCore pipes от 25.03.2019....

Недоизпипани в дълбочина твърдения.