Учени от цял свят декодират генома на новия коронавирус

Великобритания е пионер в изследването на генома на новия коронавирус

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има три опасни щама на британския коронавирус.От Кент,Ливърпул и Бристол.Този от Бристол заразява и ваксинирани и преболедували.Е тогава какъв е смисъла от ваксините?

Как тогава се произведоха надеждни ваксини, след като нещо още не знаят за генома на вируса?

то е ясно, че не е кодиран от дедо Божи! Некой болен мозък на двукрако добиче човекомразец и дебил. За долари много долари!

Колкото повече заразени има, толкова повече мутации ще се появят. Какво не е ясно?

Я се заемете с откриването на ефикасно лекарство.Само вакс.знаете.Но то вирусите не се лекуват,а техните усложнения

Новината на деня, която се спестява е, че Астра Зенека за второто тримесечие на годината по договор предвижда 180 милиона дози, а шведско-британската компания ще достави под 90 на ЕС.

Год сейф дъ Куин, батее...

и хиляди политици проектират новите мерки и новите маски за новите вируси ...

Тоя "новият" от космоса ли падна ?! Щото си мисля, че всичките разновидности на ТОЯ вирус идват от основният КИТАЙСКИ вирус! Не бива света да забравя свинщината на китайците, подпомогнати от ватниците за пускането му!

Гола вода си, платен некадърнико.

По-добре да вземат да изследват и да обяснят факта, че тази зима изведнъж за първи път, откакто се води статистика в човешката история, няма грип по света (официални данни на СЗО https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=10). Сигурно ще кажат, че маските са го спряли. Само че маските нещо не спират корона вируса, а размерът на частиците и на двата вируса е сходен (SARS-CoV-2 50–200 nm, Influenza 80–120 nm).

Всяка година по време на епидемия от грип е достатъчно да затворят училищата, кината и театрите и грипът изчезва. По-скоро вие обяснете както как си го представяте да има и грип, при условие, че са затворени и заведенията, моовете, фитнесите, хората носят маски в магазините, голяма част от хората работят от вкъщи ...

Тъпунгер, ама мерките вярно само на грипчето влияят, нали:)))?!? Значи... коронката е навред(въпреки мерките), а грипчето хвана фира, така ли:)))?!? Ей, ама много взехте да си вярвате бре, калъфи коронясали:)))!

"За опасната разновидност обаче можеше да не разбере никой..." Това е ключовата фраза в цялата статия. Изречението касае британския щам. За всяка от останалите 4 000 разновидности на вируса може също никой да не разбере /аз, например, едва сега разбрах колко продуктивен бил тоз вирус/. За тоя прословут британски щам се разбра, защото свърши идеална работа на въжеиграча Борис, който така удобно му дойде. Сега всички последици от малоумния Брекзит могат да се оправдаят с вируса, новия щам, а ако не е достатъчно има на разположение поне още 4000 разновидности, както ни информира статията. Аз пък казвам, че ако спрем да говорим за вируса, той ще изчезне за дни. Точно така изчезна драмата с бежанците,...ако някой си спомня за тях.

Много пари ще изкарат някои покрай коронавируса

Да.Някои големци станаха производ. на маски,други на нееф. вакс. а трети имат погребални агенции.Бизнес за шепа хора

Браво, каква бързина и ефективност.- Една година по-късно ние още се чудим, с какво си имаме работа. Изненада, вирусът мутирал, ти да видиш. И пак никой нищо не ни казва по същество- за нас са само последиците и сметката на финала. Ела, Боже, помогни ни.

СКОРОСТНО ВАКСИНИ СРЕЩУ НЕЩО, ДЕТО ОЩЕ НЕ Е ДЕКОДИРАНО! А УМНИ ХОРА КАЗВАТ,ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ХОРА СЕ ВАКСИНИРАТ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ВИРУСЪТ ЩЕ МУТИРА, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ!

Умни хора? Такъв термин няма. Има умни хора привърженици на ваксинацията и умни хора, които са против ваксинацията преди да са излезнали достатъчно данни за евентуални негативи от ваксината. Умния човек взима решения на база анализ на риска. Ако има 10% шанс да умреш ако си над 60 годишна възраст и се заразиш с ковид и 0.01% да получиш евентуални проблеми от ваксината и още по-малък шанс да умреш от ваксината, тогава си взимаш решението и не чакаш "УМНИТЕ ХОРА" да ти казват. Оказва се, че смъртта не е единствения проблем след преболедуване. Хората получават трайни хронични заболявания, които също трябва да се имат предвид.

Ми ваксината се създаде по същия начин както и ваксините преди откриването на съвременните методи на генетиката - с проба и грешка.

Англичаните имат специален фонд, който финансира създаване на нови индустрии чре които да се експлоатира света. В момента търсят начин да използват максимално “пландемията”.

Да се експлоатира света...хаха...Ето такваи като теб ходят да им берат малините по бригадите :D Хората просто плащат за свършената работа много повече от колкото тук. Няма нужда ад искат да експлоатират света. Досттаъчно им е да вземат умни решения.

".....проф. Шарън Пийкок, преподавател по обществено здраве и микробиология в университета на Кембридж, не бе допуснала, че вирусът ще търпи много мутации и някои от тях може да се окажат проблемни." Това и аз без да съм учил мога да го допусна...........баси и новините да казваш че бялото е бяло ?!?!?!??!

Измежду 4000 мутации на вируса почти сигурно е, че ще има такива, за които ваксините няма да са много ефективни. Тези мутации в момента не могат да изплуват, защото нищо не спира по-заразните да си се разпространяват. Масова ваксинация ще намали разпространението на сегашните мутации и доминиращи ще станат мутациите, които в най-голяма степен заобикалят ваксините. Ето защо масова имунизация не бива да се прави. Трябва да се ваксинират рисковите групи и сериозно да се работи върху масово приложение на синтетични моноклониални антитела, след оценка на риска за неваксинраните, които са се заразили. Естествено пак ще умират хора, малади, без заболявания, но ще са много малко, незначително малко. Алтернативата е от предобряне с ваксини да се роди мегазаразен вирус, които ако нямаме късмета да е с по-малък инкубационен период, нищо не му пречи да е също толкова или още по-смъртоносен.

нали беше РНК и нямаше ДНК, следователно геном....какво декодират тогава се пита...

Спал сте в часовете по билогия. ДНК са две РНК вериги намотани една около друга и всяка е огледален образ на другата. Никакъв проблем няма да се секвенра РНК.

Глъми, не знаех, че коронката имала... ДНК, ама щом казваш, така да е, Ikonomist си все пак, нищо не мога да направя:)))! Всъщност, залавяй се с нейното "разчитане", че наградата на Нобел те чака:)))!

Точно така.И аз това се питам.

Геномът на някои вируси е от РНК а не от ДНК. Всеки учил вирусология знае това.

Ще си декодират ушите! Абсолютни безсмислцици