Учени разкриха една марсианска загадка

Изследователите вече знаят как се е формирала странната геоложката структура Medusae Fossae

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По някое време, на водата и писнало от марсианският каменяк и се преселила на Земята. Така се е пръкнал живота тук, та сега учените да "разкриват" и експертите българи да коментират на воля.

Четейки коментарите ви, ме обзема ужасното чувство, че описания в "трилогията" от пет книги "Пътеводител на галактическия стопаджия" начин, по който се е населила Земята с хора, действително се е случил някога.

Хахахаха, изригва вулкана, всичко в пепеляк, яко радиация и изведнъж възниква вода и живот! Това само мноооооого Учен човек може да го измисли. По не до Учените гледат анимация и четат приказки!

Има бактерии, наречени "екстремофили", живеещи при "невъзможни" условия, вкл. висока радиация. Наскоро по външната повърхност на МКС откриха бактерии, които по-рани ги е нямало. Те не само са оцелели при висока радиация и във вакуум, но е вероятно се размножават успешно там. И не на последно място, когато се е появил живота на Земята, не е имало озонов слой. До земната повърхност са достигали изключително високи дози радиация. Въпреки това живота се е развил. Това, че за теб радиацията е опасна в ниски дози, не значи че е опасна за живота като цяло.

Скоро ще докарат и зелените човечета на цвят

Това означава ли, че на Марс има някава форма на живот?

Не бе това са снимки от новия филм на холивут .

Пише го в първия абзац: "ВЕРОЯТНО до възникване на живот". Все още данните са малко и не може да се каже категорично.