17-11-2017 20-11-2018

Коментари

казано простичко, еколозите дето църкат за глобалното затопляне са лъжци и са се договорили с едрия капитал да бъдат изнудвани зомбитата!

И как точно стигна до този извод? Като събра 2 и 2 и получи сряда ли???

Абе не знам амаа така като чета си мисля, че повечето тука нямат и грам акъл! Е дахо да не съм прав, ха дано, ама на дали! Та в последно време все повече и повече четем, че абе сега май има климатични промени амаа за тях не е виновен човека! И да то и преди е имало климатични промени нали! Добре де аз съм съгласен, но само един въпрос да зема да задам ТА КОЛКО ХОМОТА САПИЕНСИ Е ИМАЛО ПРЕДИ 14-25 МИЛИОНА ГОДИНИ НА ЗЕМЯТА! НЕКА НЯКОЙ С ПОНЕ ЕДНА МОЖЪЧНА КЛЕТА ЗЕМЕ ДА МИ КАЖЕ ПРИБЛИЗИТЕЛНАТА ЦИФРА ДОРИ БИХ КАЗЪЛ ЧИСЛО КОЛКО ХОМО САПИЕНСА Е ИМАЛО НА ЗЕМЯТА ПРЕДИ 14 МИЛИОНА ГОДИНИ????? После ше почнем и да разсъждаваме!

Ти си рядко тъпо парче - не знам защо се причисляваш към човека.

Се чета те и виждам, че и да четеш не можеш! Затва ш' ти го напиша на разбираем за тебе език! Та първо не ми отговори на въпроса! После ми пишеш, че си бил тъп! Еми що пишеш глупости тогава!!!???

Добре, де! Ето, аз ще ти отговоря! Нула човека е имало. Хайде сега, почвай да разсъждаваш, че ми стана интересно какви ще ги сътвориш!!!

Човешката дейност е била причината и тогава! Ах, тия гадни дизелиииииииии!!!

Значи казваш, че дизелите не са виновни за мръсния въздух в София, Пловдив, Русе, Пекин... Сигурно близките вулкани са виновни!

Senator1

Това е следствието. Причината е, че остта на земята се премества с 13 сантима на година към друго положение от сегашното.

Ако беше само от изправянето на оста, тогава затоплянето не трябваше да е "глобално", а само да има "изравняване" на сезоните и то най-вече в южното полукълбо. Зимата трябваше да стане малко по-мека, а лятото по-малко горещо.

Senator1

"Оказало се, че масивни вулканични изригвания в долината на река Колумбия в Северна Америка са изхвърлили голямо количество въглероден газ в атмосферата и са предизвикали окисляване на водата в океаните. Вследствие на повишаването на глобалните температури се покачило морското ниво и това довело до заливане на обширни територии суша с вода. " Това е само следствие от друга причина-изметването на земната ос около която се върти земята с по 13 сантима на тодина!

ма тогава не е ли имало Грета? Да алармира, Гор да наложи глоби над вулканите и да се размине?

Не вярвам на неща за които някой те убеждава ,че са станали в период от време,който няма как да провериш.Не са малко и статиите ,които започват с "учени опровергаха твърдението за ......... .Правят пари и имидж от измислици.Няма как да бъде проверено,а и нали друг не работи в тази сфера.

Подвежащо заглавие, което навежда на мисълта за нещо, случващо се сега. Първо ти се изправя косата, а после се разбира, че се е случило преди само 14 милиона години.

Мдам, пък и като погледнеш последия абзац, излиза, че климатичния оптимум е при няколко градуса по-топъл климат, какъвто ще имаме след 80г... По време на климатичния оптимум през средния миоцен глобалните температури са били с 3-4 градуса Целзий по-високи от днешните и съответстват на прогнозните за 2100 г.

Проблема не е колко градуса е оптимума, а дали видовете са приспособени към тези температури. Днешните видове са адаптирани към по-хладен климат и тези няколко градуса нагоре ще са смъртоносни за някои!

Както виждам, ден след ден...все някой ден ще си дойдем на думата и учените и "учените" / поради празните си глави / ще кажат публично, че не дрбните човечета, а Майката Земя продължава да си живее милиони и милиони години и съвсем нормално е като едно "живо" същество понякога да вдигне температура или да позамръзне. Няма съмнение, че именно въглеродните газове са една от причините за всичко което се случва, но и те се "произвеждат" в най-голяма степен от Световния океан и на второ място от всички гнилостни процеси на растенията и живите организми на сушата. Понякога, когато изригне вулкан той изхвърля огромни количества въглеродни газове, които иначе биха се "произвели" от океаните и сушата за няколко месеца или дори години. Всичко останало е ...лакомията на големите и силните държави, които исакат още и още пари за своите сметки и обвиняват и притесняват поо-малките и бедни да променят икономиката и да стават техни длъжници и производители, като ги държат в подчинение чрез сила или ...бедност.

Я сега кажи кой е катаклизъма, който води до тези резултати? Аз знам, "учените" също, ама 100% ти не знаеш, щом си написал тези глупости. За някакви си 100-тина години нещата се промениха така, както това в миналото е ставало за милиони години. А заради тези промени след 50 години могат да изчезнат на океанското дъно и Петербург, и Москва, и Пекин, а не само тези на големите силни държави.... Явно смяташ Руслямска държава и Китай за слаби държави.

Въпросът не е в това колко въглероден диоксид произвежда природата сама, а колко добавя чоекът отгоре ! Нали се сещаш, като при щангите е, всички вдигат 200 кила, ама да има 100 грама от горе и не става вече.

Значи вулканите са виновни за мръсния въздух в София, Пловдив, Русе... В такъв случай да продължаваме да си караме трошляците, да горим в печките въглища и други боклуци, да сечем горите безразборно... Ако нищо не направим, със сигурност няма да стане по-добре! Не можем да спрем промените, но можем да ги забавим, докато Земята се самоизлекува!

КРЕТЕНИЗМА! Или англичаните са тъпи талпи, или нашите редактори са пълни неграмотници!

Подкрепям. Това с окислението на водата кърти мивки.

разбрали са какво ще стане като изригне уелойстоун

Всякакви глупости съм чувал, ама това, че ВОДАТА се ОКИСЛЯВА от "ВЪГЛЕРОДЕН ГАЗ" изби рибата!!!! Не че англичаните преливат от интелект, ама такава простотия не вярвам и те да напишат... Така че го оставям на съвеста на редакторката... И на електронния преводач....

Вероятно (но кой знае?) се има предвид, че киселинноста на морската вода се е повишила заради по-високото съдържание на въглероден двуокис. Но е написано по особено неграмотен начин. Защо всичката на журналистите в тази медия им е такава?

Правилния термин е "вкислява". Описано е добре в горния коментар. "Окисляване" е различен процес.

Това го изпратете на Тунберговица!!!

Абе, отпреди 14млн. години вода ще ти донесат, само и само да набарат трилионите под прикритие на "борба с климатичните промени" и международното положение.

Ако морето се вдигне като тогава Петербург и Москва ще станат дъно на океана. Това ли искаш?

Ей, смешнико, на всяка манджа мерудия.

Я пак виж, къде е Москва на картата - най-ниската точка на града е на 112 метра надморска височина.

Само Петербург. Москва е на 140 метра над морското равнище. Обаче Лондон не мога да го мисля.

Тез учени откъм страната на прочутите "британските учени" ли се падат. Или са други някакви.

"В резултат се създали идеални условия за складиране на големи количества въглероден диоксид под формата на скупчване на морски организми в седименти и за пренасянето му от атмосферата в океаните в разстояние на десетки хиляди години." !!??? Нещо сте се загубили в превода, или не разбирате изобщо тази материя. Много лошо поднесена информация. На автора на този материал му пожелавам да си представи нещата, цитирани по-горе чисто физически. Ама не, той от физика, геология и климатология надали изобщо си има понятие. Все по-елементарни ставате, срамота!

Бе кой ти гледа "физика, геология и климатология" - важното е да се завъртят едни пари.