Учени разкритикуваха идеята на Мъск за чип в мозъка

Новият стартъп Neuralink на милиардера ще позволи да управляваме компютри с мисълта си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А не,мерси! Чипа да си го заврат там де слънце не огрява! няма да ставаме роботи я,че да ни имплантират чипове... Достатъчно е този чип да е вързан с интернет и да ти съсипят живота или пък да се влияе от разни радиоизлъчвания и подобни...

"смята че това по-скоро ще убие човек в дългосрочен план" и защо така? Ми щото така пишело в книгата на "фантасмагорен" писател "който е описал случващото се." И на базата на това ли се прави антитеза????

Карай си на Алцхаймера и Деменцията и не се изказвай по неща които не са ти много ясни.

почна ли се? а Библията била ала-бала, а? вашта кожа робокопска...

„реклама след 7-ми параграф“ Ало редакторчето?

т.н. "братя" да си слагат, да си ръгат каквито искат чипове и в горната и в долната глава, в задника и където искат, да си се "обзсмъртяват" , НО да ни оставят НАЙ-НАКРАЯ на мира, нас "обикновените" "прости" хорица и да не ни ангажират и осведомяват за степента на влудяването си на тема "вечен живот"!

Това е плагиатство, чип в мозъка аз измислих.

КрИсТИанЕ, мОже лИ да Си оПравИш шРифтовете, БЕ?

предполагам Мъск, Сюзан Шайдер и Гогов лично цяла сутрин са те гонили, за да ти тикнат тази статия под носа и да те накара насила да я четеш не щеш новини, ми не ги чети

защо да е лоша, много добра е идеята- камери, чипове, ваксинации, абе тотал...

Е, най накрая си дойдохме на думата. Чудех се как точно ще бъде предложено това с чипа. Мислех си, че от някоя държавна служба, във връзка със сигурността, примерно. Но от "честен бизнесмен" от ранга на Мъск е по-така някак си ... И обяснението как ще командвам компа с мисъл също е в голяма степен оригинално. Деба мама им алчна и властолюбива.

Някои се гордеят, че имат хубави очи, Други, че пеят добре, трети, че разбират математика. А най-важните са гордите с простотията си и тъпотрията си.

Изпусна кеми трейлс и рептилите...

Някои нямате нужда от чип.

НИЩО НЕ Е "безкрайно" и "вечно" бе, моето момче! Това "златно сечение" в което сте се вкопчили братчедите, като някакво сакрално число, е "безкрайно" само теоретично. На практика обаче то е КРАЙНО! Вземи например черупката на охлюва или рапана, в които много добре се вижда това "златно сечение". Както виждаш, черупката е КРАЙНА, не е "безкрайна" каквато би била, ако хипотетично природата бе продължила тази спирала на черупката "до безкрай". Ако спиралата на черупката бе "безкрайна" просто нямаше да има охлюв в нея !!! А то има охлюв, защото природата е казала СТОП, прекъснала е "безкрайността", прекъснала е "съвършенствотото" за да даде ПЪТ НА ЖИВОТА, т.е. да се покаже охлювчето в края на черупката! Такива примери за "прекъсване" на "съвършенството" има навсякъде около нас , т.е. Природата ни казва, че дефакто НИЩО НЕ Е БЕЗКРАЙНО, а напротив- всичко е КРАЙНО и всичко е НЕСЪВЪРШЕННО и само поради това е ЖИВО! Ако нещо е "съвършенно", то просто НЯМА ДА Е ЖИВО! "Съвършенството" е Завършенност, а Завършенноста е Край, Финал,а Финалът е СМЪРТ! Дефакто който се стреми към "безсмъртие", т.е. към Съвършенство, всъщност се стреми към ... СМЪРТ! Замисли се хубаво над това, изтрещял Мъск-чо!

А, ще може ли компютри да управляват мозъци, с чипове?

Има възможности чипа да подобри ерекцията при мъжете и да контролира теглото при дамите.

Чип в мозъка е секси. Изборът на новото поколение.

Тоя построи тунелите и вкара трафика на коли под земята в LA, произведе 5млн електрически коли, които не им гърми батерията, изпрати хора на Марс и на Луната и сега се е заел с чипове в мозъка.... визионер!

не че нещо ама златното сечение е 1.61......

По принцип идеята е добра. Човешкия мозък е твърде слаб, бавен, с малко памет, сетивата и изпълнителните органи на човека НЕ са оптимизирани за интелектуална дейност.... За да може всичко това да се коригира е нужен способ за пълноценно общуване с компютъра и освен да се бръкне в мозъка, друг наичн нема. Естествено ще има и злоупотреби (както с всичко що е измислено).

за да му повярват хората на тоя, нека бъде първия чипосан . а може и да си сложи и един чеп

А, дали ще може да знаеш география без да си учил?

е!

Всъщност Мъск няма негови идеи, има пари, с които разработва чужди идеи брандирани като негови и затова велики. Идеята за чип в мозъка за пръв път сериозно се дискутира 1995. Има и някои не толкова напреднали чипове, които и сега се вграждат като кохлеарните имланти, които подават директно сигнали към мозъка, за се лекува глухота. Обаче чип в мозъка, с който директно да знаеш какво става в мозъка на индивид и да можеш да го управляваш е съкровена мечта на всички кандидат диктатори. Затова тази идея си е негова. Типично желание за човек с два дена университет.

Не знам дали и парите са негови. Подобно както е тука пЕевски.

Чип или чеп. "Изберете" сами.

си въобразяват, че ще са "безсмъртни" ..., че има "вечен двигател" ... искат да виждат "някакъв смисъл" и разбира се си го измислят ... "и го следват" .... Карлуково работи ли още ?!

Мисля, че на този етап проблемът на хората не е толкова слабия мозък, колкото слабия морал. Пък ако се оправи морала и мозъкът ще се подобри. Обаче, ако мозък се подобри, пък морала остане животински, имаме перфектния демон.

В Карлуково ще затварят нормалните.

Оглеждам се с какво и колко интелектуално нещо съм заобграден и хич не вярвам здрав човек да е толкова безпомощен

Еми...... да, големите възможности са и голяма отговорност. Но по твоята логика и досега да сме по дърветата, да работим върху морала.... Ако всички се чипосат принципно нищо няма да се промени. Добрите (моралните) ще станат още по-добри (по-морални). Лошите ще станат по-лоши. Като цяло съотношението и баланса не биха се изменили.... Затова пък възможности се откриват големи.

Битката между добрите 10% и лошите 10% е за съдбата на "неутралните"80%. Познай кой ще ги чипира? От един път.

и 1.618 не е . аз за тва съм сложил точки

Миии, мисля че драматизираш. 80% и сега са пасивни, с чип и без чип те са безопасни за власта. Проблем са винаги пасионарните 10%, дето са готови на всичко зарад идеите си. Масовото чипиране няма да пороби хората - просто защото в основната маса те вече са поробени.

Имаше един филм, дето бяха пуснали комп. вирус, общо взето веселба, не знам как се казваше филмът, обаче...

По-скоро ще се зарадвам, ако успеят да копират съзнанието в компютър! Ето тогава могат да постигнат това, което всички искат ;)

Чипирането на 80%, като начин да се справиш с "пасионарните 10%", радикално.

Да го изпробва върху себе си!

По принцип... човекът няма конкурент в мисленето, така че въпросът дали е бавен или не отпада - просто защото е монополист (жителите на други планети и измерения засега не ги слагам в сметката). А Мъск нека първо си оправи катастрофиращите коли и после да продължава с другите фантазии.

Ей. Аз не отричам че опасност някаква има. Теоретично с всичко може да се злоупотреби, и даже се злоупотребява. Те колко фантасти се изписаха за атомното оръжие дет ще ни унищожи, но реално политиците ги е страх да го пускат в употреба. И може би именно заради този страх няма големи войни вече 70г. И ако не се движим напред, за какво е целия зор до тук.... да си бяхме стоели по дърветата.

Смърт ... на подсъзнателно ниво, докато на съзнателно си мислят, че вървят към "безсмърте"!

2019-08-16 13:48:20 ru (нерегистриран) И ако не се движим напред, за какво е целия зор до тук.... да си бяхме стоели по дърветата. --- Винаги ми е инсересно като някой напише това изречение! Къде е това "напред" ? Какво има там? "Безсмъртие" ли? Не ставай смешен! НЯМА "безсмъртие"! Вие сте още "по дърветата" на ментално ниво, защото реално се движите от 3-4 инстинкта на ТО-то, въпреки "технологичното израстване"

За мен е очевидно, че "движението напред" е илюзорно. Джаджите по които го отчиташ, са подобни на дрънкулките в кошчето на бебето или на шарените стъкълца, с които са излъгали навремето индианци и негри, да ги заробят, да им вземат златото, земята, децата, живота... всичко.

мен! Много ти е слабо място "чепа" и затова искаш да го "усилиш", чрез "чип" ...

Напред - в смисъл да се усъвършенстваме. Сам казваш че сме гола вода - леко поумнели маймуни. И предлагаш това да е завинаги ли?

Голям иноватор и много умен мъж! Бъдещето на "цивилизацията" е изкуствения интелект. Не веднъж съм го казвал. В този си вид човешката популация ще се самоунищожи някой ден, рано или късно.

черно-белите образи, запечатани на фотографи от 19-ивек са "живи" , колкото образите, запечатани на цветните фотографии от началото на 20-и век са "живи" , колкото "движещите се" образи, запечатани на видеото от края на 20-и век са "живи" , колкото цифровите образи и видеа, запечатани на на флашка в началото на 21-и век са "живи" ... толкова "живо" ще е "съзнанието, дето ще го "запишеш на компютър"! Ако нещо е Завършено, то то е Мъртво! Изразът "Студена красота!" дали и възникнал случайно .... "толкова е идеална, та чак не истинска, т.е. мъртва, а значи - студена!. От тук иддва и този подсъзнателен израз - "Студена красота", значи - "мъртва красота"!

ПрЕмитивът лесно се познава. По "право"писа. И по категоричността на "преценките". Категоричен е, щото при неговия "интелект", вариантите са малко... до един.

"цивилизация", няма да е ЧОВЕШКА! Човекът ще умре ... ставайки "идеален" и "съвършен" ... като Машина! Амин!