17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега кажете кога ще мога да си купя от строителният магазин и на каква цена? И само да не таковате такованката на раците за сметка на дърветата!

Дървото трябва да расте години и да се напоява. А двата тона раци и скариди, необходими за създаването на 10 кг. изкъствено дърво си ги берем от океана...

Нищо ново. Всичко в този живот става фалшиво. Така де, изкуствено. И сиренето е изкуствено, и саламите са изкуствени... Наскоро и едни изкуствени 20 лева ми дадоха...

Радвай се че е двайсетак а не някой страпон(фалшив УЙ)у заднико

не става да отопление. ко ша горим зимата?

Скоро ще измислят изкуствено дърво и за печки. В смисъл за горене. За изкуствено горене. Само ще гори, няма да топли... :)))

Начиии, кат фанем едно дръво!

Медалът има две страни. Дървесината за строителството (а и не само) се добива от горските стопанства. Сред изсичането на дърветата, задължително отново се залесява. Навлизането на новия материал може да направи горските стопанства нерентабилни. Така горските масиви ще се превърнат в тежест и може да бъдат продадени за земеделски земи или за строителство. И втория проблем е, че новия материал не гние. Дават го като плюс, ни когато се износи или повреди, ще бъде изхвърлен и ще замърси околната среда.

Второто може и да е така, ама първото... Излиза, че гората е създадена, за да ни дава дървен материал. Ама не е така - гората си е там щото си е там и точка. Гората няма как да се превърне в тежест - просто ще си е там. И колкото повече гора, толкова по-добре. Стопанското ѝ значение е без значение. Горските топанства като станат нерентабилни - да фалират и готово. Гората и сама може да се грижи за себе си, стига да не ѝ пречим. Както го е правила милиони години.

Нямам предвид, че е тежест за природата, а за стопаните й. Т. е., те преди да фалират може да я продадат и сменят статута (което не е лесно, но с пари под масата всичко може). Вярно е, че гората и без нас може, но ако я оставим да бъде такава...

гората не си е там и точка. Гората принадлежи на някои и точка. Ако не му е изгодно ще я изсече и точка. както как каза човека. точка.

И по какво се познава, че е дърво, а не пластмаса?

Това е нещо като "екокожата". Няма нищо кожено в нея...

Как по какво? По заглавието на новината, разбира се!

след като вече има изкуствени жени и други работи защо да няма и изкуствено дърво!

Нали, след като има желязно дърво!

Че го ползвам за кофраж, вместо дъски, да спасим некою дърво

Не мож го плати баджанак.