Учени създадоха свръхустойчив на радиация материал

С полученото ново вещество е подготвен набор от наночастици от селеномеланин и с тях са обработени култури от клетъчни кожи и няколко колонии микроби

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това да не е като невидимото покритие на Ф35 - при свръхзвукова скорост се изпарява. Затова Ф35 не че не може да лети отвъд звуковата бариера обаче не е желателно защото после става не-невидим.

Кой имбецил ви ги съчинява тия бе, отде ви изравят все такива. Да съчиниш лозунг като "във всяка къща говедо" , от 50-те някъде е та до ден днешен нито милиметър напредък.

Пак са измизлили краварите пръцки с лук! Точно като пикнята на Кондолина Райс която я размахваха в ООН то и уж беше химическото оръжие на Садамчо!

Отде ви изравят бе.

Саморасляци са, избуяват около Позитано...

А козацките путаци ви изкопават от педалските барове.

Такъв материал отдавна е измислен от НАСА. С него са намазвали астронавтите от Аполо за да не ги убие радиацията в поясите на Ван Алън и на Луната. За съжаление сега не могат да се сетят за точния му състав защото през годините някак си се е изгубила документацията. Аз обаче вярвам, че великият Елон Мъск скоро пак ще го изобрети.

Сложих ти +, защото реших, че си с тънко чувство за хумор ... но след това ти видях другите постове и разбрах, че съм се заблудил ... Просто си глупав, дори и да си платен, това не променя факта ... взех си + , като ти сложих - ... Честито!

Айде обединиха ти се маниите пак, Мъск, НАСА и мисиите Аполо. Ще те сложат пак на електрошокове без упойка ей.

Те наистина защо не изследват обвивката на бавноходката, дето се справя най-добре с радиацията?

Защото много им бяга, не могат да я стигнат :D

Естествено пак американци. PCR технологията също е дело на американци. Докато от Империята на злото идват съобщения само за оръжия. А от Китай идват всички смъртоносни вируси.

вземете, та създайте още по-устойчиви бактерии или вируси, дето и с радиация не можем ги уби, че да се свършва всичкото вече....

Я прочети пак статията. Може да я разбереш. Или да предложиш ба тебе да правят тези тестове.

Изобщо не разпозна сарказмът (язвителна насмешка), нали? Хайде ти прочети пак статията, може пък наистина да се усетиш...

Ами то има такива. И не само бактерии. Скорпиона може да живее в кратера на ядрен взрив. Хлебарката може да оцелее в близост до ядрен взрив. Бавноходката оцелява в открития космос под въздействието на слънчева и космическа радиация. Не ти ли стигат тези примери? Още искаш ли?

Измислил го е руснака ей!!!

Ти сигурно ги сънуваш тия руснаци всяка нощ. Криеш ли се в гардероба от тях?

Кор за руснаците и шефа им - кремълското джудже

Селен и меланин = селанин.

Последния човек" от Петер Бо̀гати.

"Всяка секунда кожата и тялото на човека и на всички животни на Земята са подложени на йонизиращото въздействие на Слънцето под формата на ултравиолетовите лъчи..." - изгубени в превода или нова физико-химия? Има и 3-та възможност (дебилизъм).

Къде видя грешка, каскет? Май не си влизал в часовете по физика?