Учени успяха да съживят микроби на над 100 милиона години

Микроорганизмите, съвременници на динозаврите, били открити в проби от глина, взети от кораб на дълбочина 74,5 метра под морското дъно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак си играете с човечеството! Не се научихте ей! Не успяхте с колайдера да задържите черна дупка и сега хайде да си поиграен с микроби. Така де тези маски дето се направиха трябва да се продадът все пак. Covid милионерите трябва да стават милиардери.

Търсят новия КОВИД....

Чакайте поредните пандемии.

Учените съживили микроби , които от благодарност ще ни уморят някой ден ... Който си търси белята , си я намира винаги ! Същото е с изпращането на сигнали в космоса , че сме тук , без да знаеш какви гадове ще ти дойдат на гости ...

Или просто средата е била замърсена със "съвременни" микроби. Друг начин не виждам, нещо, което му трябва кислород да прекара не знам колко милиона години на дъното на морето, след това 554 дни да го облъчват с разни неща и то да се съживи. :)

тия гадове живеят с нас и са преди нас на тая планета. Номера е да придобием имунитет срещу патогените и това става с добър имунитет и години еволюция. Ваксината съкръщава еволюцията с хиляди години и ни дава щит на организъма срещу тях. За съжаление има индивиди от секти и неграмотници, който са дебили и им се мре да си измират никой не им пречи.

От тази новина можем да си направим два интересни извода: 1) Преди 100 милиона години на Земята е имало кислород. Странно, нали отначало е имало повече въглероден двуокис? Или може би е било много по-рано, преди първите многоклетъчни? Логично е защото динозаврите също са дишали и съответно са имали нужда от кислород. и 2) Да не дава Господ да изтърват някоя бактерия от лабораториите, че не ни стига коронавируса ами сега и тези. Или най-малкото да се постараят да ги тестват на антибиотици да знаят поне на какво са податливи - на всяко лабораторно микробиологично изследване се прави и т.нар. антибиограма. Не е скъпо и е общодостъпно - аз например съм се тествал за Ешерихия Коли и тя за щастие е податлива на повечето антибиотици.

За такива бактерии ще трябва и антибиотични гъбички от преди 100 млн. години ми се струва...

Чудесно! Сега да бъдат така добри да съживят и анти-бактерии от същия период!

Тези олигофрени докато не утрепят половината човечество няма да спрат.

Те друга работа си нямат. Ами ако плъзнат?

Още не сме се преборили с корона вирус 19, те вече включват "подкрепление от вируси-динозаври на по 100 милиона години ….. А спрете се вече !

Тука широкоспектърни антибиотици няма да действат.

При всяко микробиологично лабораторно изследване се прави и т.нар. антибиограма. Прави се тест на всички възможни антибиотици. Тези, на които бактерията не реагира се смята че е нечувствителна към тях, тоест устойчива. На тези на които реагира е чувствителна, и съответният антибиотик може да убие бактерията.

Прочети внимателно - не вируси, а бактерии, има съществена разлика! Вирусите не са живи и съответно не могат да ги съживят. Бактериите са живи, едноклетъчни организми.

В случая несравнимо по-голямо значение има дали са устойчиви на антибиотици.

Още ли има толкова тъпи паралии, да дават пари за подобни дейности на тия псевдоучени???? Спрете финансирането на такива изсмукани от пръстите проекти! Ще спасите много хора!

сега остава и някои от тези микро-организми/ микроби или не дай си боже вируси/ да тръгнат по някакви канали кмм хората и тогава covid 19 ще ни изглежда като най- добрият приятел на човека

не е късно за Covid 20

1. Вируса НЕ е жив организъм 2. С дейността си човека размрази полярните ледове - не се знае какво ще отприщи това. Ко ми пука - ще си карам дизела - "то не зависи от мене" Ама контролирано съживяване на организмите било по-опасно. Те за това - "Божието - Богу, кесаровото - кесарю " А такива като тебе - най-добре да не се изказват.

Ами те полярните ледове са на няколко хиляди години, да не мислиш, че са на милиони...

Трол

Само да не изпуснат някой древен бацил, че ковида ще ни се стори хрема.

Ами той ковида си е хрема

И малко хрипове. :-)

ВСЕ ОЩЕ има ,,динозаври" и в нет-а.

То добре си правят експерименти, ама да не объркат нещо и да съживят някой праисторически вирус и да ни натръшкат цялото човечество за нула време...

може и камък да съживят по твоята логика и знания за живата и не живата природа.

Затова ги съживяват пра-пра вирусите за да си ги изпуснат без да искат и да става каквото ще....

Спокойно, после ще успеят и да ги изтърват на улицата :))))))

Браво, ако се пръкне някой вирус морил динозаврите, може да умори нас, доста по-бързо и успешно от Корона вируса! И пак няма да има изтичане от някоя лаборатория, разбира се!

Само това ни липсваше!

ЗАЩО?

Аеробни бактерии на 101 млн. години намерени на дълбочина 5 км! Че и ги съживили! С амоняк! Тази "новина" е за замерване глупотата на народо-населението.

с амоняк по-скоро биха ги утрепали. Може и да не съм прав ...

Да са ни честити ...

Аз се чудя защо Борисов е толкова посредствен, а той бил микроб.

Аман от простаци и простотии.

Това е изключително интересна новина и поредно доказателство, че различни микроорганизми може да се носят в космоса стотици милиони и може би дори милиард години на комети и астероиди и съответно да се развият и дадат начало на нов живот ако съответните астероиди или комети се разбият на планета с подходящи условия за жизнена дейност на тези микроорганизми. Напълно възможно е животът на Земята да е възникнал по подобен начин. Жалко, че от 15 коментара по-долу нито един не е на по-високо ниво от това на средностатистически полуграмотен чалгаропитек.

Не е много трудно да се сетиш, че може да лети и в космоса. Ако не се разруши разбира се. Вирусите даже ме съмнява, че са живи същества. Просто е програмата подредена и сложена в опаковка. Това със сигурност не е нищо живо. Все едно както MP3-ката ти е записана на флашката :)

Явно вирусологията не ти е позната. Короната се измъкна от проектоваксина за ХИВ. Използвали са корона вирус за вектор. Опитите са правени на прилепи, като донори на вируса. Това става през 2016 в град Ухан, Китай. Екипите са два: китайски и американски. Въпреки мерките, които взимат, вирусът, вече добре модифициран, не мутиран, се изплъзва и виж какво става. Та какво остава за праисторическите вируси? Сега се успокой и си пусни нещо на Галена!

Ще(Щ) те щипна(Щ) по дупето (Д) ЩЩД, В морзовите съобщение , този код означава "да ти е@а майката". Значението е равнопоставено на откритието

Това беше идеята на ника в този конкретен коментар - да напсувам тактично, изключително и единствено за мое собствено удовлетворение, чалгапитеците надращили просташките коментари по-долу. Не очаквах, пред вид нивото на коментиращите, че ще се намери някой, който да знае или да помни овехтелите жаргони на морзовите съобщения в ерата на интернет.

Е тея сега ни е...а майката. Тези вируси, ако избягат от лабораторията и сме до там. Нямат ли си пишки да си играят? Колеги, рядко съм толкова ядосан. Короната ще ни се види майтап. Ще разберем как са загинали динозаврите и без астероиди.

Чичка, що не обявиш война на Япония?

Не е това годината за такива експерименти

Защо трябва да съживяват разни микроби? Малко ли ни е тази пандемия ?

На кого му пука, че са съживили нещо си на 100млн. години след като не можем да убием нещо, което е на 6 месеца и което ни убива днес, а не преди 100 млн.

Хайде стига съживявахте такива неща, моля. Поне тази година ... ;-)

Ръководителят на изследването Юки Мороно е държал в инкубатор микробите в продължение на 557 дни в стерилна лабораторна среда. Той доставил храна на микроорганизмите под формата на амоняк, ацетат и аминокиселини. Микробите се развили, пристъпили към размножаване и изявили различни метаболитни дейности.

Бъдещата пандемия се зарежда.........

Какъв ще е тоя кораб на 100 милиона години???

Трябва да е на динозаврите....

Браво на теб бе пич. Лошото е, че само ти май можеш да четеш между редовете.

С този кораб Лили Иванова е направила първото си средиземноморско турне.

никой да не смее да пърди на глната!!!

PEYTSCH

Очакваите Дино-Вирус-20...

БравоС. Ай сега да ги пуснем сред народа, за да видим какво би се случило. Много скука в науката иначе.

Сега вземете ги изпуснете, че не можахте да ни изтребите с коронавируса, а динозаврите са изчезнали от раз! 'Учени са успели да съживят микроби на 100 милиона години . Микроорганизмите, съвременници на динозаврите ...... Микроорганизмите са прекарали в спящо състояние изумителните 101,5 милиона години, което още веднъж доказва издръжливостта на живите форми на нашата планета.'

Доста фантастични филми с лош край за човечеството съм гледал с такова начало :)

Браво! Вече ще слагаме й маски на гъза

2020 не е годината за такива работи :)