Учени: Въглеродът в атмосферата може да повиши киселинността на езерата по света

Повишаването на киселинността застрашава кораловите рифове и много животински и растителни видове

Обратно в новината

Коментари - Учени: Въглеродът в атмосферата може да повиши киселинността на езерата по света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей киселяци навсякъде, а сега и езерата ако се окислят... Лоша работа.

КОГА!?!?!?!

Учен стана синоним на продажник. Компрометираха науката и я пратиха в услуга на пропагандата. Вече не вярвам нито на думичка на нито един учен. Препоръвам им да си заварат глупотвиците знете къде и да се заемат с истинска наука, а не псевдонаука за пари!

Иначе химическите пръскания и ядрените опити не пречат, така ли?

Морски миноги в сладководно езеро... Интересно!

Това е пълна 100% лъжа!!!!!! Бързо опровергаване: СО2 се отделя от водата и земните недра под влияние на увеличение на температурата, ( реално намаля разтворимостта му, а не обратно както ни го лансират, че измисленото глобално затопляне е в резултат на много СО2 което сме произвели, чрез дишане и горене ) Дори да приемем, че има повишение на СО2 в атмосферата ( което е 100 % лъжа ) това ще означава, че водите и почвите са с понижена от преди това киселиност т.е. са станали алкални. И би следвало да се върне нормалното PH към съответните нива, чрез връщане на тази киселиност от СО2 обратно във водите и почвите! Отделно глобално затопляне няма - има по-скоро глобално изстудяване, реално навлизаме в мини ледников период. Темп на земята е функция на слънцето и неговите цикли, то не е функция на човешката дейност. ( затова за невдяналите овце напоследък говорят не за глобално затопляне, а за климатични промени, защото е все по трудно да оправдаят кратките лета и ниските температури с глобално затопляне - както се опитва да ни вмени и онзи дегенерат и сороска подлога пимпирев.. найс а ? ) 3.то Спомнете си цикъла на СО2 - кръговрата, който сме учили по СОЦА в основното училище. Повече СО2 = повече растения ( те се хранят с него + вода при фотосинтеза образуват въглеводороди, органика, да не се бърка със СО2 ) Това може да ви го каже ВСЕКИ акварист - за да му живеят растенията в аквариума ( говорим за висши растения ) добавят изкуствено СО2 чреез съответните генератори на СО2 ... Баланса е отлично създаден от Бог .. а тези 'учени' да си го набият в продажния глобалистки сороски гъз!

Като цяло си прав. Аз от години обяснявам, че правилният израз е "климатични промени", не "глобално затопляне". Имаме увеличение на температурната амплитуда - от голям студ рязко до горещо време, увеличение на ураганните ветрове и т. н. т. Но имаш една грешка - има увеличение на СО2 и той не е от разтвореният в океаните, а от изкопаемите горива. Това не можеш да го отречеш. И растенията не смогват да го компенсират, заради постоянното обезлесяване, умишлено или от горски пожари.

Напротив, прав е. Колкото по-хладно е времето, толкова повече СО2 се разтваря в океаните. Колкото по-висока е температурата, толкова повече СО2 преминава от водата във въздуха. Това е установено отдавна. Ако наложиш графиките на промените в температурата на океаните и количеството СО2 в атмосферата, ще видиш, че повишаването на СО2 винаги следва повишаването на температурите, а не обратното, както МНОГО често се спекулира. Можеш да потърсиш информация. Колкото до това откъде идва СО2, не е само горенето на фосилни горива. Отделя се и при гниенето на растителна маса (растенията също умират), изригването на вулкани, горски пожари, както и затоплянето на водата (виж горе).

Аз не оспорвам разтворимостта на СО2 при различните температури, това всеки го знае. Но оспорвам твърдението, че това е единствен източник на увеличението му във въздуха. Което и ти потвърждаваш...

1. Забравяш, че най-голямата флора е в океаните ( фитопланктон ) и че реално те са т.н. бели дробове на планетата. 2. Обезлесяване .... ако се реже дърво се и засажда такова, ако не е дърво е някакво едногодишно или многогодишно растение, т.е. реално имаме същата дори по-голяма площ която обработва СО2. незабравяй, повече СО2 = повече растения, те растат по-бързо и това е железен факт и няма как да го заобиколиш и пренебрегнеш. 3. Ти как разбра, че има увеличение на СО2? Не ми казвай от тв ( знаем какво стана последните 2 години с това - по телевизора казаха ) или от казионните сайтове и др. форма на медии + факт чекърите! Проблема с фосилните горива не е нищожното количество на СО2, проблема са саждите, кацнерогените, ФПЧ, органични отрови - които тривилано ни убиват и ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С КЛИМАТИЧНИ ПРОБЛЕМИ ИЛИ СО2 ИЛИ ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ КИСЕЛИНОСТ И ПРОЧИЕ ЛАЙНА с които ни заливат и зомбират вкл. и тази статия. Само че проблемът с тези неща е че заводите са собственост на глобалистите и никой не го ебе за твоето здраве и че ще пукнеш от рак на белия дроб ( който не се предизвиква от СО2 ), а им пука за парите. На никой не му пука за твоето и моето здраве - доказателство - ковид 'пландемията' т.е. ковид фашизмът през последните 2 години. 4. Понеже няма откъде да си измъкнат от продажните сатанински задници повишени количества на СО2 ( тривиално дори нямат база за сравнение за хилядолетия назад - а я имат я нямат данни от преди 30 години ) сега тръгнаха да говорят за АЗОТНИ квоти и замърсяване. Обърни внимание - изхвърлянето на ГАЗ АЗОТ - не азотни окиси, не нитрати нитрити и др. азотосъдържащи .... а ГАЗ АЗОТ! Знаеш ли защо?? Защото азота съставлява 79% от въздуха който дишаш и 21% се пада на кислорода ( +/- мъничко и от двете за да добавим тук и инертни газове .. любимото ти со2 и т.н. ) Просто няма как да сложат ръка на азотни окиси които са вредни - те се произвеждат пак от техните заводи, те искат да сложат ръка на живота ти по един или друг начин и сега на мода е азота, понеже той винаги си го има и ще го има във въздуха и винаги могат да кажат по любимите ви тв, че нивото му е мнооооого повишено заради човека, че диша и живее и да ти го измерят и това може да мине само при хора зомбирани от тв, без собствено мислене, без нормално адекватно образование ( такова бе при соца ) и завършено начално учулище. Може още много да се напише по темата - но така или иначе, ще бъда изтрит .. просто не съм удобен на силните на деня и тоя тип писаници дълго не се застояват по тия места.

Искам само да добавя, без да се обиждаш, че хора като теб се връзват на този номер: всички знаем, че слънцето изгрява и че има от време на време слънчево затъмнение. В миналото по-запознатите са казвали на масите - ако не слушате ще закрия слънцето, или ми се подчинявайе или ще го закрия. И когато е идвал момента на затъмнението хората им е било вменено, че те са виновни, разсърдили са боговете и затова те им скриват слънцето ... а след покаяние и обет за подчинение на шамана и царя слънцето пак им е било пуснато да свети. Та и сега вменяват ти нещо за което хората нямат никаква вина, а от друга страна то дори го няма. Примери: глобално затопляне, нивата на океаните, топене на ледове ( хаха в това се сещам имаше преди 1 или 2 години озадачаваща статия как реално ледовете се увеличават в антарктика но тия статии бързо ги заглушават и заминават след номер 100 paging на google ), нива на СО2 и прочие ... горещо препоръчвам: https://glasove.com/na-fokus/zashto-klimatichnite-promeni-sa-izmama-zashtoto-sa-realni-no-ne-sa-prichineni-ot-horata

Няма да те заливам с данни, че по случайност съм еколог. Сещаш се откъде имам информация! Само ще те коригирам за едно - не можеш да сравниш погълнатото количество СО2 от възрастно дърво и от млада фиданка! Разликата е в пъти!!! Мога още много подробности да посоча, но няма да те отегчавам. Както казах, имаш и много верни факти. ;)

Кво толкоз, мяташ корнишоните вътре и отивш да вариш ракия. Мезето е готово.