17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смех до пръсване със звездните нелепици. Ще си дръпнат едно хубаво финансиране а ковидьотите ще чакат сказката за междупланетарното състезание. Хохо

МЪСК-кито, че го фане:)))

Значи 60 години не можем да се върнем на Луната, още 20 години има до полета до Марс, но ше гоним михаля из космоса!?! С какво, с барутни ракети ли? И още: цялата планета се нас®а заради един земен преекспониран вирус, а сега ще ходят на чужд обект, де не се знае откъде иде и какво носи. Пак ли ще пЛанираме пЛандемия?

Щом има кой да плати, всичко е възможно) Nft Bitcoin Ще гоним михаля Важното е кинти да падат

Що не го подготвиха това със сондата докато се приближаваше? Новия космически телескоп не може ли да го погледне по-обстойно, 30 години чикаго е много време, има голяма вероятност сондата да даде фира за такова време на сближаване.

Среща с Рама от Артър Кларк е на сходна тема и е много увлекателна книга

Но само първата част издадена в поредицата "Библиотека Галактика" е оригинално написана. Продълженията са халтурка. От книгата помня как капитана имал три жени и как на жените им се люшкат циците в безтегловност.

Добра идея, но много сложно са го замислили. Ще обикаля всички звезди и планети в системата и докато го настигне не е ясно дали ще има някой да прочете информацията. А може просто да кажат на крадлив дедо, че на обекта има гора, която е била на баща му. И после само чакаш 800 дена. Вервайте ми!

Краварите са идиоти и може и за 26 години да го настигнат. Но най-новите и мощни руски и китайски ракети ще модат да го ударят за няколко минути, просто трябва Русия или Китай да решат да го направят.

От четири години и половина обекта се отдалечава от нас със скорост с 95 000 км/ч. Познай къде се намира в момента. И сега си представи прословутата ракета, как след 24 часа се чуди къде се намира, що няма гориво и на къде да поеме само на изпарения.

Идетя на колегата не е лоша. Дори горивото да свърши Русия и Китай могат да построят газопоровод и послед с танкери-космически кораби да снабдяват периодически ракетата си с гориво. Технологии имат, виж 'Силата на Сибир' и китайските супер мощни космически ракети дето вдигнаха горе цял космически град за космическа станция

Подминал е Нептун и е на път да излезе от Слънчевата система. Ще го фанат за...

Да бе 26 години и като включи на втора ко праим а ?

И като го настигнете му конфискувайте всички снимки, които направи на земята ни. :)))))))

Защо не го превърнат във "ВОЯДЖЪР-3"

Ако се не лъжа след като се завъртя около слънцето "обектът" промени светимостта и скоростта си. Но не веднага, така че не гравитацията на Слънцето е помогнала за промяна скоростта. Или греша?

Astronomers have spent weeks analyzing the discrepancy between Oumuamua’s observed trajectory data and the predicted position. In their paper published in Nature on June 27, 2018, Marco Micheli and his colleagues reported how they identified the reason for Oumuamua’s acceleration. After ruling out effects from “solar-radiation pressure, drag- and friction-like forces, interaction with solar wind for a highly magnetized object, and geometric effects” due to the shape of the asteroid, they concluded that Oumuamua accelerated due to “comet-like outgassing.” This means that Oumuamua vents gases when heated in a similar manner to a comet. Накратко, предполага се, че ускорението се дължи на отделянето на газове, като при кометите.

РАМА ?