Успехът на LightSail 2 прави пътуването до други звезди възможно

Човечеството разполага с технология, която може да го превърне в космическа раса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей добре че са родните ни капацитети в космическите науки да ни кажат истината в коментарите :) клоуни.

32 квадрата платно за да местиш нещо с размерите на... хляб и вече говорим за междугалактически пътувания!? Вие сериозно ли!?

И що смятат, че е заради фотоните, а не заради слънчевия вятър от частици и атоми?

А как ще намери пътя в тъмнината? Пък и звездата трябва да е анти! Дупчеста, за да го засмуче

Краварите,с тая платноходка,само по Мисисипи могат да се разхождат !Хаха хаааа !Много са тъпи завалиите !

Плюйте и завиждайте червени мърши... За това с този начин на мислене рушляците никога няма да са водещи в IT технологиите в света. В азиатската свинеферма, няма хора с глобално мислене като Бил Гейтс , Стийв Возняк , Мъск, Стив Джобс ... и много други.

Руски фирми доставят половината от ....американския уран. Чрез изкупуване на канадските доставчици. Който и да те клати, САЩ или Русия, все боли.

всъщност имената които споменаваш нямат нищо общо с настоящия проект

И за колко милиарда години с този "платноход"ще се ходи до друга звезда ?

BajMihal

Ако ти беше достатъчно високо IQ за да можеш да прочетеш и осмислиш статията, щеше да си наясно с отговора на безмисления си въпрос, ама понеже нямаш завършен и 4ти клас явно, не ти стига пипето да четеш и осмисляш. Мъка, жал ми е за теб тролче...

Много яка дрога ще е необходима за "пътуването".

За теб ще е достатъчно да четеш трудовете на Ленин. По-яка дрога не ти трябва.

Проблема в космоса е, че ще ускорява половината път и после ще трябва да забавя половината път до звездата до която се е запътил.

Или да се прицели така, че гравитационните полета в системата към която отива да го забавят, не е особено сложна сметка.

Идиоти бол! Скоро и гребла ще му сложат.

Да бе, вместо да му ударят по една бира в кръчмата ви с какви глупости се занимават.

tonk11

За 1 ляб 30 м2. А за 1 космически колаб?

муахахахахахахахахахахахах! ей точно зарад тва, стивито, хопкънсънът биде обявен за учен.мозък. Продаде таз разработка: придвижване с помоща на слънчев ветър на руски олигарх за 18 милиарда. Обаче, после, се оказа, че не могат да изпредът достатъчно големо платно и с необходимата нищожна тежина. хокънсънът каза - ше чакаме. има си изчислено колко да е големо и колко тежко за РЕЗУЛТС. ОЩЕ ЧАКАТ! УСПЕХ ПЛАНЕТАРНО, ДВА ПЪТИ ЕНО И СЪЩО НЕЩО, ПРОДАВАЕМО Е, АМА НА КОЙ?

Айде и тоя пак го изтърваха.

сорка, тва са ФАКТИТЕ! НЕ ТИ СЕ ВЕРВАТ, АМА ЗАРАД ТЕЗ 18 МИЛИАРДА СТИВИТО СЕ ПОКРИ С ОРЕОЛ НА УЧЕН. БЕЗ ТЕХ СИ Е КРЪГЛА НУЛА,ТО И С ТЕХ ДЕ, АМА РЕКЛАМАТА, тази велика сила...

7 милиона за един фърчащ самун хляб, па бил и тий с платно от домакинско фолио. Малко ми се струват, А можеха барем 14 милиона да усвоят. Ма нищо де, има време и пари за усвояване напред.

изстрелването струва най-много

"Американската организация "Планетарно общество" - за скапаната рашистка кочина никъде нищо не споменава , очаквам активиране на кремълските тролове защото статията е свързана с америка.

"Гузен, негонен бяга" те описва най-добре.

BajMihal

Ми ако погледнеш сега, човека се оказа прав. Напълни се с руски тролове, разбиращи от всичко, само не и от четене и разбиране на елементарен текст. Но какво да правиш - пусти му копейки...

Бог да пази Космоса от човечеството !!!