17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано не са донесли некой нов щам, че и за него ще трябва ваксина...

Скоро и Боинг ще пусне техните ракетки. А Рашка-Говняшка съвсем изпада от тази дейност. След 50 години белият ("западен") свят ще има телепорт и летящи чинии, а в Рашка Говняшка ще е територия като от филма Mad Max и ще ядат човешко месо с водка и ще са обградени от стена, да не излиза навън заразата.

По-добре питай Наполеон от съседната стая! Той ще ти обясни най-добре!

Какво да го питаме Наполеон..дали неговите ракети са ходили на МКС ли...спечелили една война преди 300 г лежат на стари лаври и си. ислят, че ни е стрх от тях...от "безаналоговите' им боклуци дето ги имат. само на аним ация...

По-скоро отново ще се появи "западната китайска империя" - днешен Киргистан.

Ние русските русофили русолюбци сме силно разочаровани от нашите братя в СССР, пардон Россия! На този рептил Маск корабите сравнени с нашите Союз са като мерцедес и трабант! Време е нашите братя в СССР, пардон Россия, да започнат да правят нещо ново, а не да разчитат на технологии на 60 години! Излагаме се и затова всички шокат канчето на нашия кумир товарищ Путкин, пардон Путин!

Естествено че ще е успешно завръщането. От 200 км където и да се приземиш все ще си улучил планетата Земя

През 1971г съветска капсула с трима космонавти, на 180 км. от Земята, се разхирметизира и космонавтите "кацат" мъртви.

Откак умря Королев, руснакът няма космическа програма. Още карат по инерция, но скоро свършва.

От 10 години го разправяте това. Още откакто НАСА почна да ползва руските космически технологии, понеже техните совалки ги спряха.

И как това променя факта, че Русия все още ползва технология от 60-те на 20-ти век? На американците паузата приключи и вече са в трето поколение кораби. Русия кога смята да мине поне на второ? През 56-ти век ли?

И с трето поколение кораби, американците стигнаха за 23 ч. до МКС , а руснаците за 3 ч.

Глупендер, за колко време се стига до МКС не зависи от технологията, а от момента на изстрелване и траекториите. Елементарна физика за хора. За путинофили - чудо.

Пълни глупости. Не могат да изчиислят траекторията че да не се влачат 23 часа ли? Разликата е какво изстрелват и на какъв принцип.

Два дни след старта от космодрума Байконур в Казахстан на 15 декември 2010 г. корабът трябва да се скачи с МКС. Екипажът на Союз ТМА-20 представлява половината от членовете на Експедиция 27 на МКС. Останалите членове на експедицията пристигат с кораба Союз ТМА-21 през април 2011. Сигурно след тези експедиции, на Съюз са му закачили светлинен двигател, та стига само за 3 часа. Що ли при някои полети летят два дни, а при други 3 часа?

Инклинацията (наклона спрямо земната орбита) на МКС е в полза на Русия. Изстрелян в точния момент кораб може да стигне до там за 3 часа. Докато от терторията на САЩ, минималното време е около 9 часа, заради нужда от по-дълго синхронизиране на орбитите, а прозорецът за изстрелване, за да се случи това се почвява на всеки 8 (или 9 дни) и продължава около 6 минути, което е технологично невъзможно за това време да се изстреля ракета и да заеме "правилна" орбита. Затова за ракетите изстреляни от територията на САЩ е по-трудно и енергоемко да стигнат до МКС.

Не знам дали си зъл дух, определено си глупав. Това че не харесваш някоя държава, не е причина да подценяваш възможностите и в една или друга област. Подобно подценяване е позволено само на тъпите.

къ съм го надръвил

Отде ви изравят бе.

Канчето хапчета и в леглото. Логореята и обсесивно-компулсивното ти разстройство пак се проявиха, LOL.

Старанието ти да вземаш пример е похвално, остава да се научиш кога и как. Тоя път получаваш просто "не се наврещя ей". Поработи още.

Този Клутин голям дипломат излезе. Прецака и малките постижения на роскомикс. Голям!!!

Някаква частна фирмичка на някакво софтуерно Юпи за има няма 10-15 години надмина великата стогодишна космическо-въздушна програма на Могучий Совецкий союз с 200 милиона жители-ватници! Да не повярваш!

"Някаква частна фирмичка на някакво софтуерно Юпи за има няма 10-15 години" направи това, което руснаците правеха преди 50 години :) Голям успех, няма що ! Пък за "надминаването" - мълча !

Мълчи руснако, мълчи! Само това ви остана на робите на путкинь, да гледате безмълвно от кочината как цивилизацията се развива.

Няма смисъл да спориш толкова не са в час, плюят всичко руско по принцип... Спейсекс има толкова много правителствени субсидии, че не е истина, ама сега с новата администрация, да видим

Зельо, Роскосмос на какви субсидии е? Кат си прост, поне не ни го натяквай...

Кога братушките са успели да изпратят и върнат 4 човека от космоса с един полет ??? Няма значение дали живи или мъртви ..... Ми никога. Кога братушките са успели да си върнат първата степен на ракетата?..... Ми никога. Kak със около 10,000 работника Space X иma 23 старта, единия е прекъснат в началото, а в други два не успяват да си възстановят ( приземят ) основния ускорител, срещу над 200 000 работника на Роскосмос, които имат едва 17 старта от планувани над 40, като от тях за три не се дава информация дали са успешни при това процента на възстановяване на основния ускорител е 0. Или с други думи казано за полета на една ракета 435 човека използва Space X срещу 11765 от страна на Роскосмос. Да не говорим, че ескизния проект на ракетата Амур на Роскосмос напомня някак си на над 95% Falcon 9 на Space X. Излагате се хора. Вярно е, че СССР прокара пътя в космоса, имат безспорни успехи, но те всичките са по-стари от 20 години. Днескашна Русия не е СССР, Набите си го в главата. Днескашния кораб Съюз e направил първия си полет през далечната 1963. Може и да е сигурен като калашник, но е морално устарял. Руснаците са почнали да проектират новия си космически кораб от 2005 година, като го преименуваха няколко пъти и независимо големия си опит, и много хора, са все още в начална проектна фаза. Как така за 11 години, хората от американската компания с 20 пъти по-малко персонал, успяха да направят това което братушките не могат да направят от 16 години? От всичко казано до тук, можете да си направите само тъжни изводи за руската космонавтика и дъното което е стигнала тя. Не може и не бива да се гордееш само с миналото си и да се уповаваш на него, трябва да се развиваш и да имаш смелостта да си поставяш нови предизвикателства.

Преди 50 години момчето, което направи СпейсЕкс още не е се е било родило. 49 годишно е. Много си смешен! Точно това е смешното! Както го казах, за 10 години направи това, което онези цяла държава не са направили за 100! За 10 години направи технология много по-напредничава от тяхната руската!

Писах Ви +, но сте много подробен. Пенсионерите от Трафопоста на БСП тролещи от "Правец-8" с части на INTEL няма да прочетат всичко. Пишете кратко и ясно: Фёдор, Робота - чудо на руската Космонавтика, бе закупен от Amazon.com за $999.00 и след облепяне с руски стикери - изпратен като руски-робот в космоса.

Само че руснаците стигнаха за 3 часа до МКС с "остарелите " си технологии , а американската капсула за 23 часа

Да бе, разбрахме, че в часовете по физика си ходил за гъби.

Наистина ли си невеж, или само се правиш на такъв. ? Какво" великите" американци не могат да изчислят траекторията ли, за да не се влачат 23 часа. С тези костюмчета, не зная как биха издържали ускорение и натоварване , за да стигнат за 3 часа

Два дни след старта от космодрума Байконур в Казахстан на 15 декември 2010 г. корабът трябва да се скачи с МКС. Екипажът на Союз ТМА-20 представлява половината от членовете на Експедиция 27 на МКС. Останалите членове на експедицията пристигат с кораба Союз ТМА-21 през април 2011. Сигурно след тези експедиции, на Съюз са му закачили светлинен двигател, та стига само за 3 часа. Що ли при някои полети летят два дни, а при други 3 часа?

А Рогозин скача ли скача на батута!

В Россия армията и космическата програма са, колкото да крадат народните пари, и да заблуждават наташките и мужиците, че са все още някаква сила. Нищо чудно утре като почне ядрената война да се окаже, че нито една рекета няма да напусне силоза, преди да завали ядрения дъжд.

си кажи за кючека през 2014а

Ти от възторг още малко и ще се изпуснеш в гащите!

Добре бати Бойко ги напътства

Ами кой да ги напътства - Слави-чалгата, дето две думи на кръст не може да каже, дето така и не стана ясно защо влезе в Парламента ... Кой да ги напътства - злобната Мая или Христо Иванов, който така и не определи мястото си по отношение на ЕС, НАТО, Русия .... Пак остава Бойко да управлява , щото простите българи забравиха времената на Жан Виденов и кой извади държавата от блатото .... Ето защо простите народи се управляват от диктатури - за да няма грешки като Слави и Манолова !

Албански учени намерили в дълбоката джунгла руски учени, които също търсели нещо там

Добре ,че са руснаците за да се завръщат и излитат успешно !

Тц, батута работи:) Може да си го натаковате вече:)

Точно така е. Наскоро в The Space Review имаше статия "Благодаря, Дмитрий!". В неь авторът изказавше благодарността си към Рогозин за празните заплахи, които значително ускорили инвестициите в американски ракети и двигатели. Също така отбелязва съвсем навременната заплаха, че Русия ще изостави МКС, защото точно в този момент НАСА обмисля възможностите за изграждане на частна космическа станция. Статията завършва с намерението на автора да изпрати батут и благодарствена картичка на Рогозин. Де да беше направил и 1/10 от това за руската космическа програма.

А защо не ортаците връщането на двамата руснаци и американката преди две седмици , кацане в Казахстан ,по същия начин? Беше далеч по-атрактивно. Те също бяха 6 месеца в космоса.

Извинявам се, отразихте, исках да напиша

Бла-бла-бла!

Не може да се отразяват успехите на руснаците ! От посолството не дават ! Спират грантове и размахват пръст :D

Отразиха го бе кретен. Искаш денонощно да пише затова ли?

Как го отразиха, като водеща новина в dir.bg ли?

Дал. Други тъпи въпроси?

Не, на тъпи хора няма смисъл въобще да се задават въпроси. Персонално.

Затова и никой не те пита нищо. Но пък ти отговаряме и на тъпите въпроси.

Факти от БАН и НАСА. Скоростта на Земята е 100 000 км в час. На МКС е 28 000 км в час. На ракети максимална скорост е 20 000 км в час. На самолет е 1500 км в час. И е възможно обратно кацане на Земята. Не е възможно ако Земята се върти.

Имаш желязна логика! Както знаеш желязото ръждясва

Главата ти също е плоска обаче не можеш да се видиш отстрани нъц!

Още факти: - атмосферата се върти заедно със Земята - ти си малоумен трол

Е кое не ти е ясно скоростта на Земята е спрямо Слънцето, а скоростта на МКС е прямо Земята. все едно да имаш един влак със 100км/ч, а кондуктора в него да крачи със 4км/ч. Какво не ти е ясно за ракетата ? Да тя вдига 20 000км/ч. Ама като ѝ свърши горивото продължава космическия кораб с неговият двигател. Космическия кораб е самата капсула. Той ускорява с още до 8 000км.ч.

Разсмяхте ме искрено.Благодаря.

Я някой да ми каже, какво иновативно има в полетите на Мъск. Иновативни бяха совалките.... Това че събират 1 степен и я ремонтират за нов старт не е иновация,защото след стреса при полета ремонта не е никак евтин. А другото с капсулата работи оше от кучето Лайка и Юри Гагарин. Както и Ъеслата е кола с електромотор. Тоест електрокар с компютър. Къде е ИНОВАЦИЯТА и тук?

R

В космоса не е излитала само сърп и чук

Капсулите на Восток, Восход, Союз и аполо са за еднократна употреба Ракетите носители 1, 2 и 3 степен за гореописаните кораби са за еднократна употреба За първи път Совалките са кораби за многократна употреба При тях обаче ракетите носители са за еднократна употреба Тук новото е че за многократна употреба се използва капсулата и ракетата носител за първа степен

Но това не е ново човече... А нещо между совалка и капсула. Работих 22 години в аеро индустрията и знам на какви изследвания се полагат детайлите преди полет. И всичко се разглобява, проверява и заменя ако има нужда. Та май е по евтино да се направи ново и проверено

Хаха бил работил в авиоиндуструята. Какво си правил - мил си кенефите в завода ? Как може да ми сравняваш самолетче, дето вдига 1000 и лети на 10 километра с кораб, който вдига 30 000 километра в час и се нагрява до 3000 градуса.

Точно така! Това са полезни модели, но в никакъв случай, иноваций или нови изобретения ...

vая

Като питаш-да ти кажем. Иновативното е отделянето на степените от ракетата и завръщането им невредими на земята с обратно приземяване (т.е. готови отново за полет след инспекция и зареждане), а не с носа надолу или с парашут. С парашут се приземява (приводнява) самата ракета. Има маса клипове в ютуб.

Тъпунгер, наясно ли се с понятието иновация? И кой преди това е връщал и е използвал отново първата степен? Кой преди това е връщал с капсула 4 човека наведнъж? Кой преди това е връщал по 3 тона товар от МКС? Кой преди това е запазвал капака покриващ шлюза за скачване? Кой преди това е правил електромобил с преход от над 600 км? Кой преди Мъск е организирал серийно производство на електромобил с голям пробег и над 100 000 броя годишно? Кой преди Мъск е правил над 100 000 автомобила серийно производство, които да побеждават суперавтомобили с ограничено специално производство? Кой преди Мъск е правил керемиди фотоволтаици? Кой преди Мъск е ползвал мегабатерии за регулиране на електромрежа? Кой преди Мъск прави зарядни станции за електромобила покриващи държави? Кой преди Мъск е направил работещ ракетун двигател с изцяло затворен цикъл? Кой преди Мъск е правил двигател с отношение тяга-собствено тегло 200? Кой преди Мъск е направил метанов двигател и то със затворен цикъл? Има и още много иновации, но тези са достатъчни за да схванеш какво нещастно лекенце и долен боклук си

Не знам дали е икономично, но сигурно е, щом изстрелват по 2 ракети на месец, а някои от тях са по 3 пъти вече ползвани. Изглежда е по-бързо от правенето на нова. А и те ще подобрят стреса от полета с времето и ще ги изстрелват отново след 10 дена.

Фейк ,фейк ,фейк. Земята е плоска, неподвижна и с Купол над нея. Затова не са летели в космоса.

както винаги размазана снимка, да не си личи монтажа

Няма монтаж, гледах пряко предаването на канала на NASA в YouTube

И това ли е най-важната новина на Великден? Стотици космонавти са ходили и са се връщали.

Това е най-важната новина за човечеството, а не твоя селянин Боко какво бил казал.

А коя е по-важната новина?! Че някой бил "възкръснал"?! Абе престанете да живеете в средновековието! Легендите и приказките са хубаво нещо. В тях има поука и морал, но трябва да се прави разлика между фикция и реалност. Докато в България някои "празуват" 4-5 дена, нормалните хора работят!

Само дето Възкресението Христово не е фикция, а реалност. Не се залъгвайте, че всичко приключва със смъртта.

Съгласна съм донякъде ,че не всичко приключва със смъртта, все пак не мога да знам със сигурност. Съгласна съм че съществува енергийно- информационно поле , но не всички хора явно имат нужда чисто научните твърдения да се материализират и да се превръщат в канони, които да се спазват. Който не го разбира, да го прави.

Браво на ДИР че отразиха това постижение на човешката инженерна мисъл. Браво на Мъск, браво на държавата и обществото позволило това да се случи. А Рогозин снеговия батут.... да си сези в кочината Русия!

ближеш ли, ближеш ли ...

Добре де, защо спряха живото излъчване като вадеха Виктор Гловър ? - да не е умрял - сега пак ще плъзнат теории на конспирациите !

Добре, че Петров и Боширов не са били там.

"успешно" що така бе

Май са се удавили .

Май ти си се удавил, ама още не знаеш!

И то в собствените си лайна !