В Млечния път има максимум 6 милиарда двойници на Земята

Техниката все още се затруднява с откриването на планети около звезди, подобни на Слънцето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бутафорно проучване.

Браво, аферим, ашколсун! Много важна и полезна информация. Не напразно заплатата му е 20 хил. долара/месец.

Защо да е бутафорно?

Не напразно твоята е 1000 лева.

Що ма не питаа мене - язе сам прозд и вие сте прозди - вечер га паса уфцети съм ги броил - този малко е надписал , ма я га ги броим сам на поне две ракий и грешки стават !

Ми то не е изненада. Изненада щеше да бъде ако утре съобщят, че телескопа Хъбъл например е снимал "малко зелено човече, което ни маха с ръчичка и ни се усмихва от 250 светлинни години разстояние. Много ясно е, че най-лесно се откриват червени гиганти с големи планети около тях. Какво ще открием в близките 10 години ми е трудно да гадая.

Какво означава ракиЙ, неграмотник?!?

Много му е даже

Значи Тръмпи е прав, няма за какво да се притесняваме от затоплянето. Като гласуваме по една планета на двама китайци за останалите хора ще има по една за всеки. Топлете се на дърва и карайте без катализатори на воля.

фифити/фифити :) или ще вали или няма или си бременна или ще ти дойде или ще стане или няма да стане или има извънземни или няма

Абе абв-то, виж препинателните знаци на бай Шиле. Ако беше прост,нямаше да ги използва по всички граматически правила. Това горе е написано за смях, а не защото е прост. Много си се стегнал, отпусни се малко!!

Защото тези проучвания и статии отклоняват вниманието на хората от Истината.

Знйачи и там тъпаци, макар и извънземни......... Няма мира, няма спокойствие, бре-ей.

зидарски пинизи, екземплярите в стадото да се чувстват нищожни, с угнетена душевност и сломена вяра, ... ментално заробване на гоите, превръщайки ги в добитък, тоест безполов джендар

Доста не скромна цифра. Ако мащабираме топчета с големина 1см и ги подредим по права линия, ще се получи дължина от 60 000км. Уау.

Взех, че се обърках в тази статия. Нещо с цифрите и фактите. Значи 0.18% от екзопланетите около звезди тип G са земеподобни. При 400 млрд. звезди в галактиката 7% били тип G, което ще рече 28 млрд. звезди като Слънцето. При това положение, 0.18 % процента от тях са къде 50 млн., а не 6 млдд. Тая сметка нещо е объркана. Освен това звездите като Слънцето не са големи, а по-скоро малки, поради което и с дълъг живот. Планетите като земята не са далече от тях, а по-скоро близко и защото са малки, се откриват по-трудно. Освен това, в Млечния път има между 100 и 400 млрд. звезди, като бройката подлежи на уточняване. Сайта не е научен, но все пак....фактите. Извън това, ако си взема по един апартамент на всяка такава планета ще ми се получи добър портфейл.

Що бе? Притесняваш се, че станахте много и няма да има лапачка за всички ви?

Тъй, тъй и един мармот завива шоколадчетата в станиол.

Като нашата планета друга няма да открием никога! Човекът обаче упорито и неконтролируемо се множи и целта му е да ПОТРЕБЯВА, като в резултат планетата става все по- замърсена.

Ние отдавна сме между вас.

американците напоследък много интензивно започнаха да бълват новини за извънземни, интересно защо ли

чак пък никога

Дори и да има сходство в абиотичните фактори, едва ли ще има биотични такива. В случая тераформирането би отнело десетилетия. А може и да има биотични фактори живи организми) и тогава възниква дилемата "съхранение или тераформиране"! При всички положения планетата ще е различна от Земята!

Тук не се споменават извънземни, а земеподобни планети. Това не значи, че са и населени с разумни същества. И второ: "Учен от Университета на Британска Колумбия в Канада"! Не САЩ, а Канада. Преди това имаше за извънземни статия, но беше от британски учени от университета на Нотингам. Нещо си се психасял, успокой се! Не те подготвят за нищо! Просто трябва да си оправдаят заплатите някак...

7 % от 400 милиарда са 28 милиарда, умножено по 0.18 е около 5 милиарда, а не е 6.

Това изобщо не значи, че това ще са планети подобни на Земята СЕГА. Земята е на 4.5 милиарда години и е минала през най- различни периоди на трансформация. Само в последните около 300 милиона години има условия за живот на сушата.

"За да се счита за подобна на Земята, една планета трябва да бъде скалиста, приблизително с размерите на Земята и да орбитална около подобна на Слънцето звезда (тип G). Разстоянието от планетата до звездата ѝ трябва да е такова, че водата да може да е в течна форма, а температурите да са подходящи за живот." Никой не казва, че трябва да има и живот на нея. Достатъчно е да има сходни абиотични фактори.

Формално е така, но основната цел е търсене на живот и условия за него. Всъщност, наличието на течна вода не зависи единствено от това, планетата да е в обитаемата зона. Земята е точно в средата на обитаемата зона на Слънцето, но енергията само от него не е достатъчна да има течна вода на повърхността. За това допринася доста парниковия ефект, който е в резултат на активната тектоника (вулканите).

Да, в известна степен идеята е, че ако планетата има сходни параметри, би могла да приюти живот. Затова се търсят и земеподобни планети. Но и като евентуален бъдещ наш дом, ако намерим начин да достигнем до тях в бъдеще. А колкото до течната вода, това е малко относително. Донякъде казаното от теб е вярно. Вулканите са голям фактор. На Венера има вулканична активност и температурите са високи, дори прекалено високи и се предполага, че всичката вода е изпарена и е в облаците. Смята се, че в миналото обаче е имало океани, като на Земята. От друга страна на Марс няма вулканична активност и водата е само под формата на лед (на полюсите и под земята). Предполага се, че под земята може да има и течна. Но има индикации, че в даден момент за кратко се появява на места течна вода с висока соленост. От трета страна, на Европа и на Енцелад се предполага, че под дебелия слой лед има течна вода. Там няма вулкани, но има други фактори. Така че, наличието на течна вода е следствие от много фактори. Както и наличието на живот. :)

Факторите за течна вода на повърхността са доста комплексни. Марс и Венера са на границата на обитаемата зона. На Венера парниковия ефект е прекалено голям, Марс е с доста по- малка маса от Земята, изстинал е бързо и вече е тектонично неактивен, няма горещо ядро, от това няма и магнитно поле което да пази атмосферата и я е загубил почти напълно.

Не пише , че 0.18 е в проценти. Сметката ти е вярна, но само ако коефициента 0.18 е 0.18 %.