В САЩ забраняват продажбите на мощни геймърски компютри

Новите рестрикции важат за щатите Калифорния, Колорадо, Хаваи, Орегон, Върмонт и Вашингтон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото и в статията на калдата не беше посочено пряко някаква цифра, а гледах коментарите, та от един линк там и с гугъл преводача виждам следните конкретни цифри: Стандартите определят цели за консумация на енергия, които обхващат четири неактивни режима на използване-кратък празен ход, дълъг празен ход, режим на заспиване и изключен-свързани с "оценката на разширяемост" (ES) на устройството, в зависимост от броя и типовете на интерфейси и на допълнителни изисквания за захранване, произтичащи от допълнителни възможности (графични карти, системна памет с висока честотна лента и др.). По този начин изискванията варират в зависимост от характеристиките на устройството, но като базова, настолните компютри, мобилните системи за игри и тънки клиенти, произведени между 1 януари 2019 г. и 1 юли 2021 г., могат да консумират не повече от 50/80/100 kWh годишно за ES резултати по-малко от 250, 251-425 и 426-690 съответно. За такива устройства, произведени след 1 юли 2021 г., лимитът на kWh на година става 50, 60 и 75. Моделът Alienware Aurora Ryzen Edition, цитиран по-горе, [PDF] показва консумация на енергия на кратък празен ход от 66,29 вата и 563,01 Не виждам какъв е проблема да си купиш мощен компютър и да го ползваш колкото ти трябва.

Когато се преписва така се получава. Дори във форума на Калдата, хората бяха обърнали внимание, че новината не е поднесена верно и се получава една фалшива новина. Става въпрос за нови изисквания каква е консумацията на електро устройства в "изчакващ/спящ/idle" режим кой както го знае. Има големи разлики и целта е да се накарат производителите и потребителите да обърнат внимание на тези често скрити разходи. Само ако знаете колко ток се харчи от забравени зарядни устройства на телефони.

При високо производителните машини ОЕМ продажбите са нищожен процент, защото който знае какво прави така или иначе ще си асемблира системата сам. Готово направените са направени за злетаци с дебели джобове.примерно Alienware, пълен та*ак

Който разбрал-разбрал!Калифорния вече започна началото на разпада на така наречената западна цивилизация! Всичките изроди са там с права повече от на нормалните хора- с новите им закони там трябва да си най-малкото траверс за да работиш на по-високо ницо. Както и да е. Новината е, че в тези щати явно вече се забранява копаенето на криптовалути. Отделно те имаха и проблеми със захранването. Американските веи и атомни централи са едни от най-изостаналите и нискотехнологични като цяло. Иначе сме големите демократи!

Страната на свободните ли бяха тези?

"9-ти декември" си звучи като "9-ти септември" :)

Комунизъм ги тресе сащ, и най лошото е че Европа им лице гъза

като бозата им стане по 10 стотинки, тогава вече ще ти се прииска да живееш там.

Имат си банани, не бери грижа.

И маймуни също.

Комунизъм, капитализъм... За диктатурата няма голямо значение с какво име ще се нарече. За балъците, които са лесни за манипулация обаче има.

Трола дп е виновен

интересно ще не забранят и Теслите - те доста повече ток харчат глобалягите изперкаха нацяло - скоро цялата западна икономика ще се катурне и ще стане страшно

как ще работят разработчиците ? Без няколоко екрана пак ще си делим единен хоризонтален или вертикален заради тестване на кода ... това ще промени използваните кодове .

звучи несвързано , но в езерото Мийд което се захранва от река Колорадо , и което е езеро за водносъоръжение Хувър от 1932 , в езеорото от 20 години насам има падащи нива на водите, до такава степен в напоследък че изчисленията по Брнули показват точка на необратимо събитие , пустеещи водни снабдителни системи . При това тази система снабдява освен 4 западни американски щати и Мексико , така че въпрос се е превърнал в трансграничен феномен .

Ние имаме същите проблеми .

Български русофилки пишат статии за САЩ, ако им вярвате, Апъл трябаше да са фалирали отдавна, а те печелят все повече! :) :) Да не изборявам всички примери. 1000 статии за руски лазери и велики ракети, а те са си същите бедняци! Къде им е този велик научен и инженерен потенциал?! В 6 щата са решили да направят уредите по-енергоспестяващи и тук взехте да ги оплаквате! :) :) Става въпрос за харченето на енергия, докато комповете са айдъл, защото там не ги изключват. Реално тази новина има много минимално реално значение.

Кви русофилки, то е един щатен врякалник към сайта дето така и не се наврещя за толкова години врякане. И да, по-скоро е жена.

Български русофилки пишат статии за САЩ, ако им вярвате, Апъл трябаше да са фалирали отдавна, а те печелят все повече! :) :) Да не изборявам всички примери. 1000 статии за руски лазери и велики ракети, а те са си същите бедняци! Къде им е този велик научен и инженерен потенциал?! В 6 щата са решили да направят уредите по-енергоспестяващи и тук взехте да ги оплаквате! :) :) Става въпрос за харченето на енергия, докато комповете са айдъл, защото там не ги изключват. Реално тази новина има много минимално реално значение.

"Oт пъpви юли 2021 гoдинa в peдицa aмepиĸaнcĸи щaти влязoxa в cилa нoви зaĸoнoви нopми, зacягaщи ĸoнcyмaциятa нa eлeĸтpичecĸa eнepгия oт paзличнитe битoви ycтpoйcтвa".... Компютрите са частен случай, който тука в статията е превърнат в основен. Всъщност се цели новите устройства които се предлагат да са енергоефективни. В този смисъл перални, печки, бойлери, хладилници, климатици, телевизори, мониtори и т.н. които не са клас А се забраняват за продажба. Top геймърските компютри са със захранвания от по 1000VA, че и повече. Американците са прецакани със 110 Волтовата си мрежа. Щото първи са направили електрическа мрежа и за по-безопасно са избрали 110 V, пък и Едисон е ползвал 110 постоянно напрежение преди да минат на променливото. Европа, а и целият свят създават мрежите си по-късно, а Европа след Втората световна война унифицира мрежите си на 220V, koeто е било лесно заради малките мрежи и малкото ползвани уреди на електрозахранване. А това в САЩ по онова време е било доста трудно да стане - смяна на трансформаторите по трафопостоветеи на хилядите вече съществуващи уреди. Проблема е основно за крайното електроразпределение. Елекромобилите не са проблем, защото зарядните станции се захранват с високо напежение. Проблем е домашното зареждане на такива коли. Но пък всеки с къща може да си постави фотоволтаици за такава цел. Между другото някой пак се опитал да пише от мое име.

Това че на захранването на компютъра пише 800 вата не означава, че компютъра консумира толкова, но кухи лейки пишат законите.

Напрежението, което се подава към домакинствата в САЩ, е 220V (по-точно, 240V±6%), но минава през понижаващ трансформатор, вързан към нулата през средната точка на вторичната намотка, от който излизат два кръга на 110V (120V). Тоест, на теория е възможно конкретно домакинството да се преустрои да работи на 220V по европейски модел, но е скъпо и непрактично (и часовникът на европейската микровълнова ще избързва, понеже се синхронизира по честотата на мрежата).

А дали това не се прави за да се пращат потребителите в "облака", а не да си държат информацията на локални машини и дискове, недостъпни или трудно достъпни за ЦРУ ?

Не можеш да спреш гората да се разлиства!

Градовете им светят по цяла нощ, при това без да има чак такава нужда,а искат да пестят от компютри!

Светят щото имат 99 ядрени реактора, които през ноща няма как да спрат, а тока трябва да се ползва. Проблема не е нощното потребление, а пиковото и през деня, както и вече създадените мрежи. Светлините в градовете може да се захранват от трифазни мрежи или по-високоволтови връзки. А пиковите потребления не се решават с АЕЦ, нито АЕЦ определя капацитета на вече съществуващите мрежи. Та проблема не е в електропроизводството.

Някой се светна, че все повече хора не играят на тези компове, а копат крипто и то доста доходоносно, предвид цените от последните 8 месеца. И като не можем да забраним крипто, да им вземем компютрите. Имам чувство, че всички решения в САЩ се вземат от някой 80 годишен Байдън, който е дарен с деменция и си живее нейде в 70-те, "когато цените беха идеални".

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей. Всъщност много добре е измислен законът, всеки може да си купи каквато иска система на части и да си я сглоби - за което стига съвсем минимална грамотност. Но понеже над 90% от населението я няма тая грамотност безумието с печащите печки копаещи безсмислени биткойн ще се ограничи до разумен минимум. А да, тоя път не пропуснах да си архивирам поста - не се наъчвай да го триеш без своя, пак ще се появи.

Когато американците са имали ток в къщата, Бай Ганьо е поливал още с ибрика на Бея.

Те там понеже всичките са геймъри, щото :)

Чакаме Новия Сух Закон, но този път на Компютри.

Все едно не можеш да си го поръчаш на чаркове и да си го сглобиш вкъщи...

Истината е, че повечето американци не могат да си асемблирт машина, дори и с напътстващо видео тип стъпка по стъпка, защото 99% от мозъкът им е зает с това да се чувстват привилегировани, бидейки част от най-великата са нация на планетата. Те си купуват готови компове Епъл и карат само коли автоматик. Толкова си могат.

Сега ще харчат бензин и време да ходят в съседен щат да си купят от там. Или да им ги сглобяват другаде. Да разбият сделката на покупка на чати и сглобяване. Разни като Делл изобщо не са производители на компютри, а само поръчват такива. На Делл е само надписа, който също са поръчали, примерно от китайците.

Логично.. логичното е да имат проблем с елктропреносната мрежа.. .това ни очаква и нас, под "нас" имам предвид Европа като цяло и България в частност.. Инфраструктурата е на повече от 50 години... тя е изграждана с мисълта и консумацията от преди 40 години.. без мисъл за елкетромобили, без мисъл за домашни компютри във всеки дом и то не по един а по няколко, без климатици във всяка стая и огромни радиостанции (разбирайте мобилни клетки) през 200 метра... да не говорим, че и през тези години абонатите също са се увеличи значително... На практика потреблението на енергия (и то не само електроенергия) в Световен мащаб се увеличава главоломно и тук не става дума само за производство но тази енергия, а и за нейния пренос - инфраструктура, а нейната цена или по скоро цената за нейната модернизация на практика се оказва непосилна. Пътя е ясен... след забраната за компютри, ще последва забрана и за други уреди... котлони над 800 вата, фурни над 1,4 киловата, микровълнови над 800 вата... и т.н. и т.н. повишаване на цената на тока, режим на тока и т.н.... минали сме по този път ... този път може би за щастие, поради липса на адекватна икономика и енергоемки производсвени мощности, нашата инфраструктура може да се окажа по-стабилна, но ако не се вземат нужните мерки сега.. след 10-15 години, а може и по-рано и ние ще сме на същия хал....

Нашия капацитет е двоен заради по-високото напрежение... Ония смотаняци са още на 110 волта...

готин , у БГ-то ток се харчи все по-малко и по-малко . пикът ни е бил някъде 89-90г и оттогава стръмно надолу ... :))

89-та Телевизорът "Темп 714Д" - цветен. Харчеше половин киловат на час... Акумулиращата печка "Изгрев" харчеше 4 киловата на час... Крушката от 100 вата харчеше 100 вата. Сега харчи 13 вата и осветява пак толкова... Та, така за високото потребление.

Американската електропреносна мрежа не става за нищо - дървени стълбове, напрежението за пренос ниско... Базовите мощности за производство на ток също за допотопни и недостатъчни. Компенсират с произвдство от газови централи, най-често работещи сезонно. В случая с "партийна директива" се пробват да закърпят нещата, ама някак не ми прилича на успех.

Обаче по демократичен начин. Консумираната мощност е по-малка от тази на автомобилен климатик.

А да са казали нещо за огромните светещи рекламни билбордове, които нощем огравят улиците като августовско слънце?

Или за електрическите автомобили? ;)

Още повече възобновяеми енергийни "източници". Всеки тъпак да ходи със соларна шапка на главата и мини ветрогенератор в ръка. Това е бъдещето. Заеби там некви модулни атомни реактори и такива средновековни простотии.

С теслите какво правим че опряха до компютри?!

Ще им теглим едни Тесли на Теслите.

но токът е малко, но токът не стига, деца от стихосбирката електро-Моторни песни на Никола Tesla-ров

_stankow

И каква е целта ? Един джип 200 кс е 150 kW механична мощност или близо 500 kW топлинна мощност. Един компютър е 0.5 kW, т. е 1000 пъти по-малко ? Какво ще спестят, емисии ли ? Ми да ограничат джиповете. Все едно да се опитваш да си намалиш теглото като си режеш ноктите ...

Айде пак се изцепи от въздуха... Спестяват електричество, поради прекомерна консумация. Това и първокласник ще се сети. Къде намеси джипове и емисии, само болният ти тролски мозък знае...

Остави го тоя ватен трол. Сигурно живее в руслямска държава и дори не е помирисвал велика Америка. Откъде би могъл да знае какво е това "режим на тока"?

Бабо, бабо ! Що са ти толков много минусите ?

Щото тролетарията се научи да ползва ай пи сменячки. Други въпроси имаш ли, бабиното?

Факе-нюз.

Брех тея американци. Още малко и ще го докарат до режим на тока като през славните 90'

Най-голямата Демокрация, Най-богатата Държава, Най-най-най, ама май нанай ...

Какво плюене щеше да е, че са изостанали.

Тези компютри струват колкото нова Лада.

Делл са обявили че няма да првят доставки на Alienware Aurora R10 and R12 към съответните щати. Цените се намират лесно започват от около $1100. Максималната конфигурация е $4,772.59. Даже и най-скъпия модел не е колкото базова нова Лада. А и отделно Делл са известни и излишно надутите си цени, и особено на геймърските системи.

kgoranov

Интересно какви са тези лаптопи с няколко екрана

Razer имат такъв с 3 екрана

Консумацията на компютрите ги изплаши, а какво ще стане като преминем на електромобили? Глупостта сериозно набира мощ!

ГлобализЪма е майката на ДебилизЪма ...

нямаш на представа колко ток се употребява в тези щати. Преди години имаше срив на електрическата система в Калифорния и да 1 денонощие всички хладилници протекоха. Не-само домашните. Оттога мерките са драконовски. Района на Palm Springs на изток от Лос Анджелис е може би най-ветровитото място в Калифорния. Там вече няма място къде да се постави ветрогенератор.

Какво искаш да ни кажеш? Че там живеят по-лошо от африканците ли? Нали Америка бе бате?

_stankow

Не се учудвам, че е имало срив. ВЕИ-тата нарушават силно баланса на енергийната система и я правят нестабилна. Базови мощности трябват, с перки не става !