Коментари - В Татарстан правят робот, способен да отпечата къща за седмица | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Невероятно единствен уникален все пак успяха що за глупости аман от простотии

Такъв 3 д принтер който пускаше бетонна паста беше з първи път показан от една сливенска фирма преди 10-15 години най малкия размер за него искаха 60 хил лева бях им писал мейл. После го бяга наели за няколко проекта да направи къща и това беше умря интереса.

Татарстан е Волжска България! 3.5 милиона чисти българи живеят там. Да мюсюлмани са, но са БЪЛГАРИ! Да въй в тъпото племе Балканско, дето и историята си не знае!!! Прочетете нещо повече от Винету бе

интересно! а ако питам някой татаристанец той какъв е интересно какво ще ми отговори ... дали ще каже че е българин? е според последното им официално преброяване 2002 г. 52,9% се определят за татари, 39,5% се определят за руснаци, 3,3% чуваши и 4,2% (около 160 хил.) разни други може и да има някой друг българин сред тези разни други. историческата ни връзка с Татарстан и Волжска България е толкова далече назад във времето, че на практика днес нямаме абсолютно нищо общо. Също толкова общо имаме и с марката за бижута Булгари. явно страдаш от комплекс за малоценност от факта че си българин и си оставил си крайния си национализъм да търси опорни точки за национална гордост. македонците тръгнаха точно по този път и стигнаха до там съвсем открито да си измислят история с която да се гордеят. като те чета и ти не си далече от това. аз съм горд с това, че съм българин без да имам нужда да приписвам на българите неща които нямат нищо общо с тях, като населението на друга държава например.

Колегата "дам" е прав! Дори и 100% да се самоопределят като българи, делят ни над 1300 години. Колко общо имаме? САЩ е основана от английски заселници (предимно) и е държава от по-малко от 250 години. Но англичаните нямат претенции с американците да са един народ.

Браво ! Нови технологии в служба на човека.

чак пък нови? От 10 години се правят такива къщи по света. Вече и в Русия.

Май нещо не може да четеш, в сатията ти се обяснява че принципа про строителството е друг. Но чукча не читател, чукча писател.

принципа бил друг... странно - май ти си го измисли този принцип. Нормален 3Д принтер за сгради. Вижда се кой е и кой не е чукча. Нов принцип... дори думата принцип я няма в текста :)

Не къща а татарска шатра плюе робота. Когато духне степния вятър я отнаса. Докато къща се ГРАДИ (оттук думата град) върху каменни основи чрез тухли. Червени и изпечени и топлоизолиращи. Червената изпечена тухла е открита от траките по време на царуването на Великият Севт Трети - 4в.пр.н.е. За 20 ст'инки персийски килим, няма.

В Татарстане - мозги пудрят

Мижи, да те лажем...

докато руснаците са още на ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ То другите страни вече направиха Топ 12 на ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ на 3Д сгради. гоогле -> "Top 12 manufacturers of 3D printed houses and buildings" Усещате ли разликата м/у кочината и света?

За тия дето ще ми тръгнат с Apis Cor че била руска - да видят на сайта им къде им е квартирата в БОСТЪН и дали имат дори офисче в Русия

В Холандия от години има 3Dпринтер за КЪЩИ строи от 1ден до3 дни груб строеж.50-60м2 1 оператор с джой стик 1КРАН който МАЖЕ слоеве бетон като паста бързо, точно и евтино. Цената пада от липсата на скъпо струващ човешки труд

"скъпоструващият" човешки труд (в България средната заплата в строителството е около и под средната за страната) в тези къщи е заменен със скъпоструваща екзотична механизация и бетон със скъпоструващи екзотични добавки, а цената пада само в мечтите ти, а каквото си мислиш че може би спестяваш в грубия строеж го губиш като допълнително усложнение в довършителните работи. днес сме още далече от момента в който тези методи на строителство ще бъде икономически оправдан в масовия случай. и това ще стане, но му трябват още поне 20тина години.

Хайде поне у нас да наричаме страната с истинското и име, а именно Волжска България. Тук вече няма комунизъм и не сме длъжни на СССР за нищо.

Волжка България на задния ти двор на село.Иди провери.Кой нещо ще иска от теб,заблудена одрана овца.

Дубай ли им даде принтера си: watch?v=69HrqNnrfh4 или краднаха американския от Аустин: watch?v=wCzS2FZoB-I

Абе тъпак, защо си мислиш, че не могат да измислят такав проста машина, при положение, че строят най-добрите ядрени реактори в света?

Русия и космически държава и има наука и подготвен добре инженерен потенциал на хората. Идиоти, не знаят какво педставлява Русия.Селяндурска дружинка,неграмотна.

ами глупаче. Като е толкова проста де спаха последните 100 години? нали проста била?

Кой ? Татарстан строял ядрени реактори ??? Че откога бре???

А кат са толкоз яки в технологиите ( все пак ядрени реактори строят, от най- яко гърмящите , за справка - Чернобил ) , де са им калкулаторите, печките, телевизорите ( не става дума за Рубин или Темп ) , колите ( също не става дума за Лада ,която е Рено вече) , да не говорим за лаптопи или телефони !!! Все неща, технологично десетки и стотици пъти по-елементарни от ядрен реактор