17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Колонисти" Наистина ли??! Това някакви вещи в колоноскопията лица ли ще бъдат?

"Ако хората растат в среда на микрогравитация, телата им може да се променят и да не са в състояние да се изправят на Земята. Предлагаме жилищно съоръжение с изкуствена гравитация като ключова технология за подготовка на хората за живот в космоса". Донякъде това е добре, ако хората ще се връщат на Земята. Но ако гледаме по-напред в бъдещето, няма да има такова изискване. Може хомо сапиенс сапиенс да се "изроди" в някакъв нов вид, който ще се чувства "у дома" при ниска гравитация и който няма и да си помисля да се връща на Земята. Заселвайки друга планета, може израждането да е и в обратна посока, към понасянето на по-висока гравитация. Все някога трябва да скъсаме пъпната връв със Земята, ако искаме да завладеем Космоса.

90% от работещите в научни институти, на държавна издръжка, се занимават с глупости и безсмислици ... НО щом като има кой да им плаща за това ... защо не ??? Като пример - работещите в БАН у нас ... Преди около 20 години, посетих лично работното място на една позната, работеща към космическа програма на БАН - пряк ръководител й беше Александър Александров - вторият БГ космонавт. На работното й място тогава даже нямаше компютър !!! Само някакви книги за 4-мерното пространство ...

То така се завладява космоса... А знаеш ли колко милиони години са били необходими на човека да еволюира?

Тя еволюцията не е спирала. Това, което сме сега, е само едно моментно състояние.

Когато преди писах, че гравитацията е огромен проблем, никой не обръщаше внимание. Както и за мутациите които биха се получили и че трябва да ги кастрират, че човечеството не може да си позволи това. Постепенно се осъзнават. А иначе считам за абсолютно безполезно да пращат хора да живеят на друга планета или спътник. Те всяват страхове, все едно след 5 минути ще падне нещо на Земята и ще е фатално. Все едно не съществува от милиони години и каква е вероятността. Да не говорим при голям сблъсък за ефекта и върху Луната в същият случай и накъде би била запратена.