17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има много начини двата вида материя да са повече или по- малко в различно количество. И само един начин да са абсолютно симетрични и равни по количество до последния атом. Но някъде сред безкрайния брой Вселени сигурно има и такава, с такова равно разпределение. Но не е нашата Вселена.

БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ТАКА, НО НА ПРАКТИКА НЕШО СЕ Е ОБЪРКАЛО...ВСЕЛЕНАТА Е РЕЗУЛТАТ ОТ ГРЕШКА, ЗАТОВА СМЕ И ГРЕШНИ..

Най-вероятно журналистите не са разбрали за какво става дума. Сблъскват се частици материя, след което се появява още материя и антиматерия. По-разбираемо, сблъскват се два Мерцедеса и изкачат още два Мерцедеса, и две Трабантчета. ;) Като обаче Трабанчетата от контакт с материя веднага изчезват. Вероятно и два Мерцедеса. Ето това е процеса. Където се чудят как от нищото се появява още материя и антиматерия.

Явно много хора не са запознати, че точно това е целта на колайдерите и картинката горе обозначава точно това. Същата цел при колайдера на ЦЕРН. Засилват се частици с магнити и гледат да ги сблъскат, като са посочени правите линии и после пунктирани на картинката. И изведнъж отчитат изскочили много частици. Точно както е на картинката. Новоизскочилите частици са по равен брой материя и антиматерия. От нищо - нещо. И времето да издържи антиматерията била секунда делена на 10 на не знам си коя степен - бе над 20.

Ние такива елементарни частици си имаме в изобилие. Пускаш тв и веднага те сблъскват с няколко, от тези.. плешивите елементарни, нали така, Уотсън?

щом са изкопали антиматерия значи скоро ще има портал като старгейт

В Церн я "изкопаха" както казваш преди повече от години!

Даа по долу колегата е забелязал че топките му не са еднакви , но и да се радваме на природата че не го е напарвила и от различна материя че при аньилациятата на 0.4гр антиматерия и материя има 4-5килотона взрив :) . Малиии да имаш атомна бомба в гащите не е работа :)

При преход на електрона от безкрайност през всички електронни орбитали и стигайки до първа орбитала, атомът на водорода ще излъчи енергия във вид на фотони милиарди пъти по-малка отколкото при прехода от първа орбитала до повърхността на протона (до позитрона в него). Това на практика е същата енергия, която се отделя при сблъсък на електрон и позитрон във вид на гама-фотони. При сливане и разпадане на ядра, преходите на електроните до първите орбитали на новообразуваните елементи и съответно към протон е сравнително малък -това е "атомната" енергия. Уточнявам - излъчват само диполни системи. Така че достатъчно е да има 0,4 грама материя т.е. да сблъскаме електрони и протони за да се получи 4-5 килотона взрив, без да му викаме, че има анихилация

Овчарска салата. Една бактерия плува в капка олио на ръба на един резен краставица и си мисли. "Трябваше олиото и оцета да са равни количества, но ето навсякъде около мен, докъдето ми се простира взорът, е все олио."

не преписвай от по долу

Не разбрах от материала това, което се надявах от заглавието. Как откриването на Z' би обяснило асиметрията? За съжаление почти всички материали тук са в "ако-се-открие-еди-какво-си-това-ще-разреши-загадката-на-вселената" стил. Кратък увод, гръмко фундаментално заключение, а между тях ... тишина.

Щом двете не са равни, значи има нарушена симетрия. И се предполага че някога са били едно. Това някога е било при Вселена в начален етап с висока енергия. Те ти го ускорителя. Когато са били едно, за да се разделят е имало някакво въздействие при определена енергия, това въздействие се е носело от частица, те ти я и частицата.

@стандартно, е и? Ако се намери частица, която цепи едното на две, от това как следва асиметрията?

няма да дочакат нов модел на вселената обяснява къде е антимагерията и защо не се анихилира с материята-все едно да стоите на северния парюс и да се чудите къде е южния и защо не го виждате-това е свързано с кривината прострянството по отношение на вревето тоест вселетата е датворена сфе.а безкрайна но огпаничена .всичко в моята авторска теория на сайта времето е кръгло на английски .ком

Мдам.

другарко Парашикова миналата година вече изтърпяхме една ваша рекламна кампания относно теорията ви. както тогава така и сега ще ви препоръчам да не пълните форуми с глупости, а да публикувате в научна публикация теорията си както си му е реда. хвърлих един поглед какво ново имате на сайта. от миналата година насам сякаш всичко си е същото, та ако си спомняте критиката ми към теорията ви от миналата година то тя е същата и сега. пп. спрете да наричате теорията си "авторска" защото тя не е такава.

напротив точно авторска е и новото е на фб официалната страница още не е добавено на сайта и всеки има право да пише тук не го раздаваш ти правото а и ако не разбираш нещо е по добре да не го коментираш

Муахаха. Миче, липсваше ни....А и самочувствието ти без покритие. Смело напред, простаците не знаете спирка и почивка! П.С.: може да си спестиш отговора в стил, колко сме прости и не разбираме и оценяваме самовтълпената ти гениалност.

Сблъсквайте, сблъсквайте, да не се чудите после как да го деактивирате.

И аз редовно си блъскам топките,за да разбера защо едната е по-голяма от другата,ама още не мога да схвана..

Всъщност точно това е причитата. Електрона е малко по-голям от позитрона. Затова в протона има позитрон, а не електрон. Оттам и материята и липсата на антиматерия. Разбира се анихилация няма и е добре да търсят при сблъсъците неутрино.

Едната е по- малко от другата, щото така е станало при Големия взрив. То по принцип в природата напълно равни неща се не срещат практически. Такова състояние е с висока симетрия от което следва , че е малко вероятно. А щом е малко вероятно, значи че вероятността спонтанно/ самопроизволно да се наруши тая симетрия е голяма.

Твоя коментар доста добре се връзва с този на колегата от по-горния пост (за топките му)