Вътрешността на Земята се охлажда по-бързо от очакваното

Топлината на ядрото е свързана със силата на магнитното поле

Обратно в новината

Коментари - Вътрешността на Земята се охлажда по-бързо от очакваното | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пратете ромските бригади на боко от великото саниране да лепнат един стирпор 10ка без дюбели да не изгорят и ще оправиме нещата, може и от топлофикациите по една тръба да пущите мамка ви смотана

На повърхността на Земята според едни "учени" имаме глобално затопляне, под повърхността пък сме имали охлаждане! Сега за климата и затоплянето ни сложиха такси и данъци, ама и за охлаждането във вътрешността ли трябва да плащаме?

Уранът (който се разпада и поддържа желязото горещо и течно в центъра на зелята) е почти свършил. Оттам нататък на самотек - за колко време ще изстине - някоя учена глава ми беше казала , че е въпрос на няколко хиляди години. Така че за Живот на Земьята не говорим в перспектива от стотици милиони години напред...

Аз Е.АХ!

Днешните "учени" много опростяха , днес едно, утре друго - и само простотии и все да плашат хората . Който иска да знае как е станало всичко и какво ще стане със земята нека изследва книгата на книгите !

тая с адам и ева ли ?

Чета коментарите и се уверявам за пореден път в тоталната нашенска простотия!

Ей ся си и....... а м......... та...... спасение нема....... АПОКАЛИПСИСА Е В КЪРПА ВЪРЗАН........ БИГ гангБАНГ БУМ.....

_stankow

Тссст ! Зелените са наоколо и подслушват ! Не им подхвърляйте идейки за нови данъци ! Веднага ще измислят "топла сделка" и ще дигнат тока за покриване на разходите за затопляне на ядрото ! :D :D

Сменете огняро с нов, да фурга повече кюмюр... А сега сериозно. Кви тъпи чикиджии натресе "проектното" финансиране в науката, просо ум да ти зайде! Забавлявам се и като оценител на подобни проекти и като рецензент на продукцията от тях, която е под формата на такива публикации.

много странно явление отвън се затопля глобално а отвътре изстива локално току виж утре ще спре да се върти на къде отива света

веднага преговори с Путин да достави въглища иначе земята изстина

ли ваксина? Веднага си я слагам!

е то само за това не сте всявали паника още...

"Това ще е свързано и със загуба на магнитното поле - щитът на планетата ни от радиацията на Слънцето." Тоест слънчевата радиация падаща върху земната повърхност се увеличава... и на повърхността става по-топло;)

ако приемеш, че този фактор е единственият, който влияе на "топлото". то да, без съмнение ще стане по-топло ... това не е така обаче.

Наистина не е така... но пък нещата свързани с това обясняват защо, наместо на глобално затопляне, се наслаждаваме на климатични аномалии;)

"обясняват" го приемам поставено в кавички. отново поради това което съм го писал в горния коментар. какъв точно дял от затоплянето обяснява това в статията е въпрос който си струва да се изследва ... след като потвърдим това в статията с още някое друго изследване. климатичните аномалии не са наместо глобално затопляне, а следствие от глобалното затопляне! глобалното затопляне е факт, но то не означава, че ни чака безкрайно слънчево лято.

Да ме прощавате ама кое е първо и кое второ, когато става въпрос за "глобалното" затопляне и климатичните промени, е като въпросът кое е първо яйцето или кокошката, като на втората дилема най-правилният отговор е... динозаврите, та ако някога се абстрахираме от това че след първите проучвания на Венера като обяснение на климатичните промени на Земята сглобиха теорията за "глобалното" и затопляне , може и да се намерят учени които да вземат всички направени досега наблюдения, без да "кастрят" резултатите които не "пасват" на наложената теория, и да се окаже че отговорът и на първат дилема е съвсем друг.

"кое е първото?" ... въпроса ти е абсурден? по същество глобалното затопляне е климатична промяна. Всъщност комплекс от множество климатични промени, които са обобщени в едно общо явление - глобално затопляне. кои точно резултати "не пасват"? Например Метеорологичната служба на САЩ събира освен данни от територията си и данни от цял свят. Днес това са данни от над 15 000 метеорологични станции от всички ъгълчета на планетата (България също споделя метеорологични данни). Когато осредниш тези годишните данни първо за всяка локация получаваш средна годишна температура за локацията, после за всички локации по цял свят получаваш една температура, която често се приема средна годишна температура на планетата ни. Данни за такава температура се водят от над 150 години насам. Всяко едно число може да бъде потвърдено от метеорологичната станция която го е направила. За последните 20 години 11 пъти е бил поставен рекорд за най-висока средна температура на планетата откак се води тази статистика. 11 пъти средната температура е била по-висока от всички средни температури замервани до тогава за век и половина. Самото Глобалното затопляне е неуспорим факт замерен в безчет други научни изследвания. В научните среди се спори единствено до колко конкретно човешкото влияние е фактор в него. Дали това което ние правим е съществено за наблюдаваното затопляне или не особено. Като цяло научният консенсу за момента е че човешкото влияние е съществено за наблюдаваните метеорологични промени. пп. Действително в историята са документирани трайни температурни флуктоации. Например между 11-13 век средната температура е била паднала с до 6-7 градуса спрямо средните температури днес. Наричат го мини ледников период. Няма данни то да е резултат на човешко въздействие. Това което наблюдаваме днес може да е някаква естествена флуктоация, но данните за момента сочат друго. Възможно е нашето въздействие да съвпада с естествена флуктоация в същата посока и резултата грубо казано да се удвоява.

Ето виждате ли написали сте един куп твърдения... които все още си остават твърдения, просто защото няма методика за уднаквяване на получените измервания, дори и в една и съща измервателна точка, защото точността на измерванията зависи от един куп променливи фактори, а от там каквото и да мерите то не може да служи за набиране на статистически данни... а когато точността за последните стотина години, тоест от както почва по-системното мерене на температурите, от 1 градус пада до 2 десети от градуса, кашата става пълна. Само ще вметна че преди да се започне с "Глобалното" затопляне се обработваха температурните данни на повече от 100 000 точки, тъй като тогава се събираха и температурите на въздуха и водата измерени от корабите браздящи Световният океан. Ще цитирам и любимият си пример за това как работи днешната "наука": през 2015 година учени на НАСА "изчислиха" че леда в Антарктика се топи със скорост по-голяма от очакваната, а на следващата година учени от същата НАСА казаха че предната група учени не е взела в предвид ВСИЧКИ данни от направените наблюдения... и леда в Антарктика не само че не е намалял ами даже се е увеличавал с по 90 милиарда тона годишно, и за капак на всичко през 2018 година откриха 100-на нови вулкана в района в който антарктическият лед се е разтопил, или с други думи промяната в обиколката на леда няма нищо общо с "глобалното затопляне", при това същият този лед най-нагло увеличава обема си. Като с това не твърдя че няма промени а само че "учените" напасват "изводите" си според поръчката... а при проучванията си просто не обръщат внимание на истинските причини за настъпилите промени;)

Напасването на изводите е действително сериозен проблем в науката. По някога на учения толкова му се иска да е прав, че не е съвсем честен с подбора на данните си. Точно затова никое едно единствено изследване, проучване, научен труд ... само по себе си няма някаква особена тежест. От момента на публикуване на даден научен труд, колеги в същата област проверяват, сверяват, дори си има фондации които финансират повтаряне на експерименти от други учени ... Виж в науката не е проста така Айнщайн публикува поредния си бестселър и целия свят бързичко вечерта пренаписва физиката. Минават десетилетия от публикуването на Обща теория на относителността до всеобщото и приемане в научните среди. Оказва се Айнщайн не е абсолютно прав за абсолютно всичко което пише, нанасят се корекции но общия смисъл на труда му се запазва. По същия начин Глабалното затопляне е дъвка която научната среда дъвче вече 50-60 години. Правени са безброй изследвания, изчисления, експерименти ... преповтаряни са десетки пъти. Както вече писах днес просто няма съмнение, че самото затопляне е факт. Това е така не защото някой твърди нещо, а защото хиляди пъти твърдението е било потвърдено! историйката с НАСА просто ще я игнорирам. НАСА не се занимава с климатични изследвания на Земята. Дори това което пишеш действително да идва от НАСА, а не е измислица на жълтата преса (за което съм 99% сигурен), най-вероятно просто група стажанти са ползвали някоя свободна минута на суперкомпютрите на НАСА, да пуснали някой скалъпен на бързо модел. Има си специалисти в различни области. Ако те вълнува космоса - питай НАСА! Ако те вълнува климата - не питай НАСА! те не са вещи в тази тема. Все пак като ти трябва съвет за шкаф питаш дърводелец не хлебар.

Както виждам коментирате темата по принцип... без да сте запознат с фактологията;) climate nasa gov

И това, но в незначителна степен. Всъщност тази радиация, за която става дума и от която ни защитава магнитното поле е от заредени частици. Те пак падат на Земята, но в полюсните точки, където засега никой не живее.

Живеят и още как. Магнитните полюси не само че не съвпадат с географските ами даже се движат, Северният магнитен полюс в момента е насред Канада.

Колко по-бързо - 500 г ще изтрае ли, че имам резервирана почивка в Занзибар?

Какъв е проблемът? Правителството на САЩ ще организира експедиция до Ядрото, където ще гръмнат няколко атомни бомби, и ще спасят човечеството от сигурна гибел! Аз им вярвам! Вече са го правили няколко пъти!

Ми ще трябва да го направи явно. След като руслямската експедиция зави от Фобос към центъра на земята, явно и там не е успяла

Руснаците са прекалено заети да ти намалят бубата и да не може да ти става