17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм робот, но не съм и идиот. Не разчитайте на мен.

Дроновете са много важни и за 2те страни , защото могат да откриват цели и да коригират огъня на противника. Колко Байрактара са унищожени знаят само украинците, ако слушаме руските приказки унищожените байрактари са повече от произведените.

Мене ми се струва, че точно украинците имат голям проблем с аритметиката (явно не се преподава добре в училищата там). Ако им сумираме изказванията от 2014 насам, то Русия е останала само с почетния караул пред Кремъл, а Донбас е получил над 9 милиона тона (!) помощи от Киев...

Руснаците са тъпи същества

Байрактарите са гола вода, но явно са евтини и за това ги използват. За тия евтини боклуци руснаците не си хабят ракетите за С-300 още по-малко за С-400, ами ги унищожават с панцери и торове

6 милиона долара. Колко да са евтини?

Клоун е баща ти

Голяма реклама на Байрактарите , само дето не останаха , досега има 90 броя свалени

Точните данни са при тебе. Получаваш ги от ТКЗС Горно Нанадолнище

Баси глупостите. Ама са от Франд Прес

Истина е че големите дронове не стават срещу противник дето има ПВО. Големтие са добри само да гърмят по сватби. Малките дрончета обаче са абс незаменими за корекция на артилерията и за наблюдение на бойното поле.

ПРОСТО ПРАВЯТ ПАРИ. НО Е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО ДА СЕ НАСЕРАТ В ТЕЗИ СИ НАПЪНИ!! АЗ СЪМ НА СТРАНАТА НА РУСИЯ, ЗАЩОТО ПРАВДАТА Е НА НЕЙНА СТРАНА ! И КОГАТО ТОВА СЕ ДОКАЖЕ НЕДВУСМИСЛЕНО КАТЕГОРИЧНО, ЩЕ ПИТАМЕ ПОПЛЮВКОВЦИТЕ В КОИ ЧЕРУПКИ СЕ КРИЯТ. А ПОЛИТИЦИТЕ , ДОКАРАЛИ СВЕТА В ТОВА СРАМНО БЕЗОБРАЗИЕ ЩЕ БЪДАТ ЛИНЧУВАНИ ОТ ИЗГЛАДНЕЛИТЕ СИ СЪНАРОДНИЦИ !

От началото на годината Baykar Makina Sanayi работи само за Украйна. За други организации са продадени само 4 дрона Байрактар ТБ2 и те също работят за Украйна. До края на юли ще бъдат доставени общо 50 дрона. С един полет дронът разузнава 8 часа и унищожава 2 танка, артилерийски системи или струпване на муниции.

_stankow

Опа, за един полет - 2 танка ? И натоварен с две противотанкови ракети, лети 8 часа ? А гориво за 8 часа, откъде ? :)

Абе тия байрактари 1 катер не могат да унищожат а ти си мечтаеш за танк, та даже 2 Няколко пъти около змийският остров укрите с байрактари уцелват руски бронирани катери и нищо. Запалват се от горе но си продължават да си плуват. Има го на видео.

Про руски бунт в Донбас не е имало. Там хората протестираха против корупцията и против действията на правителството, с които не бяха съгласни. И в отговор украинското правителство изпрати армията. Срещу цивилни.

Цивилни руснаци, дето си караха отпуската в Донбас, с автоматите. И от немай къде, имаха ракетни комплекси бук, с които сваляха пътнически самолети. А на заден фон, цивилни мармоти завиваха шоколади в станиол.

И цивилните местни недоволни случаино в зелени униформи понякога превземаха театрите вместо общината по погрешка :):):)

бунта започна след като украинската авиация бомбардира мирно население (гласувало срещу майдана) в Донбас. И 8 години Украйна избиваше украински граждани, мъже, жени и деца в т.н. неподконтролни територии. Но на т.н. колективен запад не му дреме за това.

"...спечелиха признание във войната срещу Русия. В началото допринесоха за отбраната на Киев..." ??? Каква отбрана на Киев? Там битка не е имало. Чисто рекламно-търговска статия според мен.

а оная, колко беше 50-100 километрова колона от Беларус дето беше тръгнала на някъде, с нея какво стана? тя къде отиде?

Прибраха си я, че щеше да има много цивилни жертви, което не целят. Гледат да спечелят хората после.

Прибраха я селяните с тракторите. Каквото беше останало. Другото отиде за скрап. Такива ми ти работи с "битката за Киев".

Да бяха пратили тея "селяни с трактори" и в Донбас - щяха да обърнат положението :D

Виждал ли си такива колони в Донбас? Вече карат на 100 метра един от друг и то предимно нощем. Там войната е позиционна.

Ем, да де, и аз това казвам - колоната беше за камуфлаж. Естествено, че войната е позиционна, иначе просто щяха да помелят всичко с ракети за няколко дни и да не го мислят.

Украинският народ е безкрайно благодарен на Турция и Президент Ердоган за изключително невероятните и фантастични дронове "Байрактар", които се превърнаха в любимите дронове на Украйна и станаха голям хит! В знак на вечна признателност и да засвиделства своята искрена любов към това технологично съвършенство, украинският народ ще издигне след края на войната - огромен монумент, посветен на легендарния дрон "Байрактар". Скулптури от цял свят, измежду които Георги Чапкънов и Вежди Рашидов, са поканени да реализират мащабната идея - уголемено копие на дрон "Байрактар", в полет в "стелт" режим.

Предлагаме паметника на дрона "Байрактар" да е във формата на стилизиран фалос който Украйна поема с благодарност...

"Грей ийгъл" - апарат с обхват на действие от 8 км - цена $10 000 000!? Чуек, тез са егати скъпчиите, че и се отказаха да го продават даже на тази цена на укрите, за да не попаднел в плен и да му разчетат платките и кондензаторите. Ами те тия искат да си продават боклуците на разни колониални държавици, дето да ги ползват като сувенири...Баси нагляците, чуек, скъпчии и стиснати, с нищо да не се минат, казват "помощ" давали, ама тя била "ленд-лийз"!? Баси помощта, чуек, да дадеш нещо под наем или да го продадеш на безбожни цени, тва помощ било, солидарност, евроатлантическо...

Във една реална война, между силни противници, винаги е побеждавало евтиното и в огромни количества оръжие. Както например сме свидетели как в Украйна, руснаците дефакто смилат украинската армия с огнен вал от най-обикновенни оръдия. Изстрелвайки 50-60 000 снаряда на ден те правят невъзможно ошеляването на определена част от фронта и следва пробив или плен. Дроновете са ефективни само като разузнавачи. иначе са просто МНОГО, АМА МНОГО СКЪПИ играчки.

Тази война да ти кажа е огромна изненада за всички! В общи линии очаквахме на ден втори максимум на третия украинската ПВО и военновъздушни сили на практика да не съществуват. От там нататък руската авиация за 5-10 дни просто да изпари всички по-големи украински военни формирования, а за още около месец танкови бригади и механизирана пехота просто да пометат остатъците ... Горе долу това направи САЩ две войни подред в залива, и горе долу това наричат днес модерна война. Всички смятахме, че Русия е напълно способна на такава война и победата и в Украйна е въпрос на дни. Около 30-40, песимистично докъм 50-60. Изненада! Вместо това се случва война в стил горе долу като Първа световна в която доминира артилерията, ясни линии на позиции и безкрайно обстрелване от двете страни. Тъй, че не ми хвали много много тия огнени валове, това е отживелица.

ПВО-то и авиацията на укрите заминаха още на втория ден. Даже наш Кирчо излезе обезпокоен да каже как "Украйна изгубила 1/3 от армията си". Няма нищо чудно, че ситуацията се затлачи - просто Русия прави всичко възможно да щади мирното население, използвано като жив щит (нали все пак си е нейното, рускоговорящо, население). САЩ помилаха всичко наред, без да им дреме. А и да не забравяме, че: 1) укр. армия 8 години си окопаваше позциите след майдана и 2) получава оръжие, наемници и инструктори от запада.

Също така, в по-голямата картинка, за Русия е изгодна по-продължителна война. Тя е предлог за извиване на ръце с продоволствена и енергийна криза. Нали не мислиш, че всичко опира до някакво си пуцало в Украйна? Това нито е сериозен конфликт, нито е особено голям като мащаб, а Русия не си мърда пръста да вкарва твърде много хора и техника в него. Основното става зад кадър: демонтира се целия икономически/юридически/социален и какъвто се сетиш ред на планетата. Макрон за какво звъни през ден в Кремъл? Пука му за украинците? Или просто знае, че ако кризата с пшеницата продължи още малко, във френските протекторати в Африка ще настанат такива майдани, че ум ще им зайде у ЕС.

95% от доставените дронове в Украйна, вече са унищожени. Оказа се, че Русия има много ефективна ПВО.

ПВО стана първата жертва на дроновете. Причината е проста. ПВО е фактор докато работи. Като го изключат става неподвижна видима и скъпа цел, която се извежда от експлоатация с обикновена граната. Змейския остров стана гробище за ПВО.

_stankow

Доколкото следя на Змийския остров бяха унищожени един Панцир. Още един, докато го караха с невъоръжен кораб - буксир. И един Бук май. Имаше 4 атаки от ВСУ. Само в последната изгубиха 2 дрона. А общо - една дузина. Отделно - авиация, последно беш СУ-25. Та в чийто ръце е островът, той печели засега. В момента на острова има още комплекси, руското ПВО го владее. И никакъв дрон не припарва. Те и привършиха вече. Турците доставиха 2019-та 6 байрактара, 2020-та доставиха 48. И отказаха повече да доставят - голяма антиреклама им направиха. Всички бяха свалени. Та след тази война ще трябва напълно да се преразгледа ролята и бъдещето на БПЛА. В някои области имат бъдеще, в други - не. Ще следим !

'Битката за Киев' и особенно за Байрактарите, ме разсмя от сърце. Битка за Киев нямаше. Руснаците сами се изтеглиха.

действително дроновете използвани от Украинската армия бяха напълно унижавани от руските ЗРК .От турските байрактар ТБ2 -нищо не остана, дори вече не ги ползват.

"Турските дронове "Байрактар" или (ТБ-2), същинска звезда на световния пазар, бляскаво се представиха например в битката за Киев." Ебати глупостите!!! Никога не е имало битка за Киев! Никакви турски китайски или марсионски дронове не са допринесли за нищо там. Ясно е че Русия реши да не се занимава с града. 64 километровата колона нямаше да остави камък върху камък в Киев ако имаше битка за града. Оттеглиха се сами без да атакуват. Можем да спорим защо..защото са блъфирали, защото са очаквали да има преврат в Киев или защото са искали да подведат ВСУ. Каквато и да е причината, тя няма НИЩО общо с измислените турски дронове на ишлеме сглобявани с западни части като бледо копие на американският Предатор. Нито с каквито и да са други военни машини които украйна е имала или нямала! С дронове може да плашите малки и смешни армии от 3тият свят.

Направо си признайте колко свалиха

Schilo

От стратегическо значение, дроновете не са фактор. Евтино и ефикасно средство срещу тях са средствата за РЕБ

Е, па, що така стана... Май вече и на запад запяха друга песен. Колкото до Киев - руснаците нямаха намерение да го превземат (поне на този етап), това беше трик за да накарат укр. армия да се разпростре на две места.

То и Хитлер на времето така разправяше... стратегическо отстъпление, скъсяване на линиите.. .и така чак до Берлин. Тези приказки ги знаем.