Възможни са проблеми с GPS системите по целия свят

Броячът на седмиците във всички по-стари устройства ще се занули

Обратно в новината

Коментари - Възможни са проблеми с GPS системите по целия свят | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно! На кой друг освен на българите а пуснат новина за иначе изхвърлените гпс-и по света!

Интересно знае ли тук някой каква е логиката (идеята), на която се базира GPS системите? Тя е доста проста и е базирана на основни правила в аналитичната геометрия, и по точно сеченията на обемни фигури (какви?) в пространството... Останалото е просто технологично изпълнение...

Garmin Oregon 450, на поне десет години, работи. От мен толкова!

Stan Stan

А какво стана с европейската система "Галилео". Много приказки и накрая ?

Ако е система за проследяване на служебни автомобили шефът как да търси отговорност от шофьора, че баничарката е участвала примерно в драг-рейса на Кондьофрей и се е запалила поради което? Като системата показва, че тя е била там през 1999 г., когато шофьорът е бил на 10 годинки?

В този момент покрай тях спира черен джип, шофьорът нещо се оглежда в купето и после с пълна газ излита в дерето на селото. Тогава едната казва на другата: -Пенке, виж го, ма! Още един с GPS! Няма ли уста да попита?

В Испания, Италия и Франция оставяйте колите на паркинг- Особено в малките градови. Ходенето е здравословно.

Приятел - Тираджия. Бил във Франция, някъде към Бордо- Селскостопански район. И с GPS -а хлътнал в едно Село-Градче. А това било Затънтена Улица. И то доста дълга и с криволици. Озовал се пред някакви порти на имение. Дошъл французина с традиционните кадифени гащи, погледнал Номера на колата и отворил Портите. А там била една огромна, добре поддържана ливада. Направил знак на моя приятел да влиза и да обръща … и този ТИР ебал майката на Ливата...

Преди 19 години имаше голяма суматоха за проблем 2000 Y2K.Много шум за нищо.

И доста парици дадоха/взеха балъците/тарикатите. По около 200 USD за "решаване" на проблем 2000...

В английския парламент, дадоха много сериозент откат. Нещо се е счупило, на централно ниво. Няма оправяне, ама така ще е.

"да счупи устройството" - имате ли редактори? То ясно, че "пишещите" сте ги събрали от всякъде....

Ползвайте ГЛОНАСС и няма да имате никакви ядове ! А заради Соросоядите ще напомним какво точно означава ГЛОНАСС ГЛОбальная НАвигационная Спутниковая Система !

Така де направен е самоооо 30 години след този на соросите.

Докато GPS има точност до няколко метра, руската с-ма е с ЕДИН порядък по-точна. Т.е. 10 ПЪТИ.

ГЛОНАСС работи от преди 1970 на руските подводници!

Само дето не е точно глобална и между другото - не е и точно "спутникова" :)

На кратко совецкии "ГНЯС"

когато имаше ГПС руснаците още не можеха да разчитат карта. Те и сега не могат. Камоли да ползват секстант. Те за това хич и ги няма в корабоплаването.

Е тука не си в час. Точно с карти работят. И сега могат да работят, докато натовците не могат и да я осеверят.

Какви карти бе човек. Един кораб не могат да направят. Един остров не се открили в историята на света. Един континент не са открили. дори. За какво говориш бе? Плащат на този и оня да им правят корабите. От Того до Франция. Крепостен народ.

експерти по картите и историята, не че ми се спори, ама хвърлете един поглед в нета или уикипедията за това, кой първи е достигнал континента Антарктида, нещо за "Восток" и "Мирний".

ГЛОНАС се използва само от Путин за кучето си. Никой друг не би взел на сериозно съвеЦко-руска система, на която спътниците, в по-голямата си част са в океана.