Великобритания ще подобри защитата си срещу космически заплахи... от Русия

Китай също представлява опасност и "също разработва космически оръжия", заяви министърът на отбраната

Обратно в новината

Коментари - Великобритания ще подобри защитата си срещу космически заплахи... от Русия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само оръжия и рушвети им са в главите на политиците чвместо да помислят наистина за хората

Предмет, наподобяващ оръжие?... Летящ вибратор, може би?! :-D Ей, големи майтапчии са тези англичани. Явно пак няма с какво да се оправдават пред поданиците си, та отново извадиха сигурния коз... Добре, че са Русия и Китай, че иначе, кой щеше да им е оправдание, за всички несгоди, не е ясно!

Много хора се чувстват застрашени от разпространяването от страна на британски институции чрез контролирани медии на фалшива, заблуждаваща, манипулираща информация. Очакваме мерки от страна на българското Правителство, да се извика посланика на ЮК за обяснения и да му се връчи нота!

Руснаците могат. Свиквайте.

Не разбрах ингилизите през facebook ли ще борят руското антисателитно устройство? Или директно чрез twitter?

Русия и Китай обвиниха САЩ, че са изпитали оръжие, което може да се използва за унищожаване на сателити в космоса, предадоха световните агенции. „Първото успешно и икономически изгодно антисателитно оръжие е изпитано на 13 септември 1985 година от САЩ. Това е ракета, изстреляна от F-15, която унищожава апарат, намиращ се на орбита на 550 км над Земята. Това е със 100 километра по-високо от орбитата на Международната космическа станция.“ Руските Военно Космически Сили (ВКС) имат неоспорими доказателства, че Вашингтон са извършили този успешен опит на 13.09.1985 на разрушителен тест на антисателитно оръжие в космоса, се казва в изявление на командването. "Тестът от проведени на 13.09.1985 е неоспорим пример, за реална заплаха срещу руски, китайски и други космически съоръжения и тези на техните съюзница, са реални, сериозни и нарастващи", се казва в текста. "Това е неприемливо", написа в Туитър президента Путин. Той допълни, че става дума за сериозен проблем, който ще бъде дискутиран идната седмица във Виена по време на разговори със САЩ относно двустранния договор за ограничаване на броя на ядрените бойни глави.

Кви са тия глупости бе 1985-та тествали а Путин сега написал в Туитър Мъчиш се да вкарваш аналогия, за автор ли се помисли? Личи си че си фен на Учиндолския. За нищо не ставаш.

време е някой да го духа - тоя път е ред на англосаксите - сащ и юк. нямат и нито основание нито сила да се опънат на рф китай и индия, а и изглежда че всички те никак не ги обичат

ша праюг прашка на флинстоун с камйнята !!

Интересно, и с какво мислят да им се противопоставят!? Нямат космически кораби и технология! Значи като им свалят руснаците някой шпионски сателит, англичаните ще изпратят войнствен факс! :)))

А дали НЯКОЙ знае какво имат в космоса и Русия , и Китай , и САЩ , за НЛО-то не става и на въпрос да се гадае. Сегашната ,,цивилизация" -след 5 МЛРД. история на планетата ЗЕМЯ - няма да е нито първата,нито последната. КРЪГОВРАТ .....

Що пищят? Нали точно колонията им САЩ обяви, че ще милитизира космоса?

Русия изстреля два нови спътника "инспектори" Космос 2542 и 2543. Те започнаха да си сменят орбитата и да инспектират новия многомилиарден американски военен спътник KH-11, за който се знае, че има разрешителната способност на телескопа Хабъл. Сигурно има за какво да се страхуват американците, защото започнаха да искат "горещ" телефон за връзка... но взаимните отношения с Русия са изпортени до най-ниското ниво от Втората световна война, Русия на няколко пъти обяви, че очаква всеки момент американски първи ядрен удар с 3000+ крилати ракети, по нейните граници има постоянно натовски войски от 40-50 000 човека, отработващи унищожаване на Русия като държава. Колкото за американския малък космически кораб X37B, който постоянно е на секретни мисии и си сменя орбитата, прелита над Амазония и там почват стихийни пожари, после над Сибир, снишава се и пак започват серийни пожари и т.н.... за секретния военен X37B САЩ не съобщават нищо на никого. Също така наскоро Пентагона изстреля близо 3000 малки спътника и сега всички астрономи масово се оплакват, че не могат да направят една космическа снимка на летяща комета: https://interestingengineering.com/starlink-satellites-ruin-comet-neowise-time-lapse-image Какво правят тези 3000 военни спътници на Пентагона, които споро ще станат 53 000, на никой не се пояснява, но със сигурност не е за безплатни Интернет услуги за туземците в Африка... Китай и Русия обявиха, че ще свалят тези спътници, ако летят на стационарни орбити над техните страни. Китай и Русия изпробваха сваляне на спътници с ракети, а Русия има и мощно РЕБ електромагнитно оръдие, с което може да 'изгорят" електрониката на летящи ракети, самолети и спътници. По такъв начин може да превърне за секунди всеки американски военен спътник в купчина космически боклук. Русия обяви за стопиране на космическото сътрудничество със САЩ. Китай и Русия обявиха за планове за съвместна лунна станция за хора.

Фантазьор. Точно.

стил 70-те началото на 80-те години на дваЙСТИ век! Има и глупаци дето и вярват.Но по голямата част от българите сме доста над това примитивно ниво!

Между другото в руската преса имаше точно сега коментари за новото руско лазерно оръдие Пересвет, което е в бойно дежурство от 2018. Преди него имаше много други версии, но изискваха източник на много енергия. Понастоящем Русия е лидер в производството на компактни ядрени захранващи устройства и вероятно Пересвет използва именно подобно захранване с енергия. Коментарите сега бяха, че е било използвано успешно срещу американски спътници, което е доказало неговата ефективност... Може би затова е цялата тази американска дандания...

Между другото - Русия е патентовала (това е думата) схема за полети до Луната без свръхтежка ракета. Става въпрос за използване на по-евтина схема с използване на модулна ракета, чиито модули ще се сглобят в Космоса при МКС, където ще чакат астронавтите. Ще се използва и ракета на лунна орбита за дозареждане с гориво за кацане и излитане от Луната. "Для высадки российских космонавтов на Луну и возвращения обратно нужна одна ракета «Союз-2.1а» и три разрабатываемых ракеты «Ангара-А5В»."

Русия не започва войни. Русия ги завършва.

Всеки самолет се приземява. Независимо в какъв вид. Така и с констатацията ти, че Русия завършвала войните. Единствените победи за твоята Россия са само тогава, когато е воювала с подкрепата на лошия Запад! Във всички останали случаи е имало "Ой, мамочка!"

грандиозните си поражения като големи победи!Например ВСВ със 1/25 загинали съветски войници срещу Нацистка Германия.И цялостното въоражаване и изхранване на СССР от САЩ,Канода и Великобритния.Или многобройните конфликти след ВСВ които СССР разпалва и пораженията които търпи във Близкия и Среден Изток.И разпада на империята през 1989година!

По-жалки и измислени лъжи не бях срещал скоро... По-изгладен мозък, също!...

Защп многоточие в заглавието. Естествено че повечето заплахи по света идват от Русия.

И на мен ми се стори много интересно това многоточие. Какво ли е искал да каже редактиралия статията?

Ама верно ли бе, Николкчо?!... Слепецо мамин!

Крайно време е човечеството да се осъзнае и да спре да влага ежегодно трилиони долари в методи за избиване на хора! Пътя е един - обединение на хората по цялата планета, инвестиции в наука, космически технологии, подобряване живота на всички хора, медицина. Планетата не може дълго още да издържи множество държави, които се надпреварват, замърсяват и си мислят, че всичко това ще може да продължава вечно. Пазара и ресурсите са ограничени! Представете си, че след 5-10 години се появи астероид, който има способността да залични живота поне на един континент! Какво ще направи научно неподготвеното човечество, което не се е резвило нито на йота в много аспекти? Да не се заблуждавате, че ще се появи Брус Уилис? Историята е доказала, че разделението сред хората води само до конфликти и кръвопролития!

И докато разсъждавате по темата за астероида, не забравяйте, че на най-равитите държави им е трудно, дори почти невъзможно, да се справят ефективно с един вирус, който е един от най-простите организми на земята! За сравнение- бактериите са стотици пъти по-сложни!

Бактериите са по-сложни, но това е и слабото им място. Повече биохимични процеси, повече цели за атака от антибиотиците. Колкото повече електроника има една кола, толкова по-голяма вероятност нещо да се прецака... Погледни в една аптека колко антибиотика има и колко препарата срещу вируси! С други думи, примера ти е неподходящ. Съвсем различни неща са борбата срещу вирус и заплаха от астероид.

Всеки дърпа чергата към себе си и своите разбирания. Както ЕС налага неща, които за нас са абсурдни.

Някъде около Москва е забелязан един да копае нещо в градината си. Казал е, че си копае кладенец (например). Ама в Албиона не вярват на такива плитки лъжи! Този явно копае тунел до GB, по който да ги нападнат! Ще трябва да се вземат мерки! Борис Джонсън (за който един американски (!!!) журналист писа: "...той не само прилича на идиот!") веднага е взел решение да свика извънредно заседание на министерския съвет!

Борис Джонсън е журналист по образование и така започна своята кариера в Брюксел преди да стане политик, Тереза Мей беше учила за учителка по география...

иначе казано - дайте пари, че азиатците се въоръжили и полудели

Че кви пък ще са тия заплахи от Русия, че и от космоса? Нали Русия е в 19-ти век, с фалирала рубла и икономика, една регионална бензиноколонка ? Как една бензиноколонка ще напада Велика Англия от космоса??

Каква заплаха е горилата с бухалката причакваща те зад ъгъла, дааа. Отде ви изравят бе.

От космоса не се напада с бухалка, трябват висши технологии, каквито Русия няма, нали соропедалчо????

Ой джендъри соросоидни, най-много ви е страх да не ви забранят!

Това руските слуги все на педалщини ви избива, няма ли необратни сред вас бе.

за пореден път се оскрипали

Тия па загубеняци, пак започнаха да се борят вятърни мелници.

И те барабар Петко с мъжете, демек глобален хегемон и голям го вадил

Американците и англичаните прилагат един от най старите принципи на пропагандата: обвини своя противник в това, което ти правиш (или се готвиш да направиш)! В случая САЩ и ЮК обвиняват Русия (както е обичайно за тях, без доказателства), че била разработвала противоспътникови оръжия, за да могат да оправдаят факта, че самите те разработват такива оръжия (уж в отговор на руската заплаха)!

След като плюха по Русия за ракетите със среден обсег от сушата. Като прекъснаха договора американците. По-малко от месец по-късно тестваха такава ракета.

Важно е за неандерталците да има външна заплаха, иначе може да се досетят че са роби и да започнат вътрешни проблеми. Въпреки че са са съюзници от II-та св. война и сега са с доминиращо еврейско управление , взаимно плашат нациите си една с друга, защото това е доказал се ефективен начин на държане в подчинение.

Горките англичани.Това ,което ги е хванало ,здраво ги държи

тъп, по тъп, най тъп, англичанин!!

Че си натресе още един...неприятел

Англичаните никога не са били приятели на Русия!

Май на никого не са били!

От няколко години наблюдаввам много остри отношения между Англия и Русия. Минахме през Новичоци, шпионски и дипломатически скандали сега и това. Това им е традиция. Англичаните и Руснаците, някога двете най-могъщи империи в света имат дълга и цветуща история на непреки (опосредствани) войни за контрол. Такава е била и Кримската, и Освободителната ни война, също и Сръбско-българската война. Англиско-Руското съревнование е останало записано в историята като периодът на "Великата игра" или по-точно казано "Великото надиграване". Днес обаче и двете са жалка гледка. Войната се води между САЩ и Китай, а те са просто посредствени играчи изцяло контролирани от господарите си. Макар че Англичаните да са малко по-добре икономически, това е супер видимо за Русия където руската икономика е около 10-пъти слаба от китайската, и особенно след санкциите през 2014, рублата е на командно дишане поддържано изцяло от йена. Нещо подобно но в по-слаб вариант се случи и на Англичаните с Брекзит миналата година - Англия сама се отказа от Европейския пазар и направи английската икономика доста зависима от САЩ. В момента и двете държави се лаят по задължение, за да се докажат пред САЩ и Китай, също като две кучета на каишка които се лаят защото господарите им (САЩ и Китай) се гледат на криво.

Каква йена бе, ти май нещо халюцинираш?!

Мисленето не ти се отдава. Продължи с четене само!

Болни същества! Но същевременно много алчни и безскрупулни хора, печелещи от военните поръчки и подбуденият от тях самите страх.

mimo

ебати глупоста нито на руся нито на китай им трябват космически ракети да ударият този остров те си имат предостатачно ядрено оръжие на земната чифутски измислици излишно напрежение и паника

Имат ама ядреното им оръжие на земята е на хиляди километри от Англия а космоса ей го къде е - има няма 100 км.

Както писаха некви американци - от Москва до Варна хиперзвукова ракета стига за десет минути. До кочината Лондон ще стигне за 12. За какво им е през космоса да ги удрят? Три хиперзвукови ракети (анимации, разбираш ли, ха-ха), изстреляни едновременно срещу нанобританците и с насрания остров е свършено, остават само лайната да плуват

тея вече не са и смешни, жалки са

От земята срещу космоса имат право на оръжия (като някои ракети на С-500), но на самият космос нямат право на оръжие по договора за демилитаризация на космоса. Иначе не са по филми щеше да има сателити с ядрени глави. Руснаците си казваха какво са тествали върху свой сателит.

А дали НЯКОЙ знае какво имат в космоса и Русия , и Китай , и САЩ , за НЛО-то не става и на въпрос да се гадае. Сегашната ,,цивилизация" -след 5 МЛРД. история на планетата ЗЕМЯ - няма да е нито първата,нито последната.

ботоксовото джудже ще бъде изстреляно от космосо

Абе я разкажи повече за тва ботоксово джудже, как ви пре е такова толкоз лошо! Много искаме да знаем!